FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Altă problemă pentru Becali: o nouă gaură în buget! Cum pierde FCSB 150.000 de euro până la final de sezon

Gigi Becali va pierde bani în acest final de sezon +49   FOTO
Gigi Becali va pierde bani în acest final de sezon

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 08:13 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 08:26

În urmă cu 6-7 ani, FCSB producea milioane de euro fiindcă evolua pe Arena Națională, acum va avea o gaură în buget din cauza meciurilor pe care le va disputa fără public pe cel mai mare stadion.

Pentru FCSB, punctul din protocolul impus de FRF prin care se interzice accesul spectatorilor la meciurile de Liga 1 provoacă daune considerabile în buget. Vicecampioana va fi nevoită să susțină toate meciurile din acest final de sezon pe Arena Națională, unde va achita o chirie imensă față de ceea ce suportă alte echipe din Liga 1.

 Chiar dacă nu va avea fani în tribune, chiria pentru un meci de Liga 1, dar și celelalte cheltuieli aferente, inclusiv asigurarea firmei de pază la porți, Jandarmerie, Poliție, serviciul de ambulanță, dar și cel de curățenie, poate depăși 30.000 de euro. Iar încasările vor fi zero!

O partidă normală de campionat, înainte de pandemie, susținută pe cel mai mare stadion din România, o obliga pe FCSB la costuri chiar și mai mari, în jur de 40.000 de euro, însă acest efort financiar putea să fie acoperit în cazul în care veneau la stadion măcar 5.000 de spectatori. 

Cum media din acest sezon e în jur de 7.000, FCSB a reușit nu doar să-și acopere cheltuielile de organizare, în care e inclus și baremul arbitrilor și observatorilor, dar a și bifat un profit mic. În schimb, acum va trebui să ia în calcul pierderi masive. În jur de 150.000 de euro pentru acest final de sezon, atât cât e nivelul bugetului de salarii al clubului pe o lună întreagă. 

Încasările din bilete s-au prăbușit 

Pe parcursul anului trecut, în care echipa n-a reușit să ajungă în grupele Champions League, FCSB a raportat încasări extrem de mici de pe urma fanilor. Doar 580.000 de euro, ceea ce reprezintă aproape 30% din cât încasa clubul în 2017, an în care a bifat, cu Dică antrenor, calificarea în grupele Europa League, unde echipa a avut o evoluție bună și s-a și calificat în primăvară.

  • 2017: 1.500.000 de euro
  • 2018: 1.350.000 de euro
  • 2019: 580.000  de euro

FOTO. Imagini spectaculoase de la CFR Cluj - FCSB

+45 FOTO

Și Craiova pierde bani

Un alt club care va fi lovit din plin de lipsa spectatorilor e Universitatea Craiova. Clubul patronat de Mihai Rotaru nu achită o chirie la fel de mare ca FCSB, însă a avut încasări mult mai mari din vânzarea biletelor. Craiova suporta în jur de 20.000 de euro pentru un meci de Liga 1, dintre care jumătate reprezintă exclusiv chiria, iar restul sunt cheltuielile auxiliare.

 Mihai Rotaru, cel care conduce clubul din Bănie, a dezvăluit la startul pandemiei că era nevoie de o asistență de 7.000 de spectatori pentru acoperirea tuturor cheltuielilor cu un joc în Liga 1. 

1.100.000 de euroau fost veniturile Universității Craiova exclusiv din vânzarea biletelor la meciuri în anul 2019

 FCSB, peste Dinamo și CFR la un loc!

 Chiar dacă nu este lider în clasamentul mediei spectatorilor în actualul sezon, FCSB stă mult mai bine față de două dintre rivale. A adus la stadion de două ori mai mulți fani decât campioana en-titre CFR Cluj, aceeași diferență fiind și față de adversara tradițională, Dinamo. 

Ierarhia spectatorilor 

  • 1. U Craiova: 11.600 
  • 2. FCSB: 7.200 
  • 3. CFR: 3.500 
  • 4. Chindia: 3.200 
  • 5. Viitorul: 3.100 
  • 6. Dinamo: 3.000

Stadionul, gazdă pentru testare Covid-19 

Săptămâna trecută, Arena Națională a fost locația pe care Primăria Capitalei a ales-o pentru programul pe care Gabriela Firea îl anunța cu mare fast: testarea masivă a populației din București pentru a se afla gradul de imunizare la infecția cu coronavirus.

 Prima zi în care s-au realizat astfel de teste a fost miercurea trecută, dar în aceeași zi, proiectul Primăriei a fost blocat de Ministerul Sănătății, care a anunțat că nu există autorizație de laborator pentru a pune în practică o astfel de acțiune. Stadionul e acum disponibil pentru disputarea de meciuri, după ce a fost dezinfectat în urma acelei zile în care s-au realizat teste.

VIDEO. Bogdan Vintilă: „Ne jucăm şansa până la sfârşit, indiferent de ce se va întâmpla"

Citește mai multe știri despre FCSB: 

FCSB trăiește cea mai mare rușine din ultimii 10 ani! Cele două soluții în cea mai proastă situație de când e Becali patron

Duckadam, atacat după despărțirea de FCSB: „Pe mine m-a deranjat de multe ori. Avea niște reacții...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
rosualbastru1947
rosualbastru1947  •  17 Iunie 2020, 14:32
Postat de albalbastru72 pe 17 Iunie 2020, 13:23

Iar adunati ca ospatarii cind e vorba de fecesebeaua,pai de unde are o medie de 7000 de spectatori pe meci daca se vine numai pe invitatii (membrii apropiati ai familiei si o mina de ***)?Numai umflaciuni stiti sa faceti,ati depasit chiar si pe aia de la Telekom.

*** esti tu, cum iti permiti sa jignesti oameni pe care nu ii cunosti. Ar trebui sa fii banat, om fara minte.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

3980288408711037
Obogeanu Gheorghe  •  17 Iunie 2020, 13:31

FCSB e Steaua! Ca ,,juridic,, niste instante au hotarat altceva...nu e primul caz de acest fel! Dreptatea la noi se face dupa ,,canoane,, originale, de aia suntem atat de originali. Sa construim ceva se poate in tara asta, sau doar trebuie sa demolam toate simbolurile care ne definesc?! Nu sunt facul lui Gigi Becali. Dar fara aportul lui financiar si ,,nebunia,, lui multe cluburi ar fi intrat in faliment....chiar si fotbalul nostru. Cati jucatori a cumparat si a vandut Gigi Becali, mai stie cineva?! Ce-ar fi fost Academia Hagi fara banii dati pe jucatori de patronul Stelei/FCSB?! Au fost si alti mari patroni de cluburi in Romania...mai stie cineva de ei?! Ca e Steaua sau FCSB, conteaza mai putin in inima suporterilor....ei sunt alaturi de aceasta echipa oricum. Fiindca a adus bucurii si procente bune in cupele europene ca nimeni altcineva. Si o va mai face!

albalbastru72
albalbastru72  •  17 Iunie 2020, 13:23

Iar adunati ca ospatarii cind e vorba de fecesebeaua,pai de unde are o medie de 7000 de spectatori pe meci daca se vine numai pe invitatii (membrii apropiati ai familiei si o mina de ***)?Numai umflaciuni stiti sa faceti,ati depasit chiar si pe aia de la Telekom.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează