FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

UEFA a amânat licențierea doar pentru Liga 1. Scadența pentru Europa e joi

Veşti bune şi veşti proaste pentru cluburile din Liga 1 în perspectiva dosarului de licenţiere pentru sezonul 2020-2021 +21   FOTO
Veşti bune şi veşti proaste pentru cluburile din Liga 1 în perspectiva dosarului de licenţiere pentru sezonul 2020-2021

Articol de , , - Publicat marti, 28 aprilie 2020 09:00

Veşti bune şi veşti proaste pentru cluburile din Liga 1 în perspectiva dosarului de licenţiere pentru sezonul 2020-2021: o lună în plus pentru licența de Liga 1, respectiv trei zile până când licența de Europa se închide.

Răspunsul UEFA a venit şi nu e unul unitar. Conţine două direcţii, iar grupările din România vor fi informate oficial de FRF, după ce va avea loc şi un Comitet de Urgenţă.

1. VESTEA BUNĂ: licenţa de Liga 1, încă o lună de răgaz

UEFA a acceptat ca Departamentul de licenţiere din FRF să le mai acorde cluburilor o lună în plus pentru a putea să stingă toate datoriile pe care le aveau la 31 decembrie 2019! 

În acest fel, cele 14 formaţii, dar şi cele care aplică pentru licenţa de Liga 1 dintre cele care îşi doresc promovarea din al doilea eşalon, au timp până la 31 mai pentru a închide toate restanţele.

2. VESTEA PROASTĂ: licenţa de Europa se închide peste 3 zile!

În schimb, UEFA nu a fost la fel de deschisă şi în privinţa licenţei pentru echipele care îşi doresc participarea într-o cupă europeană în sezonul următor. UEFA a reamintit FRF că termenul-limită pentru depunerea dosarului e 30 aprilie, adică joi! Până la această dată, toate cluburile trebuie să facă dovada stingerii datoriilor existente la finalul lui 2019

E condiţia principală, din punct de vedere financiar, pe care trebuie să o îndeplinească echipele care vor să ajungă în cupele europene. În caz contrar, nu vor avea drept de participare în Champions League sau Europa League.

Dinamo e în pericol! Pentru Europa

Clubul cel mai expus, după răspunsul primit de la UEFA, e Dinamo, care se află în mare dificultate financiară și din acest motiv ceruse amânarea scadenței termenului pentru licență. Dinamo încă e în joc pentru a obţine o participare în Europa şi şi-a anunţat şi intenţia de a lua licenţa europeană. Dacă nu va închide şi ultima datorie pe care o are pe 2019, în jur de 170.000 de euro, până cel târziu pe 30 aprilie, atunci nu va avea drept de participare în Europa. 

În schimb, orice club care nu trece cu brio licenţa pentru cupele europene va continua, încă 30 de zile, întocmirea dosarului pentru Liga 1. O echipă aflată în această situaţie în anii precedenţi a fost Voluntari, care n-a aplicat pentru licenţa cupelor europene, apoi a câştigat Cupa României, a luat licenţa pentru Liga 1, dar n-a putut să evolueze pe continent.

8 echipe sunt în cursă pentru 4 locuri de cupă europeană

Doar 5 echipe din play-off au drept de participare în Europa, fiindcă Gaz Metan Mediaş nu e eligibilă din cauza faptului că încă se află în procedura de insolvenţă. 

Cum din cele 4 semifinaliste ale Cupei României, una singură evoluează în play-off, FCSB, rezultă că în acest moment, România are 8 formaţii care au şanse teoretice de a prinde Europa: CFR, FCSB, Craiova, Astra, Botoşani, Sepsi, Dinamo şi Poli Iaşi.

România va trimite în sezonul următor al cupelor europene 4 formaţii: campioana în preliminariile Champions League, locurile 2 şi 3 din play-off plus câştigătoarea Cupei în Europa League. Dacă FCSB va câştiga Cupa şi va termina pe podium, atunci va merge în Europa şi ocupanta locului 4. Toate aceste echipe vor intra încă din turul 1 preliminar, atât în UCL, cât şi în UEL.

VIDEO Conferință de presă Klaus Iohannis: „Școlile nu se mai redeschid”

FOTO Cum arată lucrările ACUM la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf

FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
+17 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ionuț Negoiţă îi şochează şi pe investitorii spanioli: a mai găsit 3 facturi neachitate, în valoare de 500.000 de euro » Reacția cumpărătorilor

Gigi Becali a dezvăluit la TV cum se implică peste Bogdan Vintilă: „Se alege praful! El vrea să joace Adi Popa, eu zic să joace Dennis Man”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
creeperno999
creeperno999  •  27 Aprilie 2020, 23:01

Daca e macar 1% dinamovist ar trebui sa plateasca negoita licenta de euro

thelegend.
thelegend.  •  27 Aprilie 2020, 19:12

Daca nu preiau spaniolii repede clubu, in mai putin de 3 zile, practic nu mai jucam in Europa.

skins_berceni
skins_berceni  •  27 Aprilie 2020, 19:10

Aoleo!!! dinamo in pericol pentru Europa!! Săriți fraților și vindeți ce aveți sa salvam doar clubul FCSB!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează