FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

GALA GSP 2020. Tensiune totală între Dan Petrescu și șefii lui CFR Cluj! Cum a votat Marian Copilu în Ancheta Gazetei Sporturilor

Dan Petrescu, 53 de ani, a fost demis de la CFR după o serie în care a înregistrat cinci înfrângeri din șapte meciuri
Dan Petrescu, 53 de ani, a fost demis de la CFR după o serie în care a înregistrat cinci înfrângeri din șapte meciuri

Articol de , , - Publicat joi, 24 decembrie 2020 13:10 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 14:20

Marian Copilu, președintele lui CFR Cluj, campioana din ultimii trei ani din Liga 1, l-a indicat pe Răzvan Lucescu drept cel mai bun antrenor al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor, deși votul a fost anterior despărțirii de Dan Petrescu.

A rămas impresia că Petrescu și CFR s-au despărțit amiabil, în condițiile cele mai bune, însă realitatea e diferită de imaginea aceasta. În Ancheta Gazetei, șeful campioanei l-a ales pe Răzvan Lucescu drept cel mai bun antrenor din 2020. Dan a fost al doilea.

Relația conducere-Petrescu devenise foarte proastă dinainte ca rezilierea contractului să aibă loc și s-a înrăutățit după divorț.

 „Vă las fără antrenor!"

Clujul urma să joace cu ȚSKA Sofia în Europa League când l-a demis pe Petrescu. Antrenorul a discutat cu patronul Ioan Varga și i-a promis că-i va lăsa pe secunzii săi, Bordeanu și Curelea, să conducă echipa de pe bancă în jocul cu bulgarii. Asistenții nu reziliaseră contractele.

Ca să se răzbune pe club, Dan a sunat marți, cu două zile înaintea partidei cu ȚSKA: „Nu sunt de acord să continue Bordeanu și Curelea, n-o să le permit să meargă la meci!". Vișiniii riscau să joace fără antrenor un meci din grupele Europa League!

„Le faci rău oamenilor tăi!"

Marian Copilu a discutat cu Petrescu. „Sunt colaboratorii tăi, chiar vrei să le faci așa ceva?", l-a întrebat președintele. „Nu-i afectează pe ei cu nimic, doar că nu mai sunt de acord să rămână în club" a fost răspunsul antrenorului.

Conducătorul i-a explicat pe urmă care ar fi fost consecințele: „Tu ai reziliat, dar ei au contracte. Neprezentarea la meci ar fi cea mai gravă abatere posibilă! Dacă se întâmplă, cerem suspendarea lor pentru șase luni și să ne restituie salariile încasate pe șase luni precedente!".

Petrescu a înțeles că asistenții lui ar fi avut de suferit dacă își punea în aplicare până la capăt planul de răzbunare și a renunțat, mai ales că secunzii își doreau să continue. Valeriu Bordeanu s-a aflat pe bancă în meciul încheiat egal, 0-0. 

Lui Marian Copilu i-au murit ambii părinți în anul acesta și Petrescu nu i-a trimis nici măcar un mesaj, supărat fiind că Marian nu-i adusese jucătorii pe care îi voia. Ceea ce era fals, fiindcă CFR chiar a făcut achiziții! A greșit Dan! - Ioan Becali, impresar

Dan Petrescu negociază în vacanță cu Al Nassr

Petrescu își petrece timpul liber în Dubai, acolo unde se află familia lui, și negociază preluarea lui Al Nassr, din Arabia Saudită, un „uriaș adormit", o formație cu bani mulți și cu tradiție importantă ajunsă în zona de retrogradare în clasament. Saudiții îi oferă lui Dan două milioane de euro anual. La CFR câștiga și peste un milion de euro, cu tot cu bonusurile pentru meciuri și pentru obiective: titlul, calificarea în grupele Europa League. 

Dacă va accepta oferta lui Al Nassr, Petrescu va deveni adversarul lui Răzvan Lucescu în campionat. Al Nassr a fost adversarul principal pentru Răzvan în sezonul trecut, acum e într-un regres imens. Al Hilal, pe care o conduce Lucescu, continuă să domine campionatul.

Erau prieteni vechi

Petrescu și Copilu au ajuns în conflict în anul acesta, după un deceniu în care au fost prieteni. Se cunoșteau de la Urziceni, din vremea în care Unirea a câștigat campionatul. Marian se afla în anturajul ialomițenilor pentru că era foarte apropiat de Mihai Stoica. Anghel Iordănescu l-a descris recent pe Copilu în emisiunea Liga DigiSport: „L-am întâlnit o singură dată, în tribună, și mi-a lăsat o impresie foarte bună. E pasionat de fotbal și e foarte serios. Eu știu că a avut merite și în succesul pe care l-a înregistrat Unirea Urziceni".

VIDEO Vinicius nominalizează trei români din Liga 1 care i-au atras atenția în mod special

Citește mai multe știri despre Gala GSP 2020: 

Cosmin Olăroiu, interviu pentru GSP după ce a fost desemnat antrenorul anului: „Eram un idiot când m-am apucat de antrenorat! Nu știam nimic, aveam doar nebunie și entuziasm”

GALA GSP 2020. Interviu cu Răzvan Lucescu, antrenorul anului: „Tehnicienii români nu au intrare în Vest” » Ce spune despre premiul Gazetei

Interviu cu Dennis Man: „Copiii să nu neglijeze școala, cum am făcut eu” + De ce FCSB are șanse mai mari acum la titlu și noua relație cu Becali

Interviu cu Paulo Vinicius: „Îmi place golul. Am început ca atacant în Brazilia” + Cum a fost să lucreze cu Dan Petrescu

Interviu exclusiv cu Simona Halep: „O medalie la Olimpiadă ar completa tot tabloul de trofee!” » Dezvăluiri despre senzațiile trăite în 2020 + cum a trecut peste infectarea cu COVID-19

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
caoradea
caoradea  •  24 Decembrie 2020, 23:46

Iarasi informatii de la Ioan Becali....Vad ca insistati cu puscariasii, cu banditii. Si ii si citati. Profesionisti mai sunteti, jos palaria. Maine poi.aine o sa va vitrasca doar cei de la.Jilava, Poarta Alba, etc... Nu vreti ca Giovanii sa va scrie si o carte ? Sunt convins ca l-ati promova... Jenant...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează