FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Thomas Neubert, tras la răspundere: „Dezastru! Ceva nu miroase bine la FCSB”

Thomas Neubert a revenit la FCSB vara trecută
Thomas Neubert a revenit la FCSB vara trecută

Articol de GSP - Publicat joi, 29 aprilie 2021 09:45 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 13:03

Vasile Miriuță (52 de ani), antrenorul celor de la Minaur Baia Mare (Liga 3), crede că FCSB suferă pe plan fizic în acest final de sezon.

FCSB, cea mai spectaculoasă echipă în prima parte a campionatului, a scăzut din turație în ultima perioadă. „Roș-albaștrii” au câștigat doar două meciuri din ultimele 6 jucate, fiind detronați de CFR Cluj în fruntea clasamentului, după victoria ardelenilor cu FC Botoșani, scor 2-0.

Vasile Miriuță a identificat una dintre marile probleme ale formației lui Toni Petrea în această perioadă. Antrenorul de la Minaur Baia Mare crede că „roș-albaștrii” suferă din punct de vedere fizic, exact capitolul la care obișnuiau să strălucească, sub dirijarea preparatorului fizic Thomas Neubert.

Vasile Miriuță: „Ceva nu miroase bine la FCSB”

„E mare presiune pe FCSB, dacă Craiova învinge, se schimbă tot. Şi are şanse să învingă, FCSB a jucat dezastruos în ultimele meciuri. Nu mai au prospeţime, acea răutate, cu presing. În minutul 60, deja încep să pice, ca la bowling. Ceva se întâmplă la ultimele jocuri. Probabil se adună oboseala, e sfârşit de campionat, au şi lotul subţire. 

Nu au rezervele pe care le au CFR şi Craiova. O să aibă mari probleme pe final de sezon. Ceva nu e bine făcut acolo, nu vreau să zic mai multe. Dar ceva nu miroase bine acolo. Au atins probabil prea repede vârful de formă”, a spus Miriuță la Look Sport

Sunt şi mulţi jucători tineri, lipsa de experienţă îi face să nu-şi dozeze bine efortul. Într-adevăr, poate să fie un avantaj pentru CFR. De exemplu, CFR are trei portari de top. La FCSB, nu există schimbări care să fie măcar la acelaşi nivel. 
- George Florescu, la Look Sport

Antidopingul a prăbușit FCSB

Timp de 4 luni, în finalul lui 2020 și startul lui 2021, FCSB a fost o echipă aproape imbatabilă. Între începutul lui octombrie, după ce a trecut peste problemele legate de infectările cu coronavirus, și finalul lunii ianuarie, trupa pregătită de trioul Petrea-Pintilii-Neubert a avut un parcurs remarcabil. 

Au urmat însă 3 luni departe de standardul de dinainte. S-a întâmplat însă ceva important, fix între cele două perioade care contrastează izbitor din punctul de vedere al exprimării și al rezultatelor înregistrate de clubul lui Becali.

Chiar în startul lunii februarie, după o serie fantastică de 15 etape în care a luat 80% din punctele puse în joc, un adversar al FCSB-ului a anunțat că solicită, în premieră în acest sezon, efectuarea unui control doping. E vorba despre Dinamo, înaintea meciului direct, din 3 februarie, din campionat.

Coincidență sau nu, din acel moment, FCSB a început să reducă ritmul, iar prestațiile au lăsat de dorit.

Antidopingul a prăbușit FCSB! Fără teste, doar CFR a bătut-o. Cu teste, eșec până și cu Hermannstadt
FCSB
Antidopingul a prăbușit FCSB! Fără teste, doar CFR a bătut-o. Cu teste, eșec până și cu Hermannstadt

Thomas Neubert, suspendat până la finalul sezonului

Neubert, preparatorul fizic neoficial al echipei, a fost suspendat o lună după eliminarea de la meciul pierdut de FCSB cu Sepsi, scor 1-2. Ceea ce înseamnă că nu va mai putea să stea pe banca roș-albaștrilor până la finalul campionatului.

Faza pentru care a protestat Neubert:

  • În minutul 74 al meciului FCSB - Sepsi, la scorul de 1-1, Sebastian Colțescu a dictat penalty pentru gazde, după care a întors decizia imediat!
  • Florin Tănase a scăpat singur cu portarul covăsnenilor, Roland Niczuly, a dat mingea pe lângă el și a căzut. Nici vorbă de fault, întrucât goalkeeperul oaspeților nu l-a jenat cu nimic pe golgeterul Ligii 1, care a căutat contactul cu adversarul.
  • Inițial, Colțescu a arătat înspre punctul cu var, semn că voia să dicteze penalty. Însă „centralul” întâlnirii de la Giurgiu și-a schimbat în câteva secunde decizia și i-a arătat cartonaș galben pentru simulare lui Tănase.
  • Cel care l-a ajutat pe Colțescu să-și corecteze decizia a fost asistentul de pe acea parte, Octavian Șovre.
  • La final, și Tănase a recunoscut că nu a fost penalty.

Clasament Liga 1: FCSB a căzut pe locul 2

Mai multe știri din Liga 1:

Noi probleme la FCSB! Toni Petrea dezvăluie o accidentare de ultimă oră: „Nu va mai juca în acest sezon”

El e jucătorul-cheie de la FCSB » Forma sa decide meciurile „roș-albaștrilor”!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
gicab
gicab  •  29 Aprilie 2021, 20:00
Postat de gago747 pe 29 Aprilie 2021, 13:13

Hai să fim serioși, pentru FCSB meciul cu UCV e un simplu amical. Încă 3 puncte curate și limpezi ca zerul de la *** credincioși din playoff pentru consonanții berceniști..

Corect

gicab
gicab  •  29 Aprilie 2021, 19:58
Postat de baddog26 pe 29 Aprilie 2021, 16:12

Am asa un feeling, ca diseară, oltenii și o fura muica!

Evident... încă mai au datorii către palat

gicab
gicab  •  29 Aprilie 2021, 19:56
Postat de adook pe 29 Aprilie 2021, 16:58

auzi magellane fcsbist tu erai petrica ala care dadea pe gsp?la tine striga gigi sa dai pe gsp? :))))

Nu ... e vorba de actualul antrenor Anton Petrea

Vezi toate comentariile (26)
Comentează