FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

The Expendables 3 » Încă un val de repatrieri la Steaua! Ce mutări pregătește Reghecampf

Articol de - Publicat duminica, 15 mai 2016 10:47

Laurențiu Reghecampf visează la calificarea în Champions League, deși traseul Stelei este unul horror. ”Roș-albaștrii” pregătesc întăriri importante, printre ele fiind și noi repatrieri.

Așa cum anunță ediția tipărită de astăzi a Gazetei Sporturilor, Lucian Sânmărtean, 36 de ani, se pregătește de o revenire surpriză la Steaua. La un an și jumătate de la transferul la Al Ittihad, mijlocașul este gata să i se alăture din nou lui Reghe. Tehnicianul e convins că Sânmărtean o poate propulsa pe Steaua în grupe și nu este singurul fost jucător dorit înapoi.

Se întoarce ”Dodel”?

Aventura în străinătate a lui Cristi Tănase, 29 de ani, nu se ridică la nivelul așteptărilor fostului căpitan al ”roș-albaștrilor”. După experiența nefericită din China, ”Dodel” mai are șanse mici să se salveze de la retrogradare cu Sivasspor. În vară ar putea deveni liber de contract și, dacă nu găsește o variantă tentantă în străinătate, e gata să se întoarcă în România.

Tănase a declarat de curând că e dezamăgit că Anghel Iordănescu n-a mai apelat la el. ”Nu înțeleg de ce jucătorii care se transferă în Asia nu sunt chemați la națională, același lucru se întâmplă și cu Budescu acum. Sincer să fiu sunt dezamăgit că nu am fost chemat. Rămâneam la Steaua dacă știam că se va întâmpla asta”, spunea mijlocașul lui Sivasspor la începutul lunii. Revenirea în Liga 1 i-ar crește șansele de a prinde lotul pentru preliminariile CM 2018.

Szukala pe listă

A treia vedetă care s-ar putea întoarce este Lukasz Szukala, 31 de ani. Steaua are nevoie de întăriri serioase în defensivă, iar Reghecampf e convins că se poate baza din nou pe fundașul polonez. Mutarea l-ar tenta și pe jucător, care, din cauza accidentărilor, a ajuns rezervă la Osmanlispor.

Ce au făcut cei trei la Steaua

Lucian Sânmărtean - două titluri, Cupa Ligii, Cupa României

Cristi Tănase - trei titluri, două Cupe ale României, Cupa Ligii, Supercupa României

Lukasz Szukala - trei titluri, Cupa României, Cupa Ligii, Supercupa României

Primele reptrieri n-au funcționat

Episodul 3 din The Expendables, varianta Steaua, are însă șanse să se încheie cu un final fericit. Cel puțin dacă ținem cont de primele două episoade ale seriei. :)

Sezonul 2014/2015 - The Expendables 1

După ratarea calificării în grupele Champions League, Steaua i-a împrumutat pe Alex Bourceanu și pe Raul Rusescu. Mijlocașul a avut parte de un sezon extrem de slab, încă afectat de accidentarea la genunchi, și a intrat în colimatorul fanilor. Rusescu a marcat 13 goluri în toate competițiile, însă numai 4 în Liga 1, iar ineficiența sa din campionat era să o coste pe Steaua titlul.

Sezonul 2015/2016 - The Expendables 2

Întoarcerea lui Reghecampf a însemnat și trei transferuri neașteptate: Mihai Pintilii, Gabi Tamaș și Alex Bourceanu. Da, Bourceanu din nou. :) Doar Pintilii a confirmat însă, fiind și singurul dintre cei trei care va merge la Euro alături de naționala României. Mutările nu au ajutat-o pe Steaua, ”roș-albaștrii” ratând titlul pentru prima dată după 3 ani.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
10152822233772765
Lucian Menciu  •  16 Mai 2016, 22:05

In ultimul timp repatrierile sau dovedit mari esecuri , Sanmartean a fost meserias , Szukala bun in aparare , Tanase nu prea mai stralucea in ultimul timp , nu spun ca nu ar ajuta , toti 3 sunt fotbalisti buni pentru liga 1 , dar sa sa fim seriosi , sunt fotbalisti care au o varsta si pretentii foarte ridicate , in conditia in care Sanmartean ar juca ultimul an din cariera probabil , Szukala ar avea o varsta pentru a mai fi vandut iar Tanase spre limita de vanzare unde sa mai poti spera , cand joci in liga 1 nu iti permiti sa dai salarii de 3-4 sute de mii pe sezon unor jucatori pe care nu ii mai poti vinde , si daca ii vinzi nu mai scoti nu stiu ce bani , Sanmartean iese din schema dar fara 3-4 sute de mii pe sezon nu vine , la asa salarii mai bine dai 1 milion pe un jucator de 22-24 de ani pe care poti sa obtii daca ai antrenor , staf si un management de calitate de cel putin 3-4 ori suma platita in 2-3 ani , toate echipele din liga 1 descopera jucatori de valoare , majoritatea gratis , doar Steaua nu e in stare , aici managementul ar trebui sa isi puna un mare semn de intrebare , daca ne uitam la Botosani , ASA , Petrolul , Astra pana si Dinamo au adus jucatori pe bani de nimic si Steaua da si sume de transfer si salarii de te doare mintea .... si ce a tranferat , numai gloabe .

ray51
ray51  •  16 Mai 2016, 12:20

Nu e timp pentru repatrieri. Mai bine zis nu e timp pentru integrarea lor intr-un mecanism al unei echipe fara ... stil ! Cum si pe cine sa integrezi in ce?

ionutstv
ionutstv  •  15 Mai 2016, 17:43

Ce a ajuns gsp, un fel de acces direct sau capatos al presei sportive.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează