FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Taraba FCSB » Care e noua decizie a lui Becali pe care Dică e obligat să o execute

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2017 09:00

Echipa de start a FCSB se alege și după un criteriu nou: o rezervă care trebuie vândută prinde un loc în formula de start dacă în tribune se află cineva interesat de transfer.

Becali l-a titularizat pe Alibec în returul cu Beer Sheva, din Europa League. Doar, doar l-o vedea cineva și o plăti pentru atacantul aflat în criză acută, fără gol marcat în acest sezon din Liga 1.

Cu Denis n-a ieșit afacerea, el nu a progresat în ultima vreme, chiar dacă efortului pe care l-a făcut Gigi i s-a adăugat și bunăvoința selecționerului Contra. Cosmin l-a adus pe Alibec la națională chiar dacă randamentul recent al atacantului nu justifica o convocare. Nu a apărut deocamdată nicio ofertă grozavă pentru vârful de 27 de ani adus de la Astra cu două milioane de euro.

Becali mai face o încercare, mai transformă o dată echipa într-o vitrină. De data asta îl expune pe Golofca, pe care l-ar urmări o formație din Coreea de Sud, potrivit patronului FCSB. Asiaticii trebuie să-l vadă pe jucător într-un meci și, cum în campionat nu mai are loc nici pe banca de rezerve, el va fi arătat în Europa.
De ce nu a impresionat la FCSB

În penultima rundă a grupelor, Golofca e anunțat titular la Plzen, într-o partidă care mai contează pentru steliști doar ca să-și asigure primul loc. Oamenii lui Dică sunt deja calificați în primăvara Europa League, și-au asigurat măcar poziția a doua.

Gigi a plătit 400.000 de euro când l-a cumpărat pe Cătălin de la Botoșani și acum speră c-o să recupereze suma investită, același calcul pe care și-l face și în cazul lui Alibec. Prețul lui Golofca ar trebui să fie mai mare acum decât valoarea de achiziție, întrucât moldovenii au păstrat procente din drepturile asupra fotbalistului, deci suma va fi împărțită.

Extrema în vârstă de 27 de ani impresionase în echipa lui Costel Enache. "Doar că noi jucam pe contraatac și se potrivea acestui stil. La Steaua e diferit, adversarii se apără de cele mai multe ori", a explicat antrenorul formației de pe locul 4.

Becali nu s-a gândit din timp că s-ar putea să nu fie potrivit Golofca, acum îl va expune în Europa ca să-și ia banii înapoi. 

2 jucătoriimportanți ai lui Dică au fost folosiți la echipa a doua, din Divizia C, în ultimele etape: Golofca și De Amorim. Ambii sunt de vânzare, dar clubul nu-și permite să-i etaleze în campionat, fiindcă e strânsă concurența cu CFR Cluj

6 meciuriare Golofca la FCSB în Liga 1, fără să fi marcat vreun gol. El a apărut târziu în Liga 1, la 25 de ani, adus de Botoșani de la Suceava

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
1929473360713272
Vaxile Roaita  •  17 Noiembrie 2017, 17:41

- Domnule autor, așa procedează toate echipele din lume. Fotbalul este o “tarabă” permanentă, dacă nu știați. Vă mai întrebați de ce nu vă suferă lumea? De-aia că sunteți tendențios.

loko1
loko1  •  17 Noiembrie 2017, 17:25

Becali a copiat iscusinta samsarilor din piete,care cumpara produsele taranilor pe 30 bani kg si vinde in piete de 5 ori mai mult.Profita de saracia,nepriceperea sau lipsa demnitatii conducatorilor de cluburi.

khal_37
khal_37  •  17 Noiembrie 2017, 15:39

Manolache, fara cioban tu ai fi muritor de foame!!! Ciobanul are o afacere, toate echipele vand jucatori, unele mai ieftin, altele mai scump dar echipele care cheltuie milioane de euro anual in transferuri, in salarii hilar de marti pentru cocina psd care a ajuns campionatul de fotbal al Romaniei unde primariile din sate si comunele psd au echipe de fotbal in liga 1 sustinute din bani publici neavand nevoie de de jucatori de valoare in consecinta platind salarii de mizerii, neavand nevoie de transferuri neavand practici nici mari ambitii telul fiind sa influenteze doar castigatoarea campionatului si euroii din drepturile tv ...ciobanul lupta cu sistemul, cu echipe de partid si echipe sustinute politic, face transferuri de milioane de euro anual, cheltuie anual milioane de euro pentru salarii si normal, ca sa se autofinanteze este nevoie si de ,,taraba'', la fel cum face orice echipa care se respecta. Ai inteles tovarase manolache cum sta cu economia de piata si cum sta cu nostalgii gen rapid sau csa fcs 2013???

Vezi toate comentariile (36)
Comentează