FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Milioane de euro! Suma-record care va intra în conturile lui U Cluj

U Cluj va primi o sumă record de la bugetul local
U Cluj va primi o sumă record de la bugetul local

Articol de - Publicat sambata, 13 aprilie 2024 18:59 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 21:52

U Cluj, ocupanta locului 9 în Superliga, va încasa o sumă fără precedent de la bugetul local. Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca vor aloca fonduri nerambursabile pentru activităţi sportive, aferente anului 2024, în valoare totală de 21,8 milioane de lei.

  • U Cluj - Petrolul se joacă astăzi, de la 21:30, în etapa a patra a play-out-ului Superligii. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.

Dintre toate asociațiile ce vor fi remunerate, secția de fotbal a „șepcilor roșii” va beneficia de cea mai mare sumă în an electoral, 12,2 milioane de lei, fiind cea mai mare alocare financiară primită vreodată de U Cluj.

Revenire în două minute a Petrolului cu U Cluj: Balint a decis meciul la debut. Rezultatul frânge clasamentul în play-out
U CLUJ - PETROLUL
Revenire în două minute a Petrolului cu U Cluj: Balint a decis meciul la debut. Rezultatul frânge clasamentul în play-out

U Cluj va primi 2,45 milioane de euro de la bugetul local

Consilierii locali vor aproba, în ședința de luni, alocările de fonduri nerambursabile pentru cluburile sportive din oraș.

Nu mai puțin de 13 asociații vor beneficia de sprijin de la buget în valoare totală de 21,8 milioane de lei, cu aproape 25% mai mult decât în 2023. U Cluj va primi echivalentul a 2,45 milioane de euro.

Rivala CFR Cluj nu se află printre structurille remunerate, fiind club de drept privat. În schimb, clubul sportiv cu același nume, care nu cuprinde și secția de fotbal și este administrat de autorități, va primi o finanțare de 110.000 lei.

Iată cum vor fi retribuite entitățile sportive din Cluj-Napoca în 2024:

  • 12.250.000 de lei - Asociației Sportive Fotbal Club Universitatea Cluj
  • 3.500.000 de lei - Clubului Sportiv Universitatea
  • 2.600.000 de lei - Asociației Club Sportiv U-BT
  • 585.000 de lei - Clubului Sportiv Municipal Cluj-Napoca
  • 450.000 de lei - Federației Române de Handbal
  • 360.000 de lei - Clubului Sportiv Savu Racing
  • 300.000 de lei - Federației Române de Gimnastică Ritmică
  • 180.000 de lei - Federației Române de Karate WUKF
  • 168.000 de lei - Clubului Sportiv Politehnica Cluj-Napoca
  • 150.000 de lei - Clubului Sportiv „Voința”
  • 140.000 de lei - Clubului Sportiv „Motorhome Napoca Rally Team”
  • 110.000 de lei - Clubului Sportiv CFR Cluj
  • 100.000 de lei - Clubului Sportiv Sănătatea
Milioane de euro! Suma-record care va intra în conturile lui U Cluj
U Cluj a ratat accederea în play-off-ul Superligii în acest sezon

„Va fi o alocare-record pentru Universitatea Cluj, care va confirma rolul pe care Universitatea îl are în oraș și susținerea pe care o acordăm acestui club fanion al României și al Ardealului. Din punct de vedere financiar, echipa în continuare poate să știe că are stabilitate. Asta e una dintre cele mai importante componente pentru o echipă, să aibă stabilitate financiară. De partea asta ne ocupăm”, spunea Emil Boc la finalul anului trecut.

U Cluj i-a ratat pe investitorii turci

Pe finalul cantonamentului din Antalya, U Cluj s-a aflat pe radarul unor investitori turci care doreau să investească la formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău. În fruntea lor s-a aflat Serhan Cetinsaya, un om de afaceri puternic, care activează în țara natală în domeniile construcții, turism, retail și industrie.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Până în vara lui 2023 a fost vicepreședintele clubului Beșiktaș. Ulterior, grupul lui Cetinsaya a sondat posibilitatea de a investi la FC Petrolul, însă, în cele din urmă, a abandonat și această pistă.

Citește și:

Charalambous anunță 4 absențe la FCSB pentru meciul cu CFR Cluj
CFR CLUJ - FCSB
Charalambous anunță 4 absențe la FCSB pentru meciul cu CFR Cluj
Îl cer pe Drăgușin titular: „Să scăpăm de «Mickey Mouse»!” » Rivalul pe post al românului, scos vinovat pentru dezastrul de pe St James' Park: „Trebuie să o spun”
NEWCASTLE - TOTTENHAM 4-0
Îl cer pe Drăgușin titular: „Să scăpăm de «Mickey Mouse»!” » Rivalul pe post al românului, scos vinovat pentru dezastrul de pe St James' Park: „Trebuie să o spun”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (28)
alex03036
alex03036  •  14 Aprilie 2024, 13:10
Postat de ionica007 pe 14 Aprilie 2024, 12:37

Simplist, echipe precum ''U'', Voluntari sau altele care beneficiaza de bani publici reprezinta o comunitate. FCFCSB, CFR sau celelalte ca ele reprezinta DOAR interesele lui Becali, Sucu, Varga, Mititelu sau Rotaru. Cu alte cuvinte, este vorba despre interese strict private versus interesele comunitatii. ''U'' Cluj a pornit din Liga a IV-a, o echipa sprijinita de Primarie si Universitatile clujene. Fara sprijinul suporterilor, al autoritatilor locale si universitatilor clujene, ''U'' nu ar mai fi existat. Concurenta neloiala?! ''U'' daca ar fi avut datoriile CFR-ului sau ale FCFCSB-ului era de mult desfiintata. Si atunci intreb: unde e concurenta neloiala?!

Diferența e ca aia folosesc banii lor, de unde si termenul privat, iar U si Voluntari etc folosesc banii contribuabililor. In an electoral. Cum poate oricine concurs cu primarul actual? Toți contribuabilii sunt de acord sa bage bani la U? Nu cred. Cat despre datorii, insolvențe si falumenturi in sport, e alta poveste care nu are legătură cu banii contribuabililor. Dar ca idee, daca ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Doru.S
Doru.S  •  14 Aprilie 2024, 13:07
Postat de Chris.Dumitrescu pe 14 Aprilie 2024, 09:54

Atunci cand aleg cluburile sportive ce vor fi finantate de la bugetul mun. Cluj-Napoca, ei spun ca aleg asociații sportive publice, neintrând in calcul cluburile sportive private. Chiar așa o fi? Sunt acolo pe lista de exemplu Clubul Sportiv Sanatatea Servicii Publice Cluj, care e un club privat (chiar daca in denumire e mentionat ”servicii publice”). Cluburile sportive Motorhome Napoca Rally Team si Savu Racing,la fel,cluburi private. Mai observ că vor să finanțeze 3 federatii sportive, Federația Română de Handbal, cea de karate și cea de gimnastică ritmică, preluând astfel, atribuțiile ministerului sportului sau a directiei de profil din cadrul Guvernului!!!! Daca stam bine sa analizam situatia, Asociația sportivă fotbal club Universitatea Cluj, e o asociație privată, un ONG încheiat intre persoane private susținute de Primăria Cluj-Napoca. De fapt, sumele alocate sunt pe relații și afinități.

Toate au iz privat dar cu tentacule la banul public. Măcar dacă ar profita sportivii, dar tare mi-e ca acesti presedinti sau patroni de cluburi, deoarece unele sunt 100% private , vor contribui la campania electorală

Doru.S
Doru.S  •  14 Aprilie 2024, 12:59
Postat de demolarii pe 14 Aprilie 2024, 10:41

Intrebarea este dacă LPF accepta banii publici în competiția organizata de ea? Sau ne scrie J Ștefan o poezie? Oricum nu e democratica și profesionista excluderea cluburilor departamentele , pentru ca usureaza posibilitatea "premierii " jucătorilor echipelor adverse inclusiv prin transferul lor.....Pe când o competiție care permite participarea tuturor cluburilor care pot demonstra o sănătate economica ( e pur și simplu de neînțeles cum pot participa cluburi cu datorii ca Fcsb - peste 15 milioane euro la patron , sau Cfr-cu 37 milioane de euro,etc.....iar altele care au 2 milioane euro sunt penalizate pentru neplata jucătorilor. Sistemul acesta încurajează persoanele juridice care sunt în zona evaziunii fiscale. Pentru ca un club care nu produce profit,dovada datoriile în creștere fata de patron, utilizează datoriile respective în zona fiscala pentru avantaje de la Statul Roman.....Jandarmeria a cercetat asta? Sau au ca tema doar echipele pe care Becali le considera rivale, și si-a propus sa le distrugă?

Ca sa intelegi si tu cum merge treaba cu acele datorii. Ai o societate, tu esti patronul, dar societatea nu are bani sau e subfinanțată. Ce faci? Ori creditezi societatea tu ca patron, fie faci credit la banci. Aceste cluburi de prim-rang, CFR, Fcsb, CSU sau Rapid sunt imprumutate de patroni. Asa s-a ajuns la asemenea sume. Nu sunt datorii catre jucatori sau terti ca nu ar primi licenta de Europa sau de Liga 1

Vezi toate comentariile (28)
Comentează