Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 12:45 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 12:47

Antrenorul lui U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, 54 de ani, a mărturisit că a înțeles reacția nervoasă a decarului echipei, Dan Nistor, 35 de ani, în momentul schimbării la meciul cu CFR Cluj (1-1). Tehnicianul este de părere că fotbalistul său n-ar trebui să lipsească din lotul echipei naționale.

Ioan Ovidiu Sabău a făcut din U Cluj una dintre surprizele plăcute ale sezonului, ardelenii sunt campionii deplasărilor și au o echipă care s-au bătut de la egal la egal cu FCSB, CSU Craiova, Farul și CFR Cluj.

Cel mai în formă fotbalist din Superliga deplânge soarta lui Dinamo
DINAMO
Cel mai în formă fotbalist din Superliga deplânge soarta lui Dinamo

Joi seară, în derby-ul local, U și CFR au încheiat meciul la egalitate, 1-1, iar duminică, de la ora 15:00, "Șepcile roșii" se vor duela cu FC Voluntari. 

U Cluj este neînvinsă în ultimele 8 partide oficiale, Liga 1 și Cupă României, dar Neluțu Sabău i-a avertizat astăzi pe jucătorii săi asupra importanței duelului cu ilfovenii.

Și Ioan Ovidiu Sabău vorbește despre play-off: „Dacă simți că jucătorii pot...”

"Obiectivul nostru e stabilit de club, locurile 7-9. Am fotbaliști cu multă calitate individuală, cu multă experiență, valoarea și-o arată prin jocul lor. 

Avem număr 10 cel mai în formă din campionat, Dan Nistor, avem cel puțin câte un jucător în echipa etapei, cred că atunci când vor fi toți la același nivel de pregătire, vom fi o echipă adevărată.

S-a creat atmosferă bună, rezultatele care aduc încredere, se lucrează bine. Dacă simți că jucătorii pot, de ce să nu credem în play-off?! Eu trebuie să-i fac să creadă că pot mai mult", a declarat fostul component al Generației de Aur, la conferința de presă.

Cu Voluntari e meci foarte dificil. E același nucleu de jucători acolo. În primăvară, am avut 2-0, puteam face 3-0, dar apoi ne-a egalat. Trebuie să arătăm respect față de adversari, cât este potrivit. Apelez la acea stare care să ajute la victorie.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău a lămurit situația cu Dan Nistor: „Lucruri firești, și eu am jucat la cel mai înalt nivel”

Dan Nistor a fost supărat în momentul schimbării cu Elvis Manu la meciul U - CFR (1-1). Decarul echipei a simțit că mai poate oferi ceva deosebit pe Cluj Arena, joi seară.

”Noi discutăm permanent. Dan e printre cei mai în formă jucători din Liga 1. L-am antrenat foarte bine, l-am pus acolo unde dă cel mai bun randament. Ne înțelegem bine. Colaborăm foarte bine. Nu se pune problema de relații, de un moment...

Și eu am jucat la cel mai înalt nivel, și eu am avut ca jucător momente în care am reacționat la fel, sunt lucruri firești. O supărare, faptul că a ratat în acel moment, derby... 

9goluri și 7 assist-uri a adunat Dan Nistor pentru U Cluj în acest sezon în 16 meciuri

Mai sunt și astfel de articole, le acceptăm, ne gândim să nu mai trecem prin astfel de momente, ca să nu creăm subiecte de discuție”, a declarat tehnicianul clujenilor.

Nistor la națională? Păi, dacă e cel mai valoros număr 10 din Liga 1?! O spun doar eu, corectați-mă, dacă greșesc. Mi-o fi mie simpatic... Nu-i fac echipa lui Edi Iordănescu.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Pe Lucas Masoero cred că-l vom avea apt la meciul cu Rapid. Tot la fel și pe Vătăjelu. Nu am mai recuperat dintre jucătorii cu probleme.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

VIDEO Atmosferă fabuloasă la derby-ul dintre U Cluj și CFR

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Sorin Cârțu, viața din afara fotbalului la Craiova: „Filme, rugby, Jordan, ”Fauda” și România care stă doar la coadă la Schengen”. Ce vedete a numit ”mironosițe”

EXCLUSIV Claudiu Niculescu, foarte aproape să revină în Superliga! Așteaptă să vadă rezultatul meciului de duminică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”