FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Tensiuni la Poli Iași după reducerile salariale: „E un abuz! Nu e normal să decidă unilateral”

Situația de la Poli Iași a explodat după ce șefii i-au anunțat pe jucători că vor să le reducă salariile la 500 de euro. Cei mai mulți au atacat imediat ideea, pe care o consideră „un abuz
Situația de la Poli Iași a explodat după ce șefii i-au anunțat pe jucători că vor să le reducă salariile la 500 de euro. Cei mai mulți au atacat imediat ideea, pe care o consideră „un abuz".

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2020 15:04

Situația de la Poli Iași a explodat după ce șefii i-au anunțat pe jucători că vor să le reducă salariile la 500 de euro. Cei mai mulți au atacat imediat ideea, pe care o consideră „un abuz".

Vestiarul lui Poli Iași s-a inflamat din nou după ce președintele clubului, Ciprian Paraschiv, i-a anunțat pe jucători, printr-un mesaj pe WhastApp, că să li vor reduce salariile la 500 de euro. Fără excepții, indiferent de renumerația pe care o avea fiecare. Ideea nu putea fi îmbrățișată de jucători, în ciuda declarațiilor oficialului moldovenilor, care a lăsat de înțeles că toată lumea e de acord cu „planul de recesiune".

Ciprian Paraschiv: „Puteam apela la forța majoră"

„Au înțeles că asta e cea mai bună soluție, să reducă salariile doar pe perioada stării de urgență. Puteam să mă prevalez de forța majoră, pentru că toți au trecute în contracte astfel de clauze și le pot fi desfăcute contractele unilateral. Nu e cazul, sunt om și fost fotbalist. A fost luată decizia legală, bazată pe respect reciproc", susține Ciprian Paraschiv, care a ținut să adauge însă că nu a luat încă legătura cu jucătorii, nu s-a negociat, dar se bazează pe faptul că „lumea de aici înțelege că suntem în aceeași barcă". Numai că ideile celor mai mulți jucători nu se aliniază în acest caz cu cele ale conducerii.

Fotbaliștii se răzvrătesc: „Nu pot decide unilateral"

Fotbaliștii lui Mircea Rednic au răspuns pe grup și s-au arătat deranjați de felul în care conducerea a pus problema acestei drastice reduceri salariale. Mulți dintre ei deja apelează la avocați pentru a testa legalitatea celor întâmplate: „Ne-a expus totul de parcă am fi obligați. Cum că trebuie să facem asta! Era normal să ne cheme la discuții, nu să decidă unilateral. Au nevoie de un act adițional rezultat în urma unor discuții, nu așa, abuziv", susțin surse din vestiar.

S-au trezit târziu

Jucătorii susțin că șefii ar fi trebuit să ia măsuri în termen de 5 zile de la anunțarea stării de urgență, iar ultima zi a fost 21 martie. În acele 5 zile puteau suspenda contractele: „Nu au știut să procedeze cum a făcut-o Chindia Târgoviște. Acolo s-a acționat legal. Dar aici ei ne-au anunțat decizia pe care o iau după 8 zile, o decizie care oricum e abuzivă", susțin aceleași surse.

Străinii sunt disperați

Fotbaliștii de la Poli Iași n-au o situație deloc roz, iar cei mai afectați par a fi jucătorii din afara țării. Cei mai mulți nu și-au primit salariile în acest sezon, iar clubul nu le-a plătit chiriile. Unii fotbaliști nu au achitate sumele de bani pentru cazare de la începutul sezonului, nici utilitățile, iar alții de la începutul anului. 

Toți stau cu grija că pot fi evacuați. „Nu au bani, le e frică să nu fie dați afară. Un apartament cu două camere la Exclusive Residence e 500 de euro pe lună, iar unii nu l-au plătit de 8 luni", susțin surse din club.

Rednic îi ajută cu licența

Poli Iași mai are nevoie de 80.000 de euro pentru a fi sigură că primește licența pentru sezonul următor. Moldovenii trebuie să achite această sumă până în mai și așteaptă ajutor din partea lui Mircea Rednic, care a mai ajutat clubul și în ianuarie, cu 100.000 de euro. „Nu vă faceți probleme cu licența, o primim", a spus antrenorul, care va împrumuta clubul prin intermediul fiicei sale, Luana.

VIDEO. Lovitură pentru FCSB! Gigi Becali a pierdut definitiv procesul la FIFA

Citește și alte știri despre Liga 1:

EXCLUSIV Scandal monstru la FCSB! Revoltă în vestiar, după ce Florin Tănase a semnat pentru reducerea salariilor: „TRĂDĂTORULE!”

Război la FCSB! Anamaria Prodan vs. Gigi Becali: Dennis Man și Darius Olaru, la mijloc » S-a trecut la amenințări

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close