FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Suporterii-acționari din „DDB” nu renunță la acțiuni + ce le-au solicitat spaniolilor

Suporterii-acționari din „DDB” nu renunță la acțiunile pe care le dețin în club
Suporterii-acționari din „DDB” nu renunță la acțiunile pe care le dețin în club

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 august 2020 22:00 / Actualizat vineri, 14 august 2020 22:18

DINAMO. Suporterii din proiectul socios „Doar Dinamo București” au emis în cursul serii un nou comunicat, prin intermediul căruia își exprimă poziția odată cu venirea în club a investitorilor lui Pablo Cortacero. 

Pe scurt, aceștia au declarat răspicat că nu renunță la procentul de acțiuni pe care îl dețin în prezent în club (20,06%) și, în plus, cer să fie implicați în viitorul Consiliu de Administrație din „Ștefan cel Mare”.

Comunicatul integral al «DDB»: 

CÂTEVA LĂMURIRI în legătură cu acțiunile deținute de suporteri și de activitatea ProgramDDB

1. În relația cu noul acționar majoritar, avem două opțiuni legate de sumele cu care ProgramDDB a împrumutat clubul în ultima jumătate de an:
- să solicităm restituirea sumelor
- să solicităm transformarea sumelor în acțiuni.

DDB va decide care dintre cele două căi va fi urmată. În niciuna din cele două variante, cele 20,06% acțiuni deținute în prezent de către suporteri NU VOR FI AFECTATE.

Am transferat în total 2.751.201,00 lei către FC Dinamo 1948. Bani adunați cu greu de către suporteri și dați Clubului în cele mai delicate momente. Prin aceste sume s-au plătit salariile, datoriile administrative și S-A OBȚINUT LICENȚA PENTRU LIGA 1.

După restituirea acestor împrumuturi, vom deține în continuare pachetul de 20,06% din acțiuni.

2. Puterea noastră financiară în acest moment este de aproximativ 1.000.000€/an (și suntem în continuă creștere)
Respectând proporțiile, acționarul majoritar, având de 3,6 ori mai multe acțiuni decât DDB, va trebui să investească anual un minim de 3.600.000€. Interesul nostru, al tuturor, este ca ProgramDDB să continue creșterea, astfel încât investițiile în Club, atât din partea noastră, cât și din partea acționarului majoritar, să fie tot mai consistente.

Nu suntem în concurență, ci în cooperare.
Suntem pregătiți pentru un parteneriat sănătos.

3. Este foarte important faptul că suporterii dețin o parte consistentă din acțiuni.
Avem dreptul să convocăm AGA. Vom cere să fim consultați pentru deciziile importante din cadrul Clubului și de asemenea vom solicita să avem membri în Consiliul de Administratie.

4. Proiectul DDB va fi orientat în continuare pe cele patru priorități ale sale:
- Ridicarea și readucerea lui Dinamo acolo unde îi este locul, acolo unde este PERFORMANȚA.
- Organizarea de acțiuni concrete pentru construirea noului STADION Dinamo.
- Dezvoltarea CENTRULUI de Copii și Juniori.
- Creșterea comunității DDB.

5. Anunțul pe care l-am repetat de-a lungul Săptămânii DDB nu se referea doar la vânzarea clubului.
Săptămâna DOAR DINAMO BUCUREȘTI nu s-a încheiat.
...Surpriza cea mai frumoasă, pe care o meritați din plin, urmează să se arate în curând” - - Comunicat DDB

Ori discuții, ori noi proteste la Dinamo 

 Spaniolii ar trebui să aibă o întrevedere, zilele viitoare, și cu reprezentanții programului socios DDB, care dețin 27,5 la sută din totalul acțiunilor clubului. Fanii-acționari au creditat clubul cu 570.000 de euro. Ibericii fie vor achita suma respectivă, în schimbul acțiunilor, fie vor păstra suporterii în structura societății. Momentan, nu s-a stabilit o întâlnire, iar fanii așteaptă să fie chemați la discuții. 

Cu toate că nu s-a respectat memorandumul semnat între ei și Negoiță, prin care ar fi trebuit să fie aduși la negocieri de la bun început. În baza acelui memorandum, DDB avea drept de veto, sau primea "despăgubiri" de 100.000 de euro dacă nu era luată în seamă, doar că afacerea s-a perfectat și fără suporteri. Fanii așteaptă să fie chemați la discuții sau vor protesta!

VIDEO Moment istoric: s-a vândut Dinamo! Prima reacție a lui Cortacero: „Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Gigi Mulțescu, anunțat de spanioli că va pleca! Când vine noul staff la Dinamo

DINAMO. Pică varianta Cosmin Contra? Reacție de ultimă oră a lui „Guriță”: „Poate au pe altcineva cu care vor să înceapă proiectul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
tutan_camon
tutan_camon  •  15 August 2020, 11:13
Postat de allez_lfc pe 15 August 2020, 01:41

Sa nu-i confundam pe cei din DDB cu milogii care strang pomeni pentru Mustata. In board-ul DDB sunt baieti destepti, oameni cu studii si functii importante.

Ăia care nu sunt în stare să treacă de o poartă deschisă sunt tot bordul ddb sau ăia sunt bieleta antiruliu:). Ce vă mai place să vă supraapreciaţi, tractoriştilor!

116538290032900
Alice Popa  •  15 August 2020, 08:21
Postat de p.rares pe 15 August 2020, 01:05

Cu parere de rau pentru voi,dar s-ar putea ca Negoita sa fi fost abil si cei 570.000 Euro sa fie trecuti in contabilitate doar bani imprumutati clubului si nu vanzare de procente din capital, cum ddb-ul sustine.Si Negoita are de luat bani din club,asta nu inseamna ca mai are procente.A imprumutat clubul si omul isi cere banii.

Daca ar fi primit actiuni pentru banii imprumutati... nu ar cere acum transformarea imprumutului in actiuni!!!

116538290032900
Alice Popa  •  15 August 2020, 08:15

Adica, suporterii au imprumutat clubul cu bani. Imprumutul a fost girat cu niste actiuni. Si acum vor banii inapoi dar sa ramana si cu actiunile depuse ca garantie?!?

Vezi toate comentariile (36)
Comentează