FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

Născut la Paris, îl are idol pe Kante și e unul dintre cei mai constanți mijlocași din Superligă: „Rolul meu e să-i fac pe ceilalți să strălucească”

Tony Njike, alături de Arnold Garita / Sursă foto: Facebook@ UTA Arad
Tony Njike, alături de Arnold Garita / Sursă foto: Facebook@ UTA Arad

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2022 17:35 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 17:46

Francezul Tony Njike, transferat de FC Argeș în vară, e unul dintre puținele câștiguri ale piteștenilor din acest sezon. Cu excepția golgeterului Garita, mijlocașul defensiv de 24 de ani a fost singurul remarcat dintre toți fotbaliștii aduși la pachet de alb-violeți din zona ligilor inferioare din Franța.

Trecut pe la Bordeaux B, Ajaccio și Cholet, fotbalistul născut la Paris și-a făcut loc imediat în primul „11” al lui Prepeliță și a rămas acolo și după înlocuirea acestuia cu Marius Croitoru. A evoluat în toate cele 16 etape de până acum, reușind să ofere și două assist-uri, ultimul în week-end, la victoria cu UTA, 1-0. „Închizătorul” e considerat indispensabil la FC Argeș, club unde președintelui Jean Vlădoiu și fostului antrenor Andrei Prepeliță li s-a reproșat în mai multe rânduri campania de achiziții din vară.

Tony Njike, după primele luni petrecute în România: „Mă simt bine la Pitești, e un oraș liniștit”

Francezul cu origini cameruneze a vorbit despre adaptarea sa în România și despre impresiile pe care i le-a lăsat campionatul intern.

„Întâi de toate, țin să spun că nivelul din prima ligă a României e unul foarte bun. În ceea ce mă privește, am senzații pozitive pe teren, acum încercăm să rămânem în zona victoriilor. Mă simt bine la Pitești, e un oraș liniștit și frumos”, a punctat mijlocașul francez, într-un scurt dialog purtat cu GSP.ro.

Njike se declară un fan al ilustrului N'Golo Kanté și vorbește și despre rolul său din teren și chimia pe care o are cu colegul din ofensivă Garita: „Îmi place Kante, pentru mine e cel mai bun mijlocaș din lume. Mă simt bine alături de Garita, rolul meu e să recuperez mingi și să-i fac pe ceilalți să strălucească”, a mai spus fotbalistul Argeșului.

Născut la Paris, îl are idol pe Kante și e unul dintre cei mai constanți mijlocași din Superligă: „Rolul meu e să-i fac pe ceilalți să strălucească”
Njike (în dreapta) și Garita au conlucrat la golul victoriei cu UTA / foto: Alexandra Fechete (Arad)

Njike, bilanț pozitiv la FC Argeș 

La finalul turului, Njike s-a clasat pe locul 25 din 44 într-o ierarhie a mijlocașilor centrali defensivi întocmită de InStat, cu un index de 211 și peste jucători precum Droppa (Volutari, 208), Akhmatov (Chindia, 205), Sylla (FC Botoșani, 201) sau Paul Anton (UTA, 199). Totodată, el ocupă locul 12 într-un top al deposedărilor, cu un procentaj de 59%.

În baza notelor acordate de GSP, Tony Njike are o medie de 5.43, una dintre cele mai mari din echipă.

600.000 de euroe cota de piață a lui Tony Njike, conform Transfermarkt

Cifrele străinilor aduși de FC Argeș în vară

JucătorRandament
Arnold Garita (atacant)15 meciuri, 5 goluri, 1 assist
Tony Njiké (mijlocaș defensiv)16 meciuri, 0 goluri, 2 assist-uri
Dorian Bertrand (extremă)12 meciuri, 2 goluri, 1 assist
Enzo Célestine (atacant)7 meciuri, 0 goluri, 0 assist-uri
Julio Donisa (atacant)9 meciuri, 0 goluri, 0 assist-uri
Bryan Alceus (mijlocaș central) 11 meciuri, 0 goluri, 0 assist-uri
Mike Cestor (fundaș central)11 meciuri, 0 goluri, 0 assist-uri
Fabio Vianna (fundaș stânga)13 meciuri, 0 goluri, 0 assist-uri

VIDEO Marius Croitoru, declarații la prezentarea oficială la FC Argeș

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Conflict major de interese pentru arbitrul-controversat de la Rapid - CFR: firma familiei are contracte cu un club de Liga 1 » Câți bani câștigă arbitrul-consilier public, șef de club și șef de fotbal județean

VIDEO + FOTO Primul meci al lui Croitoru, ultimul al lui Poenaru? » FC Argeș se impune la Arad și zdruncină situația la UTA!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
pirusis
pirusis  •  01 Noiembrie 2022, 17:27

Avem 3 mijlocasi defensivi foarte buni. Ce ne trebuie este un mijlocas ofensiv macar la aceeasi valoare.

Binke2022
Binke2022  •  31 Octombrie 2022, 20:39

Intr-adevar este un jucator foarte bun. Muncitor, isi face treaba si este un real castig pentru echipa. Felicitari pentru jocul prestat de pana acum si sper sa isi pastreze constanta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close