FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Tot răul spre bine! » Primul focar de COVID a inventat o „bijuterie” pentru FCSB

Octavian Popescu avea 17 ani și 9 luni la momentul în care a debutat la FCSB, în septembrie 2020
Octavian Popescu avea 17 ani și 9 luni la momentul în care a debutat la FCSB, în septembrie 2020

Articol de , - Publicat joi, 14 octombrie 2021 22:23 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 23:05

Este pentru a doua oară când FCSB e afectată de cazurile de coronavirus: în toamna lui 2020 a pierdut grupele cupelor europene, dar clubul a fost obligat la acea vremea să-l debuteze și să-l forțeze pe Octavian Popescu, cel care avea să aibă ulterior un progres remarcabil.

Cum va reuși FCSB să traverseze următoarea perioadă, din moment ce are confirmate deja multe cazuri pozitive cu Covid-19, atât în rândul fotbaliștilor, cât și al celor din staff-ul tehnic? Edi Iordănescu e deja în carantină, toți secunzii și colaboratorii săi la fel. Straton, Șerban, Cristea, Cordea, Oaidă, Budescu și Șut au fost și ei nevoiți să fie izolați, iar faptul că la baza din Berceni e un adevărat focar de infecție i-ar putea dăuna grav clubului din perspectiva rezultatelor.

Protocolul medical e clar: cine e vaccinat nu se testează, la fel și cei care au făcut boala cel mult acum 6 luni, în timp ce jucătorii nevaccinați au nevoie de test negativ pentru a putea să fie folosiți. FCSB e nevoită să strângă cel puțin 13 jucători valizi pentru a putea disputa următorul meci, care va fi sâmbătă seara, la Buzău, împotriva lui CS Mioveni.

Până în momentul de față, dintre jucătorii care sunt pozitivi sau izolați, nici măcar unul nu e considerat titular indiscutabil, însă e posibil să mai apară și alte cazuri în lot sau jucători care să acuze simptome, fără a avea neapărat un test pozitiv, caz în care oricum ar trebui scos din calcule.

Nu e însă pentru prima dată când FCSB trebuie să facă față unei asemenea situații. În toamna lui 2020 s-a confruntat cu ceva mult mai grav. Atunci, a avut lotul decimat într-o asemenea măsură încât la un moment dat a fost nevoită să aducă jucători de la Academie sau chiar de la alt club pentru a putea disputa un meci. A fost afectată practic pe parcursul a 5 meciuri, iar principalul efect negativ a fost că a pierdut grupele cupelor Europene.

FCSB în meciurile de anul trecut în care a fost lovită de cazuri de coronavirus

Backa Topola - FCSB 6-6 (5-4 la penalty-uri)

  • a fost primul meci din seria celor pe care FCSB a fost nevoită să le dispute fără jucătorii testați pozitiv
  • au lipsit din cauză că au fost pozitivi: Vlad, Vână, Cristea, Miron, Olaru, Tănase, Ovidiu Popescu

FCSB - FC Argeș 3-0

  • în ciuda multor absențe, echipa s-a impus lejer, grație unui hattrick reușit de Dennis Man
  • au lipsit din cauză că au fost pozitivi: Vlad, Vână, Cristea, Miron, Olaru, Tănase, Ovidiu Popescu

FCSB - Slovan Liberec 0-2

  • a fost meciul la care FCSB a fost cel mai greu lovită de pandemie din cauză că au fost pozitivi nu mai puțin de 12 fotbaliști: Vlad, Vână, Cristea, Miron, Olaru, Tănase, Ovidiu Popescu, Man, Crețu, Briceag, Moruțan și Buziuc
  • s-a pierdut calificarea în play-off-ul Europa League, unde adversarul ar fi fost accesibil, APOEL Nicosia

Poli Iași - FCSB 5-2

  • au lipsit din cauză că au fost pozitivi: Crețu, Cristea, Man, Moruțan, Briceag, Vână și Briceag
  • pentru că erau afectați din punct de vedere fizic, au fost lăsați pe bancă Miron, Olaru, Ovidiu Popescu, Florin Tănase și Buș, dar s-a apelat la ei în minutul 30

FCSB - Dinamo 3-2

  • n-au mai lipsit jucători din cauza testelor pozitive, dar mulți dintre ei abia ieșiseră din carantină și au avut unul, cel mult două antrenamente
  • printre cei care au evoluat fără a fi din punct de vedere fizic OK: Crețu, Cristea, Man, Moruțan

Octavian Popescu a apărut din lipsa de efectiv

Paradoxal însă, situația ingrată în care s-a aflat FCSB la acel moment a împins-o să ia o decizie care s-a dovedit a fi o mutare câștigătoare și cu efecte pozitive pe termen lung. O decizie la care aproape sigur nu s-ar fi apelat prea curând dacă echipa n-ar fi avut atâtea absențe. Și anume: promovarea în lotul pentru meciuri a lui Octavian Popescu, debutul lui, dar și folosirea acestuia în acele partide. Prima lui apariție a fost cu FC Argeș, când a evoluat 40 de minute. Până la acel meci el nici măcar nu fusese inclus pe foaia de joc.

Profitând de șansă, dar și de posibilitatea de a juca și ulterior, până ca toți jucătorii să se refacă, Octavian Popescu a demonstrat calități deosebite, în ciuda vârstei lui. La acea vreme nici măcar nu împlinise 18 ani. A fost momentul în care l-a descoperit și Gigi Becali, care văzând în el un potențial fotbalist de export, pe sumă foarte mare, le-a cerut antrenorilor să-l folosească în continuare. 

Iar progresul puștiului a fost unul remarcabil. A produs în sezonul trecut nu mai puțin de 9 goluri, a jucat 34 de partide și a fost și selecționat la Euro 2021, deși el era cu două generații sub nivelul echipei cu care Adrian Mutu a mers la turneul final.

Ce meciuri are FCSB în următoarele 2-3 săptămâni

DataMeciul
16.octFCSB - Mioveni
24.octFarul - FCSB
27.octVoluntari - FCSB
31.octFCSB - FC Argeș
05.novVoluntari - FCSB

"Pentru noi poate fi un avantaj că va lipsi Edi Iordănescu, dar acest avantaj este doar din punctul de vedere al anumitor faze de joc pe care antrenorul putea să le observe şi să le transmită imediat în teren. E clar că e mult mai greu să le observi din tribună sau de acasă. Totuși, nu cred că jucătorii FCSB au nevoie să fie biciuiţi de pe margine, cred că sunt profesionişti" 
Alexandru Pelici, antrenor Mioveni

FCSB, afectată de COVID-19

Cum ar putea arăta FCSB cu CS Mioveni: 
99. Vlad - 2. V. Crețu, 4. A. Miron, 55. Vinicius, 33. Radunovic - 27. Olaru, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 19. I. Stoica, 28. Keșeru, 22. V. Gheorghe
Rezerve: 32. Târnoveanu, 6. Haruț, 13. Dumiter, 25. Perianu, 30. Musi, 31. Mamut
Absenți: Straton, I. Cristea, S. Șerban, Oaidă, Budescu, Șut, Cordea (probleme medicale), Panțîru, Fl. Coman, Oct. Popescu, Burlacu (accidentați)

Citește mai multe știri despre FCSB:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
contrabas3
contrabas3  •  15 Octombrie 2021, 09:13
Postat de Berceni pe 15 Octombrie 2021, 06:00

gigist brost.

“gigist brost”? Ce înseamnă asta? Fii bun și tradu asta pentru mine! Am scris șase (6) fraze coerente, am folosit punctuația corectă (verifică ortografia!) și conținutul mesajului a fost pur și simplu logic. —— Sunt zeci de ani de când susțin Steaua - tu nu erai născut atunci când eu m-am atașat de echipa asta trecută prin mai multe transformări (la nivel de ownership și management). Nu sunt interesat de telenovela Talpan.

contrabas3
contrabas3  •  15 Octombrie 2021, 06:02
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ești praf! Eu doar am redat ce scrie în articol. E clar că nu l-ai citit! Lol

Berceni
Berceni  •  15 Octombrie 2021, 06:00
Postat de contrabas3 pe 15 Octombrie 2021, 01:12

Ce ***: cine e vaccinat nu se testează!!! Probabil Budescu i-a infectat pe ceilalți cu coVid. Se știe că cei care se vaccinează se infectează mult mai ușor cu virusul ăsta decât cei nevaccinați - noroc că lor nu li se cere test - scrie aici negru pe alb!! Unde e logica în treaba asta?!? Chiar așa legume au ajuns oamenii, să nu mai poată gândi logic ci doar să execute minciunile dictate de guvern? —— vaccinat, infectat, dar netestat, din cauză că e vaccinat… gândiți!

gigist brost.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează