FOTBAL  »  Superliga  »  ARESTĂRI

Liderul de galerie de la CSA Steaua, plasat în arest la domiciliu. Ce se întâmplă cu ceilalți ultrași audiați

S-a lăsat cu arestări în rândul ultrașilor de la CSA Steaua și Dinamo. Foto: GSP
S-a lăsat cu arestări în rândul ultrașilor de la CSA Steaua și Dinamo. Foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 14:00 / Actualizat joi, 21 martie 2024 18:10

Continuă arestările în rândul ultrașilor, după ce poliția a „săltat” mai mulți suporteri din galeriile lui CSA Steaua și Dinamo. Scandalul de la meciul Dinamo - UTA Arad, de pe 9 martie, când pe stadionul „Arcul de Triumf” și în jurul arenei au fost adevărate lupte și s-au utilizat materiale pirotehnice, nu a rămas fără urmări.

Andrei Florescu, liderul de galerie al CSA Steaua, a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul penal care are ca obiect comiterea infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv ultilizarea de materiale explozive.

Deși Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti solicitase ca patru suporteri să fie arestați preventiv pentru 30 de zile, iar alți trei să fie plasați sub control judiciar, se pare că unul dintre judecători nu a fost de acord cu măsura solicitată, astfel că liderul galeriei a fost plasat în arest la domiciliu, iar ceilalți inculpați au fost eliberați sub control judiciar.

În justificarea propunerii de arestare preventivă, procurorii au făcut referire la gravitatea infracțiunilor comise, dar și la periculozitatea inculpaților, cunoscuți organelor de ordine ca fiind persoane deosebit de violente.

Liderul de galerie de la CSA Steaua, arestat la domiciliu

Deciziile vin la o zi după ce poliția a pus în executare 15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere. La audieri a fost dus și unul dintre liderii galeriei celor de la CSA Steaua, fostul rugbyst Andrei Florescu.

Peluza Sud Steaua s-a delimitat de fostul sportiv, precizând că „nu a avut și nu are un lider sau o formă de organizare ierarhică” și a transmis totodată un mesaj de susținere pentru cei care au fost ridicați de mascați.

VIDEO. Ultrașii de la Dinamo și CSA Steaua, „săltați” de mascați

La Dinamo - UTA 1-0, în ultima etapă din play-off, și-au făcut apariția, alături de galeria arădenilor, și zeci de membri ai Peluzei Sud Steaua. Iar totul a degenerat în afara stadionului, înainte de meci, dar și în interiorul arenei, unde fanii au aruncat cu torțe și petarde.

Între ultrașii de la Dinamo și cei de la CSA Steaua și forțele de ordine au început mai multe lupte stradale, din care nu au lipsit petardele și gazele lacrimogene. Imediat după, Jandarmeria a aplicat 15 sancțiuni. Verificările au continuat, iar acum apar noi măsuri.

Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
+20 FOTO

Comunicatul Parchetului despre solicitarea măsurilor de arestare preventivă și control judiciar

Comunicatul emis azi de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București, în care s-au oferit detalii despre măsurile luate.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a 4 inculpați, respectiv au dispus măsura controlului judiciar față de alți 3 inculpați într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive efectuate fără drept, fapte prevăzute de art. 198 alin. (1) Cod penal, art. 371 alin. (1) și (2) Cod penal și art. 37 lit. a) din Legea nr. 126 din 27 decembrie 1995.

În cauză s-a reținut că în data de 8 martie 2024, în jurul orelor 19:50, înainte de începerea partidei de fotbal dintre echipele F.C. Dinamo București și A.F.C. UTA Arad, disputată pe Stadionul Național „Arcul de Triumf”, a avut loc un incident între membrii galeriei FC Dinamo București, ce se aflau în Tribuna II Est a stadionului, și membrii galeriei A.F.C. UTA Arad, sprijiniți de suporteri ai echipei CSA Steaua București, aflați în Peluza Sud (care au aruncat cu articole pirotehnice tip torțe și au pătruns pe suprafața de joc, agresându-se reciproc), după cum urmează:

Privitor la inculpații pentru care s-a solicitat măsura arestării preventive,

- un inculpat a pătruns pe terenul de joc, de unde a îndemnat cu brațele suporterii echipei F.C. Dinamo București, aflați în Tribuna II Est să coboare, ulterior a luat de pe gazon un articol pirotehnic tip torță cu flacără roșie și fum, pe care l-a aruncat spre suporterii echipei adverse aflați în Peluza Sud, după care s-a angajat în confruntarea fizică generală ce a avut loc pe suprafața de joc între cele două grupuri de suporteri, lovind un suporter cu mâna dreaptă în zona capului, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică;

- un inculpat s-a angajat în confruntarea fizică generală ce a avut loc pe suprafața de joc între cele două grupuri de suporteri, pătrunzând pe terenul de joc și deplasându-se în mijlocului conflictului, unde a aprins un material pirotehnic tip torță, pe care l-a aruncat în Peluza Sud, unde se aflau suporterii echipei adverse, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică;

- un inculpat a pătruns pe terenul de joc, a luat de pe gazon două articole pirotehnice tip torță cu flacără roșie și fum pe care le-a aruncat spre suporterii aflați în Peluza Sud și s-a angajat în confruntarea fizică generală ce a avut loc pe suprafața de joc între cele două grupuri de suporteri, intrând în conflicte fizice cu trei suporteri, agresând pe unul din aceștia și fiind agresat de ceilalți doi, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică;

- un inculpat a pătruns pe terenul de joc, unde s-a angrenat în confruntarea fizică generală ce a avut loc între cele două grupuri de suporteri, intrând în confruntări fizice cu suporteri ai echipei adverse, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică.

În ceea ce îi privește pe inculpații față de care s-a dispus măsura controlului judiciar, aceștia s-au angrenat în confruntarea fizică generală ce a avut loc pe suprafața de joc între cele două grupuri de suporteri, pătrunzând pe terenul de joc și intrând în confruntări fizice cu suporteri ai echipei adverse, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică.

În justificarea propunerii de arestare preventivă, procurorii au făcut referire la gravitatea concretă a infracțiunilor comise (în public, pe un stadion, prin folosirea fără drept de produse pirotehnice periculoase, ce au fost aruncate atât în teren, cât și asupra unor spectatori, de față fiind și minori, dar și prin pătrunderea pe suprafața de joc și angrenarea într-un conflict fizic direct) dar și la periculozitatea inculpaților, cunoscuți organelor de ordine – poliție și jandarmerie – ca persoane deosebit de violente.

Ce s-a întâmplat la Dinamo - UTA

  • Cu 50-60 de minute înainte meciului Dinamo - UTA, tensiunea a început să crească, când s-a anunțat că urmează să ajungă contingentul generos de suporteri arădeni anunțați la meci. Care de fapt era compus din ultrași din Peluza Sud Steaua. Mai multe mașini de jandarmi au început să patruleze în viteză pe arterele din raza stadionului, polițiștii au blocat traficul, s-a oprit inclusiv circulația tramvaiului.
  • Ulterior au început adevărate lupte între ultrași și forțele de ordine, purtate inclusiv în curtea și pe scările Bisericii Cașin.
  • Partea a doua, la fel de dramatică, dar cu siguranță mult mai violentă, a avut loc în interiorul stadionului, cu 5-10 minute înainte de startul partidei. Despărțiți, suporterii din Peluza Sud Dinamo, care în mod tradițional stau la tribuna a II-a pe „Arc”, au intrat în contact cu rivalii. Ultrașii au intrat pe teren, au aruncat torțe și petarde, startul meciului fiind amânat cu câteva minute

Citește și:

Ultrașii unei echipe de Superliga, protest după ultimele arestări
PROTEST
Ultrașii unei echipe de Superliga, protest după ultimele arestări
Edi Iordănescu l-a întrerupt pe Stanciu în plină conferință: „Nu e adevărat”
ROMÂNIA
Edi Iordănescu l-a întrerupt pe Stanciu în plină conferință: „Nu e adevărat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
forumeer
forumeer  •  23 Martie 2024, 17:16
Postat de lenroc pe 21 Martie 2024, 14:26

La pușcărieeeeeeeeee!!!!!!!

:)))))))) ... pentru?

Trotsky
Trotsky  •  21 Martie 2024, 20:37

Ca de obicei judecători au minte mai multa decât magistrații asistenți, recte procurorii - apropo, denumire păstrată din era sovietică.

istet10
istet10  •  21 Martie 2024, 17:11
Postat de b77uhk pe 21 Martie 2024, 14:56

Foarte bine că procedați în felul acesta. Instituția statului sa își exercite drepturile și obligațiile și să interzică asemenea elemente în spațiul public. Ca afară, în ziua meciului să se prezinte la secția de poliție și să stea acolo pe întreg parcursul meciului, nu contează dacă ești în concediu sau la serviciu, să fie exemplu pentru toți

Corect!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează