FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Belgianul lui U Cluj: „Vom evita Dinamo la baraj. Sunt multe detalii”

Martin Remacle, belgianul împrumutat de FC Botoșani la U Cluj, foto: Imago
Martin Remacle, belgianul împrumutat de FC Botoșani la U Cluj, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 13:36 / Actualizat marti, 03 mai 2022 13:40

Martin Remacle, belgianul împrumutat de FC Botoșani la U Cluj, speră ca ardelenii să prindă in extremis locul 2 în Liga 2 pentru a nu ajunge la baraj cu Dinamo

Dinamo are șanse ce depășesc sfera miracolului de a mai evita antepenultimul loc în clasament, ceea ce duce „haita" la baraj cu poziția a 3-a din Liga a 2-a, în dubla confruntare din 22-29 mai. U Cluj a revenit pe acel loc, după ce a pierdut lamentabil acasă cu Slobozia (1-2), la ultima fază a meciului.

Dinamo nu vrea să joace cu U Cluj, formație ai cărei suporteri sunt înfrățiți cu „câinii roșii", „șepcile roșii" vor să evite barajul și să promoveze direct, mai ales că sâmbătă au meci acasă cu Hermanstadt.

U Cluj nu se teme de Dinamo. Dar vrea să o evite

 Ideea generală regăsită la jucătorii lui U Cluj este că nu se tem de Dinamo. Sosit în iarnă în Transilvania împrumut de la FC Botoșani, Martin Remacle este de părere că U va încheia campionatul pe unul dintre primele două locuri.

Vom termina pe loc ce duce direct în prima divizie. Sunt ferm convins. Mai sunt trei partide, putem câștiga tot. Nu dau acum pronosticuri, există o vorbă în Belgia: «Dacă vorbești înainte, nu se mai întâmplă». Știu că Dinamo este un nume uriaș în România, chiar dacă de când am venit eu în această țară, din 2020, este doar la retrogradare. 

Mi s-a explicat și că suporterii celor două echipe sunt în relații bune, sper să evităm un baraj cu «câinii». Îi cunosc pe Collins Fai, Reda Jaadi și Damien Dussaut, care mi-au vorbit despre Dinamo, despre forța clubului, despre fanii de acolo și de presiune, prefer să jucăm contra lui Dinamo în Liga 1. Nu e vorba de teamă, însă la un duel la baraj sunt multe detalii ce trebuie luate în considerare", a explicat mijlocașul pentru Gazetă. 

1 eșeca suferit U Cluj în 2022, 1-2 cu Slobozia; în rest, 6 victorii și 3 remize

„Braun mă tot întreabă de Cluj"

De doi ani în România, după experiențe la Pandurii, Voluntari, Botoșani și, acum, U Cluj, belgianul a explicat care sunt jucătorii săi preferați, dar nu pricepe un detaliu. 

„Nu înțeleg cum și de ce nu aveți VAR! O să vină din sezonul viitor? Foarte bine, super! Va fi echitate. Pentru că, în opinia mea, cluburile considerate mari au ajutor din partea arbitrilor în anumite situații". 

Despre fotbaliști a detaliat: „Îmi plac doi de la FCSB, Florin Tănase și Popescu. Eu sper ca U Cluj să joace din sezonul viitor cu CFR în Liga 1, să fie derby-uri, mai ales că noi avem mult mai mulți suporteri. Poate fostul meu coleg de la Botoșani, Christopher Braun, îmi va fi adversar, m-a tot întrebat de orașul Cluj Napoca". 

Fundașul dreapta al Botoșaniului, Braun, a ajuns la un acord cu CFR, unde va evolua din vară.  

Citește și: 

De pe vremea lui Dănciulescu » Dinamo nu a mai reușit o astfel de performanță din 2013

Dinamo ia bonus pentru succesul lui Sorescu în Polonia » Finală cu mare scandal

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
creeperno115
creeperno115  •  03 Mai 2022, 22:43

Bafta la promovarea directa!

121329733671539
Constantin Chidu  •  03 Mai 2022, 16:37
Postat de Razvan Mihailescu pe 03 Mai 2022, 14:47

Slugutele disciplinate a lui dinamo de pe vremuri, daca juca ti baraj ave ti ocazia sa mai sterge ti din trecut daca i bagati in B, daca nu, ramane ti si jucati turca pe stadion de cupa campionilor

"juca ti", "ave ti","sterge ti", "ramane ti" Precis esti fanul lui Becali, la fel ca el esti obsedat de stadioanele altora.

120403930569044
Razvan Mihailescu  •  03 Mai 2022, 14:47

Slugutele disciplinate a lui dinamo de pe vremuri, daca juca ti baraj ave ti ocazia sa mai sterge ti din trecut daca i bagati in B, daca nu, ramane ti si jucati turca pe stadion de cupa campionilor

Vezi toate comentariile (3)
Comentează