FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Denis Haruț a refuzat o condiție ilegală în contractul cu FCSB!

Articol de , - Publicat duminica, 10 ianuarie 2021 18:38 / Actualizat duminica, 10 ianuarie 2021 18:55

Fundașul dreapta Denis Haruț (21 de ani) era achiziționat cu 700.000 de euro, după care el a refuzat să semneze cu FCSB două contracte pentru fentarea duratei maxime de cinci ani a legăturii dintre un jucător și un club.

Negocierile Becali-Iftime nu au fost de ajuns pentru perfectarea "afacerii Haruț". Fundașul central în vârstă de 21 de ani ajunsese la București pentru definitivarea acordului cu roș-albaștrii, după ce cluburile căzuseră de acord asupra condițiilor.

Denis Haruț, două contracte la FCSB

FCSB ar fi plătit 700.000 de euro în schimbul apărătorului, un internațional de tineret cu cinci selecții și cu un gol, și moldovenii ar mai fi păstrat 20 la sută din suma unui viitor transfer. Jucătorul a ajuns sâmbătă seară în Capitală ca să semneze contractul cu liderul la zi al campionatului.

S-a răzgândit când a aflat care era propunerea reală a clubului: două contracte, unul valabil cinci ani și încă unul tot pentru cinci ani ani, semnat în alb! Al doilea urma să fie înregistrat ulterior, în ultimele șase luni ale primei perioade pe care avea s-o petreacă Haruț la FCSB. El ar fi fost legat de Becali timp de zece ani, sub semnătură!

Denis Haruț a plecat înapoi la Botoșani

Propunerea nu i-a convenit lui Denis și e împotriva regulamentului din fotbal, nu numai fotbalistului i-a sunat rău! O sursă care cunoaște legile din fotbal explică: "Durata maximă a unui contract dintre un jucător și un club este de cinci ani. Atașarea încă unui document care să-l lege pe fotbalist pentru încă cinci ani este ilegală!".

Haruț a refuzat oferta, dar a așteptat în prima jumătate a zilei de ieri în București, cu speranța că datele aveau să fie schimbate așa încât să respecte și regulamentul, și dorința lui. Becali nu a cedat, nu l-a mai vrut fără două contracte! Jucătorul a plecat spre Botoșani, pentru a reveni în programul de pregătire al clubului care-l vindea.

Denis Haruț a refuzat o condiție ilegală în contractul cu FCSB!
Denis Haruț

Haruț, 21 de ani, a ajuns la Botoșani de la Timișoara în 2019 și a devenit titular de bază în trupa pe care o conduce Marius Croitoru. A jucat cel mai des ca fundaș central, în ultima vreme, după ce apăruse de la Poli ca fundaș dreapta. Moldovenii l-au mai utilizat și ca mijlocaș central, iar Adrian Mutu l-a folosit chiar și ca mijlocaș central, inter, în 4-3-3. Polivalența și vârsta l-au adus în atenția lui Becali, condiția neregulamentară pe care a pus-o Gigi a anulat afacerea. 

20.000 de euroconstituie salariul lunar maxim de la FCSB, pe care-l au Man și Coman. Haruț ar fi avut 11.000 de euro pe lună, cu 9.000 de euro sub venitul fotbaliștilor cel mai bine cotați din lot

Salariul, de peste patru ori mai mare

Haruț a refuzat să semneze cu FCSB în condițiile care i-au fost oferite, deși el primește la Botoșani 2.500 de euro lunar, iar la București ar fi încasat 11.000 de euro lunar în primul an din contract. Salariul ar fi crescut cu câte o mie de euro lunar în fiecare an și ar fi ajuns la 15.000 de euro în ultima parte din primul contract. După care jucătorul ar mai fi avut o semnătură pentru alți cinci ani, cu salariul lunar plafonat la 15.000 de euro. 

Ce l-a speriat pe Denis: el ar fi fost legat de FCSB până la 32 de ani, ar fi putut pleca de acolo numai cu acordul clubului. Ceea ce constituie o îngrijorare, în contextul în care Becali îi blochează pe jucătorii pe care îi consideră talentați: Man, Coman, Moruțan, Tănase, Olaru. Cererea e de zeci de milioane de euro și sperie cluburile interesate.

Gigi Becali: „Nu știu dacă mai aduc pe cineva"

Becali a confirmat că tratativele cu Haruț au eșuat: "Da, e adevărat, nu ne-am înțeles și jucătorul a plecat. Nu știu dacă vom mai transfera pe cineva". FCSB îl voia pe Haruț ca fundaș central, pentru o poziție descoperită, pe care există doar doi jucători specializați, Andrei Miron și Iulian Cristea. 

Gigi e convins că are un fundaș central de excepție în lot. "Dragoș Nedelcu va fi cel mai bun stoper din România!", a afirmat el la DigiSport. Nedelcu, 23 de ani, e mijlocaș defensiv la bază și nu a mai jucat vreun meci oficial din iunie 2020, atunci când s-a accidentat la genunchi într-un meci cu CFR pierdut cu 0-1 la Cluj.

Vasile Iftime, reacție după decizia lui Denis Haruț

Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, a dezvăluit ce l-a făcut pe Denis Haruț să refuze propunerea celor de la FCSB. Roș-albaștrii doreau să îl lege pe Haruț de club cu două contracte, care l-ar fi ținut pe internaționalul de tineret la FCSB 7 ani în total.

Îmi pare rău de toată situația, dar nu se poate așa ceva. L-am înțeles perfect pe Haruț, iar azi, după ora 14:00, copilul m-a sunat să îmi povestească cum au procedat dei de la FCSB cu el. Copilul mi-a spus să nu mă supăr pe el, dar el nu poate să semneze două contracte. Da, ați auzit bine, două contracte. 

I s-a pus în fața un contract pe cinci ani pe care Denis l-ar fi acceptat până la urmă, dar apoi i s-a mai dat un contract să îl semneze, iar acolo contractul începând cu anul 2022 era valabil încă cinci ani.

Voi vă dați seama ce au vrut să îi facă? Nu e normal. Haruț mi-a zis ca nu stă să ajungă la 28 de ani să joace tot la FCSB pe 15.000 de euro pe lună. L-am înțeles perfect. El a fost acolo cu Vulturar, dar Florin a fost doar un intermediar al transferului, nu este impresarul lui de drept. 
- Valeriu Iftime, conform Prosport.

VIDEO Reîncepe Liga 1! Totul despre FCSB - Astra

Citește mai multe știri despre FCSB:

Ofertă din Liga 1 pentru un jucător de la FCSB! Ce planuri are Becali cu el

Adevărata față a lui Dennis Man și Florinel Coman » Bogdan Andone: „Am fost surprins și eu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (423)
lupu68
lupu68  •  11 Ianuarie 2021, 10:56
Postat de s1lv1o. pe 11 Ianuarie 2021, 10:14

@gsp.oficial, faceti curat dar pe individul asta tot nu l-ati banat! Felicitari, va aratati adevarata fata!

Cei de la GSP trebuie intelesi, isi respecta principiile: pentru unii muma, pentru altii ciuma! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

s1lv1o.
s1lv1o.  •  11 Ianuarie 2021, 10:14
Postat de pescarul_amator pe 10 Ianuarie 2021, 22:48

iar nu ti-ai luat medicamentele

@gsp.oficial, faceti curat dar pe individul asta tot nu l-ati banat! Felicitari, va aratati adevarata fata!

2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  11 Ianuarie 2021, 08:26

Păi, bă ghesepe,ori sunt zece ori sunt șapte!!!!Grea aritmetica pentru voi!!!! Dar noi,ăștia PROSTII cu durată NEDETERMINATA,cu 800 de euro pe lună ce trebuie să facem????Și încă o intrebare,evident retorică fiindcă nu ați fii în stare să răspundeți:::pe CINE a ținut ORICE ECHIPĂ, nu zece,nu șapte, nu cinci,hai să zicem TREI ANI????Pe de alta parte mi se pare de-a dreptul nesimțit să câștigi 9,10,13,15,20 de MII!!!! de euro pe lună intr-o țară în care un profesor universitar câștigă 1500!!! Ce naiba a produs harut ăsta până acum????Să stea la 2500(ceea ce e APROAPE normal) și să aștepte să plece in străinătate pe "n" milioane.Dar eu cred că va fi un nou chindris,care va merge pe vre-o 500000 de mii prin Ungaria,maxim.

Vezi toate comentariile (423)
Comentează