FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI RATATE

Trei, Doamne, şi toţi trei! Dinamo a eşuat de fiecare dată când a transferat fundaşi dreapta spanioli » Doi dintre ei au fost aduşi de Andone

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2016 20:09

Jose Romera Navarro, adus de Andone de la Jablonec, în vară, nu a reuşit să rupă gura târgului pentru echipa din "Ştefan cel Mare".

Deşi a jucat în toate cele 11 meciuri pe care echipa sa le-a disputat în acest campionat, în nouă din ele fiind integralist, spaniolul de 29 ani a comis mai multe greşeli care au costat-o pe Dinamo puncte importante în clasament.

Fundaşul spaniol a fost criticat de Andone şi ameninţat că va fi lăsat pe banca de rezerve dacă va continua seria evoluţiilor proaste: "Ce să facem cu el, o să-l punem pe bancă. El se pregătește bine, dar nu știu ce se întâmplă cu el", a spus tehnicianul dinamovist la Digi Sport.

Mai mult, contractul acestuia ar putea fi reziliat în iarnă.

Unsprezece meciuri are Romera pentru Dinamo în actuala ediţie de campionat. Spaniolul nu a marcat niciun gol şi nu a oferit nicio pasă decisivă până acum. În schimb, a marcat în proprie poartă în înfrângerea cu Botoşani, 1-2, din etapa a unsprezecea.

Interesant este faptul că formaţia din "Ştefan cel Mare" a mai adus doi jucători iberici în ultimii ani, ambii fundaşi dreapta: Oscar Rubio în 2010 şi Francisco Molinero în 2009.

Rubio a fost transferat tot de Andone, în precedentul mandat al "Fălcosului", din sezonul 2010-2011. Adus de la Elche în vara lui 2010, Rubio nu s-a impus în primul 11 al lui Dinamo, plecând după numai un sezon în tricoul alb-roşu. Rubio joacă acum pentru Lleida Esportiu, în liga a treia din Spania.

1golîn 19 meciuri a bifat Rubio pentru Dinamo

Francisco Molinero a fost primul spaniol din istoria lui Dinamo, fiind adus de Cristi Borcea în 2009, pe vremea când Dario Bonetti era antrenorul "câinilor". Molinero nu a primit prea multe şanse din partea antrenorului italian, fiind mai mult rezerva lui Adrian Scarlatache. Şi-a reziliat contractul după un sezon, nemulţumit de faptul că nu prindea postul de titular.

Singura realizare notabilă a lui Molinero la Dinamo este legată de "Minunea de la Liberec", când a fost integralist, trecându-şi numele pe lista marcatorilor la loviturile de departajare. Actualmente evoluează în tricoul lui Getafe, în Segunda Division.

16 meciurişi o pasă decisivă a adunat Molinero pentru Dinamo în sezonul 2009-2010

(Remus Dinu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
duta_dd
duta_dd  •  06 Octombrie 2016, 21:22

andone in sine este un esec, asa ca la ce sa ne asteptam...

caminero
caminero  •  06 Octombrie 2016, 09:54
Postat de bogdany8 pe 05 Octombrie 2016, 21:27

Molinero chiar era piesa. A jucat splendid in primu lui meci al lui Dinamo la Liberec unde a si marcat la loviturile de departajare. Pacat ca Bonetti nu i-a dat sanse.

Dap, Molinero chiar era bunicel. Oricum, daca memoria nu na insala, la sfirsitul sezonului aluia, Molinero a primit o gramada de sanse, ba chiar impreuna cu Scarlatache, ca au trebuit sa joace impreuna in centrul apararii, reprofilati din fundasi stinga, pentru ca lotul era decimat de accidentari si suspendari ...

naeconstantin
naeconstantin  •  06 Octombrie 2016, 09:53

Cine face transferurile la dinamo? Daca le face Andone e grav, asta din punct de vedere a meseriei de antrenor, la dinamo nu numai romera trebuie sa plece , dar si nedelcearu, filip, Nistor nemec si andone dar in primul rand Nistor este cel mai depasit dintre toti.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează