FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

U Cluj a făcut primul transfer al verii: fotbalist cu peste 120 de meciuri în Liga 1

Andrei Pițian, dreapta, împotriva lui Dinamo
Foto: Imago
Andrei Pițian, dreapta, împotriva lui Dinamo Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 17:38 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 18:16

Universitatea Cluj a făcut primul transfer de la revenirea în Liga 1. Ardelenii l-au adus pe Andrei Pițian (26 de ani), fostul fundaș din sezonul trecut al Chindiei Târgoviște.

Liber de contract după despățirea de târgovișteni, Pițian a fost prezentat azi de U Cluj. Fundașul central are peste 120 de meciuri în Liga 1.

Acesta a plecat de la Târgoviște după ce a fost scos din lot de conducerea clubului din cauză că și-a dat autogol în turul barajului de menținere în Liga 1 împotriva Chiajnei, pierdut de târgovișteni cu 1-2.

În carieră, Pițian a mai evoluat la echipe precum Pandurii Târgul Jiu, Astra, Apollon Limason, FC Botoșani și FC Argeș.

Andrei Pițian, noul jucător al lui U Cluj

Crescut de centrul de copii și juniori de la Pandurii Târgu Jiu, Andrei Pițian a făcut pasul spre prima echipă a echipei gorjene în sezonul 2013/2014, pe când avea doar 17 ani. Al doilea meci jucat pentru Pandurii Târgu Jiu a fost chiar în competițiile europene, intrând pe teren în duelul din grupele Europa League cu Dnipro. 

În ediția de campionat 2015/2016, Andrei a fost printre oamenii de bază din echipa gorjenilor care s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în clasament. A jucat din nou în preliminariile Europa League alături de Pandurii Târgu Jiu la începutul sezonului 2016/2017, fiind integralist în returul dublei cu Maccabi Tel Aviv. După trei ani și jumătate alături de Pandurii, Andrei Pițian a făcut pasul spre Astra Giurgiu în pauza de iarnă a sezonului 2016/2017. 

La finalul acelui sezon, fundașul central a schimbat campionatul, semnând cu Apollon Limassol din Cipru. Pentru ciprioți a bifat prezențe în grupele Europa League, în timp ce în campionatul intern s-a bătut pentru titlu până în ultima etapă. A revenit în România la FC Botoșani, iar după un sezon petrecut la echipa moldavă a ajuns la Chindia Târgoviște, unde a fost om de bază cu 19 meciuri jucate în ediția de campionat 2019/2020. 

A fost titular în defensivă și în următorul an, purtând banderola de căpitan în șase partide. În total, în acel sezon a fost utilizat în 35 de partide în toate competițiile. La începutul sezonului recent încheiat a schimbat echipa, fiind transferat de FC Argeș. A strâns 12 prezențe în tricoul piteștenilor în turul campionatului, după care s-a întors la Chindia Târgoviște, unde a evoluat până în vară.
-comunicat U Cluj

500.000de euro este cota lui Pițian, potrivit transfermarkt.

U Cluj se despărțise de 4 fotbaliști

La câteva zile după promovare, clujenii au anunțat că s-au despărțit de Sergio Ribeiro, Valentin Alexandru, Marius Ciobanu și Roberto Alarcon.

  • Sergio Ribeiro (26 de ani) este o extremă portugheză. A jucat în 23 de partide în acest sezon, dintre care 15 ca titular, marcând de 3 ori.
  • Roberto Alarcon este un fundaș dreapta spaniol, de 24 de ani. A bifat doar nouă meciuri în acest sezon, iar în cinci partide a fost titular.
  • Marius Ciobanu (19 de ani), mijlocaș ofensiv, evolua la U Cluj din vara lui 2021. A adunat 18 de meciuri, fără să înscrie vreun gol.
  • Valentin Alexandru (30 de ani), atacant, pleacă de la U Cluj după numai un an cu 12 de meciuri și 3 goluri.

VIDEO Adnan Aganovic, despre problemele din fotbalul românesc: „Liga 1 mai slabă decât în 2013, când am venit eu” + Atacă regula U21: „Am prieteni care mă întrebau de ce sunt jucătorii schimbați în minutul 5”

Citește alte știri din Liga 1:

DDB face o promisiune majoră: „Aducem un milion de euro în conturile clubului! Dinamo nu va muri, va reveni în Liga 1”
DINAMO
DDB face o promisiune majoră: „Aducem un milion de euro în conturile clubului! Dinamo nu va muri, va reveni în Liga 1”
Un fost fundaș de la Dinamo și FCSB a găsit punctul nevralgic al „câinilor”: „O sută de jucători în doi ani, nu toți o sută sunt slabi!” +  „Aș alege la fel, voiam să văd cum e la FCSB”
INTERVIU
Un fost fundaș de la Dinamo și FCSB a găsit punctul nevralgic al „câinilor”: „O sută de jucători în doi ani, nu toți o sută sunt slabi!” + „Aș alege la fel, voiam să văd cum e la FCSB”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
007claudiu
007claudiu  •  08 Iunie 2022, 20:56
Postat de ionescugeorge77 pe 08 Iunie 2022, 19:04

Erik Lincar la nationala...

Fii sigur ca acest antreor e pe val, daca prinde o echipa mai de Doamne ajuta, va ajunge si la Nationala.

vasileroaita
vasileroaita  •  08 Iunie 2022, 20:51

Pitian a reușit golul anului la barajul cu Chiajna!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Iunie 2022, 19:04

Erik Lincar la nationala...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează