FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Suporterii lui FCSB au copiat modelul rivalilor dinamoviști » „Salvați Steaua”, aliații lui Becali în războiul cu Talpan

Suporterii lui FCSB au decis să se organizeze într-o asociație: „Salvați Steaua”
Suporterii lui FCSB au decis să se organizeze într-o asociație: „Salvați Steaua”

Articol de , - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 17:52 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 21:13

Suporterii FCSB urmează exemplul simpatizanților lui Dinamo și se organizează într-o asociație. Roș-albaștrii nu sunt nevoiți să strângă bani, precum rivalii lor, ei au alt scop: recunoașterea clubului lor drept continuator al Stelei istorice.

Modelul DDB e aplicat și la FCSB, doar că rivalii „câinilor" nu fac o chetă pentru a le plăti jucătorilor salariile pe care nu e în stare clubul să le achite. Ei au o misiune juridică, reluarea războiului cu CSA și cu Talpan, unul în care Becali a pierdut deocamdată aproape toate bătăliile. 

Într-o primă instanță a apărut un verdict care a stabilit că nu FCSB e continuatoarea tradiției „militarilor", CSA Steaua ar fi moștenitoarea palmaresului.

Noua Steaua evoluează în liga a patra, din care nu a putut să promoveze în precedentele două sezoane. Gheorghe Mustață și oamenii lui au rămas fani ai FCSB, în ciuda deciziilor din tribunal.

Lângă CSA Steaua au migrat suporterii steliști care ocupau de obicei peluza Sud din Ghencea. Nordul lui Mustață s-a constituit acum într-o asociație, așa cum PCH s-a organizat în DDB. Numele asociației fecesebiștilor: „Salvați Steaua!".

Peluza se mută la tribunal

Scopul principal pe care-l are „Salvați Steaua!”: susținerea fotbaliștilor fostei societăți FC Steaua București, actualmente FC FCSB SA. Suporterii sunt convinși că echipa lui Becali a continuat tradiția, deci ea ar fi urmașa reală a vechii Steaua, și speră că instanțele de judecată vor confirma opinia lor. 

Asociația devine un aliat al lui Gigi în disputa cu Talpan. Becali a pierdut până acum numele Steaua, dreptul de a juca și de a se antrena în Ghencea și palmaresul.

Miza cea mai mare din lupta aceasta juridică e de 36 de milioane de euro. Aceasta e despăgubirea pe care CSA o pretinde de la FCSB ca urmare a folosirii neautorizate a mărcii Steaua timp de zece ani. 

Gigi ar fi preluat în 2003 doar lotul fostei formații a „militarilor” și locul ei din prima ligă. Drepturile cele mai importante, numele și palmaresul, ar fi rămas la Clubul Sportiv al Armatei.

Susțin gloriile, dar nu pe Duckadam

Printre obiectivele pe care le menționează asociația nou-creată există și promovarea foștilor fotbaliști ai Stelei București și ai FCSB. Scopul suporterilor nu e în acord cu politica pe care o are Becali. Patronul tocmai l-a concediat pe Helmut Duckadam, un nume dintre cele mai mari din istoria Stelei, portarul cu care roș-albaștrii au câștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. 

Gigi i-a redus salariul de la 2.000 de euro la 2.000 de lei și l-a determinat astfel să renunțe la postul de ambasador al clubului. Duckadam e convins că pe Becali l-au influențat jucătorii care s-au plâns din cauza comentariilor lui de la DigiSport: „Sunt dezamăgit mai ales de Man, la al cărui transfer de la UTA am contribuit”.

Reghecampf e cu Mustață

Fanii din Peluza Nord l-au avut alături pe Laurențiu Reghecampf la prezentarea asociației lor. „Nu vreau să speculați în legătură cu revenirea mea la Steaua", a cerut Reghecampf. La precedentul mandat de la FCSB, el a ratat titlul în favoarea Astrei lui Marius Șumudică, dar și în duelul cu Viitorul, iar în vara lui 2017 a plecat. 

Acum o antrenează pe Al Wasl, din Emiratele Arabe Unite. Reghe tocmai a anunțat că s-ar mai întoarce în Liga 1 doar ca s-o preia din nou pe FCSB, pe care el o consideră Steaua adevărată, nu ar conduce vreo altă formație din România. 

El a avut succes în primul mandat în clubul lui Becali, a câștigat două campionate la rând, în 2013 și în 2014, a condus echipa în primăvara Europa League și în grupele Champions League.

VIDEO. Adrian Mutu despre Dinamo și FCSB: „Fanii lui Dinamo dovedesc că țin la echipă”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Altă problemă pentru Becali: o nouă gaură în buget! Cum pierde FCSB 150.000 de euro până la final de sezon

FCSB trăiește cea mai mare rușine din ultimii 10 ani! Cele două soluții în cea mai proastă situație de când e Becali patron

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (64)
felix_floricica
felix_floricica  •  18 Iunie 2020, 22:46
Postat de alex_1973 pe 18 Iunie 2020, 10:10

Aia peste 2% de care pomenesti au umplut stadionul National Arena in Liga a 4a.Voi care sustineti o echipa de puschariasi de abia va strangeti 1000 pe acelasi stadion.Cazarma de care vorbesti a infiintat Steaua.dar tu si ceilalti sustinatori in ziua de astazi ai infhractorilor .sunteti doar iste suporteri de rezultat si u aveti cum sa stiti asta.Voi va identificati cu gruparea infhractionala din comuna Berceni.

Cand au umplut sclavii lui Talpan stadionul National Arena? A fost un meci in 2018, CSA - Rapid, 1-3, cand fondul sonor a fost dominat de rapidisti! Pentru CSA, era doar peluza sud - irelevant... Desi CSA era considerata echipa gazda..

alex_1973
alex_1973  •  18 Iunie 2020, 10:22

Deschideti cate procese vreti..Uite asa il faceti mare pe Talpan.Chiar si un avocat stagiar ar castiga impotiva voastra.Cand te prezinti la un proces pe baza de .minciuni si pacalit de propriul avocat nu ai nici o sansa.

alex_1973
alex_1973  •  18 Iunie 2020, 10:16

Oare al catelea avocat este care ii mananca banii ohierului ?Oare astia chiar nu stiu sa citeasca niste documente .care au dus la pierderea tuturor proceselor ?Sunt ultimele zbateri ale chiobanului duse de un puhscarias.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează
Close