Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 16:57 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 18:54

U Cluj se va duela cu CFR Cluj joi seară  (20:30) în faza grupelor Cupei României Betano, într-un nou derby local, care se anunță extrem de echilibrat. Căpitanul alb-negrilor, Alexandru Chipciu (34 de ani), a făcut avancronica partidei și a transmis clar propriilor fani: „Vom juca la victorie”.

Căpitanul lui U Cluj, Alexandru Chipciu a prefațat derby-ul orașului, cu CFR Cluj, de joi seară, de la ora 20:30, pe propriul stadion. Unul dintre veteranii fotbalului intern, jucătorul cu 13 trofee estimează un fotbal echilibrat pe Cluj Arena.

Mutare la Dinamo! Numele surpriză care vine și mai aproape de Ovidiu Burcă
DINAMO
Mutare la Dinamo! Numele surpriză care vine și mai aproape de Ovidiu Burcă

Chipciu va putea evolua, întrucât în primul sezon în echipamentul lui U, în ediția 2022/2023, exista o înțelegere între cluburi cum că nu poate juca în meciul direct. Alex este unul dintre jucătorii recomandați de Ioan Ovidiu Sabău pentru a juca, din nou, pentru națională, a fost lăudat constant la partidele „șepcilor roșii”.

Alexandru Chipciu adoră să joace o dată la trei zile, dar acuză drumul istovitor Cluj - Botoșani și retur

”Clar, va fi un meci echilibrat, cum au tot fost între cele două echipe. Anul ăsta, am condus cu 2-0, dar am pierdut. Cu siguranță, va fi un duel echilibrat. Venim după meciuri bune, la FCSB, acasă cu Craiova, acasă cu Sepsi, am avut multe evoluții bune, inclusiv la Botoșani, unde am câștigat jocul de o manieră categorică.

7 campionatea cucerit Chipciu în carieră, trei cu Steaua, trei cu CFR Cluj, unul cu Anderlecht. Plus o Cupă a României (CFR), o Cupă a Belgiei (Anderlecht), două Cupe ale Ligii (Steaua), două Supercupe (Steaua, CFR)

Ne dezavantajează programul, am făcut 7-8 ore pe drum, în noaptea de după meci oricum e greu să dormi. E dificil să joci și dacă ai experiența unor meciuri din trei în trei zile. Vom juca la maximum și încercăm să câștigăm.

Sunt agitat doar la meci și puțin după. În viața de zi cu zi, sunt calm. Am o oboseală mentală, și eu, și colegii, după deplasarea lungă până la Botoșani. Nu prea ai energie să fii agitat, dar în subconștient știi că ai un meci important, frumos de trăit, cu 20.000 de oameni în tribune”, a declarat astăzi Alexandru Chipciu la discuția cu jurnaliștii locali.

Mie îmi place să joc din trei în trei zile. E plictisitor să pregătești un meci 8 zile! E și reversul medaliei, când joci o dată la trei zile, nu mai ai aceeași claritate. Avem și destule accidentări, nici dacă am vrea să menajăm pe unii, n-am putea. Mă uitam, sunt accidentați Popadiuc, Lucas care era într-o formă extraordinară, Vătăjelu, Calcan
Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

4 goluriși 3 assist-uri a adunat Chipciu pentru U Cluj în 14 meciuri în actuala ediție

Campion cu CFR Cluj, Alex Chipciu a disecat echipa adversă: „Cumva nu-și creează ocazii, dar au rămas aceste lucruri din trecut”

„Aș spune că sunt unele lucruri similare. Cumva nu-și creează ocazii, te adoarme cumva și-ți dau gol! Au rămas niște lucruri din trecut, puternici în dueluri, plus că au fazele fixe la un nivel înalt. Multe lucruri din trecut, sunt jucători cu tradiție acolo, Camora, Deac, de o sută de mii de ani acolo, au în ADN lucrurile astea.

77 de meciuria strâns Chipciu pentru CFR Cluj, 6 goluri și 5 assist-uri

De când sunt eu la U Cluj, să te bați cu o echipă ce are buget de trei ori mai mare decât al tău, îți dă un motiv de mulțumire. Nu se vede diferența între cele două cluburi pe teren. Este un punct de plecare pentru echipa asta a noastră, e adevărata moșternire”, a reacționat Chipciu.

Într-un grup toți jucătorii contează, chiar dacă uneori o zici la mișto, dar la U s-a văzut asta, toată lumea și-a făcut treaba. Trebuie să fie toți buni, să alerge toți, nu e doar de un jucător

- Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

E ciudat să joci la egal, vom juca la victorie. Nu jucăm să ne apărăm, vrem să avem controlul meciului, cum am avut, îți place când e așa. Va fi o provocare, dăm de jucători puternici, care ajung ușor la poarta noastră, o să vedem

- Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

Pe mine, suporterii pot miza pe fază defensivă, că joc fundaș stânga. Nistor ne trage după el, a dat o căruță de goluri și assist-uri. Și noi îi oferim posibilitatea să stea acolo în față, de număr 10, să nu fie obligat să facă efort pe tot terenul, ci să stea doar acolo să facă diferența

- Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

Citește și alte știri:

Recomandare de la Sabău pentru Iordănescu: „Nu-i fac eu echipa, dar sunt cam cei mai buni din campionat”

Cât va sta Petrila la Marijana Kovacevic » Ce sumă trebuie să achite Rapid

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”