FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

Exclusiv Revedere cu coșmarul » Dinamo e considerată outsider contra echipei care a retrogradat-o: „O surpriză că e în Superligă!”

- Fază din meciul tur de baraj U Cluj - Dinamo 2-0, disputat pe Cluj Arena,  la 21 mai 2022 FOTO: Gazeta SpPorturilor
- Fază din meciul tur de baraj U Cluj - Dinamo 2-0, disputat pe Cluj Arena, la 21 mai 2022 FOTO: Gazeta SpPorturilor

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2023 06:02 / Actualizat sambata, 05 august 2023 06:27

Dinamo caută sâmbătă primele puncte de la revenirea în Superliga, la Mediaș, cu U Cluj, contra echipei care a retrogradat-o anul trecut în Liga 2, pentru prima dată în istorie, după o dublă de baraj, care a provocat multă suferință în Ștefan cel Mare.

  • U Cluj - Dinamo, duel din etapa #4 a Superligii, se joacă la Mediaș, sâmbătă, 5 august, de la 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1
Dinamo a ascultat de fostul antrenor și a transferat pe poziția vulnerabilă: „Suntem încântați”
DINAMO
Dinamo a ascultat de fostul antrenor și a transferat pe poziția vulnerabilă: „Suntem încântați”

Pe 29 mai 2022, Dinamo a picat pentru prima dată în istorie în "B". Considerați mari favoriți înaintea barajului de menținere/promovare, "câinii" pregătiți de Dusan Uhrin jr. au pierdut surprinzător, scor 2-0, prima manșa, pe Cluj Arena (goluri Remacle și Boinciuc), iar retrogradarea s-a produs în returul din Groapă, terminat 1-1 (Morar/Tescan).

La 14 luni de la barajul memorabil, Eric Linkar (44 de ani), antrenorul care a readus-o pe U Cluj în Liga 1 după 7 ani, consideră că balanța înclină astăzi în favoarea "Șepcilor roșii".

Erik Lincar: „U Cluj are prima șansă cu Dinamo"

„Povestea acelui baraj a fost, a trecut un an și ceva de atunci. Pentru mine, sincer, a fost o surpriză că Dinamo a reușit să revină atât de repede în Liga 1, ținând cont de problemele financiare cu care s-a confruntat, lotul destul de subțire la nivelul Ligii 2. Fără a putea face transferuri în iarnă.

În momentul de față, consider că prima șansă o au, cu siguranță, cei de la Universitatea Cluj. Aici vorbim despre experiența lotului, de jucătorii valoroși pe care i-a transferat. În timp ce Dinamo încearcă să închege o echipă, să integreze jucătorii nou-veniți, chiar dacă are o anumită omogenitate, rămânând mulți jucători care au promovat din Liga 2", a declarat Lincar, în prezent antrenor la Chiajna, pentru GSP.

Lincar crede că „Șepcile roșii" pot fi revelația acestui campionat: „U Cluj a investit foarte mult, poate are un buget dublu față de anul trecut. Până la urmă, banii sunt foarte importanți în fotbal, și atunci e normal să-și dorească mai mult în acest sezon. 

Drumul spre play-off e lung. Eu văd favorite aceleași echipe care au fost și anul trecut în primele șase locuri. Dar poate să apară și o surpriză. Că o fi U Cluj, Hermannstadt sau altă echipă rămâne de văzut".

Universitatea Cluj s-a transformat foarte mult față de momentul promovării. Pe lângă Chipciu sau Bic, aduși la începutul campionului trecut, anul ăsta au fost transferați 6-8 jucători cu experiență. Dinamo n-ar trebui să aibă probleme cu retrogradarea, depinde de transferurile pe care le vor face
- Erik Lincar, antrenor Concordia Chiajna

Ovidiu Sabău: „U Cluj este mult peste Dinamo”

De asemenea, Ovidiu Sabău (55 de ani), fostul antrenor al „studenților" din finalul sezonului trecut, e de părere că la ora actuală U Cluj este mult peste Dinamo.

„U Cluj are calitate, jucători cu multă experiență, dar și valoroși și foarte, foarte serioși. Începând de la Chipciu, Nistor, Mitrea, Vătăjelu. Nu se compară, în momentul de față e mult peste Dinamo. Eu văd U Cluj pe locurile 7-9, nu știu dacă e pregătită încă pentru play-off. Poate fi surpriza plăcută a campionatului", a precizat fostul internațional lansat în fotbalul mareu de U Cluj și consacrat la Dinamo.

Ovidiu Sabău: „Dinamo are identitate, dar e prea naivă”

În privința lui Dinamo, Sabău crede că Ovidiu Burcă mai are nevoie de întăriri. 

„Chiar dacă a pierdut în primele trei etape, Dinamo a arătat că are o identitate, încearcă să joace, să construiască. Poate că uneori a fost naivă, prea încrezătoare în posesie, în jocul combinativ. 

E bine până faci puncte să joci puțin mai echilibrat, să nu te descoperi prea mult în apărare. Dinamo mai are nevoie de ceva jucători, să aibă liniște. 

Burcă e un antrenor pe care îl apreciez foarte mult, dar trebuie să adune puncte, pentru că dacă tot pierzi, tot pierzi, se pierde încrederea. Iar când lucrurile nu merg apar și nemulțumirile în echipă", a concluzionat Neluțu. 

Cred că după ce își rezolvă problemele, Dinamo va fi o echipă de locurile 9-11. Nu cred că este echipă de retrogradare. Arată bine și cred că jucătorii nou-veniți vor ridica nivelul echipei
- Ovidiu Sabău, antrenor

Cum au arătat echipele Dinamo și U Cluj la meciurile de baraj pentru menținere/promovare din 2022

Tur, 21 mai 2022, Cluj Arena
U CLUJ - DINAMO 2-0 (Remacle 14, Boiciuc 83)

U CLUJ: Gorcea - Romeo (81 Gugu), Ilie, Ispas, Pîrvulescu (39 M. Dobrescu) - I. Filip, Pires - Tescan (81 Ribeiro), Remacle (68 Balgiu), Ely Fernandes - Boiciuc 
REZERVE: Păun, Hofman, Vomir, Haită, V. Alexandru 
ANTRENOR: Erik Lincar 

DINAMO: Eșanu - Moura, Carp, Aloe (41 Patriche), Filip - Răuță (58 Morar), Pierret - Bordușanu (58 G. Crețu), Matei, Torje - Irobiso 
REZERVE: Fara, Radu, Jovanovic, Ivanov, Bani, Mihaiu 
ANTRENOR: Dusan Uhrin jr.

Arbitru: Cătălin Popa

Retur, 29 mai 2022, stadion Dinamo
DINAMO - U CLUJ 1-1

DINAMO: Eșanu - G. Crețu (64 A. Bani), Carp, Aloe, A. Radu (73 St. Filip) - Torje, Pierret, Grădinaru - Morar (64 Ivanovski), Irobiso, C. Matei (73 J. Rodriguez) 
REZERVE: Figueiredo, Moura, Jovanovic, Al. Răuță, Bordușanu 
ANTRENOR: Dusan Uhrin Jr.

U CLUJ: Gorcea - R. Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, M. Dobrescu - R. Pires (90 Gugu), I. Filip, Remacle (79 Haită) - Ribeiro (46 Pîrvulescu), Boiciuc, Tescan (65 Balgiu) 
REZERVE: A. Păun - Alarcon, Vomir, V. Alexandru, Hofman 
ANTRENOR: Erik Lincar

Arbitru: Adrian Cojocaru

Citește și alte articole:

Ofertă-șoc în Superligă: „Ne dau 10,5 milioane de euro!” » Când se poate încheia afacerea

Marea familie a lui Hagi la Farul » Tocmai l-a transferat pe ginerele lui Rivaldo, care n-a mai jucat de un an!

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
brianstorm
brianstorm  •  05 August 2023, 18:43
Postat de calugarul.avacum.de.la.varatec pe 04 August 2023, 20:17

Ramane de vazut daca U Cluj e chiar asa de uriasa in comparatie cu Dinamo! Singurul argument corect este acela ca Dinamo nu este omogena si noii veniti nu au confirmat pana acum, Dar vom vedea.....

ce vorbesti bah? deci u cluj chiar are o echipa net superioara voastra acum si tu spui ca sa vedem? pai sa vina dna-ul sa vada ca este *** daca ia un punct sau castiga meciul vitan bazresti cu u cluj. sa vina dnaul. voi trebuie sa aveti 0 puncte dupa 10 etape si maxim 10 puncte dupa 30 de etape.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  04 August 2023, 20:17

Ramane de vazut daca U Cluj e chiar asa de uriasa in comparatie cu Dinamo! Singurul argument corect este acela ca Dinamo nu este omogena si noii veniti nu au confirmat pana acum, Dar vom vedea.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează