FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB

VIDEO FCSB a beneficiat de pe urma sistemului din Liga 1, dar Petrea nu e mulțumit! „Era mai bine înainte”

Toni Petrea, antrenor FCSB // foto: Imago Images
Toni Petrea, antrenor FCSB // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2022 11:06 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 12:27

Toni Petrea (47 de ani), antrenorul lui FCSB, a prefațat duelul cu CSU Craiova din etapa 8 a play-off-ului Ligii 1. „Principalul” roș-albaștrilor a subliniat importanța unei victorii, care ar face ca FCSB să rămână la mâna ei în lupta pentru titlu. 

  • Craiova - FCSB este programat duminică, 8 mai, la ora 19:30. Partida va fi live pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport 1, OrangeSport 1 și Prima Sport 1.

„Suntem conștienți de importanța acestui joc, de dificultatea lui. Întâlnim o echipă preocupată de fotbal, care joacă ofensiv. Va beneficia și de sprijinul fanilor, cred că va fi un spectacol frumos. Mergem încrezători să jucăm fotbal și să încercăm - cel mai important - să câștigăm această partidă.

Trebuie să trăim și momente de genul ăsta, nu jucăm doar acasă. Trebuie să ne adaptăm la jocurile din deplasare în care adversarii sunt susținuți de un public numeros. Trebuie să ne preocupe doar jocul, pentru a reuși să câștigăm. Sunt jucători valoroși de ambele părți, cred că cine va fi mai inspirat și un pic mai norocos va câștiga acest joc”, a declarat Petrea.

Toni Petrea, înainte de CS Universitatea - FCSB: „Mai avem mici dileme în privința echipei”

Întrebat dacă o înfrângere în Craiova ar spulbera șansele la titlu ale echipei sale, Petrea a răspuns: „Nu cred. Într-adevăr, dacă am pierde, șansele ar scădea, dar mai sunt două meciuri, se poate întâmpla orice. Craiova joacă apoi la CFR, nu se știe. E complicat să spunem ce se va întâmpla până la final de play-off”.

Referitor la faptul că se va duel cu Laurențiu Reghecampf, actualul antrenor de la Universitatea Craiova, sub comanda căruia a lucrat ca „secund” mai mulți ani, Petrea a spus: „Nu am nicio miză, nu e nicio problemă. Eu sunt la FCSB, Laurențiu la Craiova. Am lucrat împreună atâta timp, ne cunoaștem, ne respectăm, suntem prieteni, mai ținem legătura”. 

Vom vedea și rezultatul meciului de diseară, dintre CFR și FC Argeș. Dacă CFR va câștiga, Craiova nu mai are șanse la titlu, dar asta nu înseamnă că nu vor juca mâine seară. Din contră, vor dori să câștige toate jocurile. 

Ne așteaptă o partidă dificilă. Mă gândesc doar la jocul nostru. Vreau ca toți jucătorii să fie concentrați la ceea ce avem de făcut pe teren mâine seară.

Mai sunt câteva semne de întrebare, mai avem și astăzi un antrenament. În mare parte e creionată echipa, dar mai avem mici dileme. Mergem să jucăm ofensiv, ăsta este stilul nostru. Vom vedea cine va mai apărea pe teren.

Normal că [CSU Craiova] tratează competiția corect, așa și trebuie, să joace cu toată echipa, cu ce are mai bun. Mi se pare normal să tratezi fiecare competiție cât mai serios. 

- Toni Petrea, antrenor FCSB

Fotbalistul pe care Becali a irosit 1,2 milioane de euro lucrează acum pentru o firmă de curățenie: „Nu eu am greșit. E foarte greu să fii fotbalist la FCSB”
DEZVĂLUIRI
Fotbalistul pe care Becali a irosit 1,2 milioane de euro lucrează acum pentru o firmă de curățenie: „Nu eu am greșit. E foarte greu să fii fotbalist la FCSB”

Petrea, despre formatul din Liga 1: „Era mai bine înainte”

Antrenorul de la FCSB a fost întrebat și despre sistemul competițional din Liga 1, cu play-off și play-out la finalul sezonului regulat. Deși FCSB a beneficiat de pe urma înjumătățirii de puncte de la finalul sezonului regulat, reușind astfel să „topească” 7 puncte din diferența față de CFR Cluj, Petrea spune că preferă sistemul mai vechi, formatul clasic tur-retur: 

„Se poate spune că sistemul actual e mai spectaculos, dar nu știu dacă este cel mai potrivit, mai ales cu înjumătățirea punctelor, chiar dacă noi am beneficiat de asta și ne-am apropiat de primul loc. Cred că era mai bine cum era sistemul înainte”. 

Dan Petrescu, antrenorul de la CFR Cluj, liderul din Liga 1, s-a plâns în repetate rânduri de sistemul competițional.

Coman venea după o perioadă lungă de inactivitate, după accidentări, recuperare. Avea nevoie de timp, încă are pentru a intra în ritmul lui și a reveni la nivelul pe care îl avea înainte. Ținând cont de valoarea pe care o are, cred că va ajunge la un nivel destul de bun cât mai repede.

Nu m-am gândit la altceva în ultima perioadă decât la jocurile care mai sunt de jucat. Apoi voi analiza, voi discuta cu conducerea și voi vedea ce decizie vom lua. În primul rând mă interesează cum terminăm acest sezon, avem 3 meciuri foarte, foarte dificile.

- Toni Petrea, antrenor FCSB

Mai multe știri din Liga 1: 

Toni Petrea a comentat rezultatele sondajului GSP de la „Dezbaterea zilei”

Craiova e all-in cu FCSB: Rotaru a făcut anunțul în vestiarul oltenilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
silviu74
silviu74  •  07 Mai 2022, 16:23

Cu sistemul vechi anul trecut Steaua era campioană !

elgabri
elgabri  •  07 Mai 2022, 13:27

Are dreptate Petrea inainte era mai bine cu Omeniile !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close