FOTBAL  »  Superliga  »  PERCHEZIȚII

VIDEO Ultrași de la Dinamo și CSA Steaua, „săltați” astăzi de mascați! Omul care l-a lăsat lat pe Elias, dus și el la audieri

Articol de , - Publicat miercuri, 20 martie 2024 12:08 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 15:40

Poliția continuă intervențiile dure în rândul ultrașilor. După reținerea liderului galeriei Rapidului, Liviu Ungurean, mai mulți ultrași de la CSA Steaua și Dinamo au fost „săltaţi” de mascaţi în această dimineață. Totul după scandalul de la meciul Dinamo - UTA Arad, de pe 9 martie, când pe stadionul „Arcul de Triumf” și în jurul arenei au fost adevărate lupte.

Poliția precizează că au fost 15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere și citații în acest caz.

Azi, la audieri a fost dus unul dintre liderii galeriei celor de la CSA Steaua, fostul rugbyst Andrei Florescu, informează sursele GSP. Dar și alți ultrași de la Dinamo și CSA.

UPDATE 15:00 » Peluza Sud Steaua, comunicat după intervenția în cazul ultrașilor: „Peluza nu are un lider”

Peluza Sud Steaua a oferit prima reacție după evenimentele de miercuri dimineața. Ultrașii au transmis un mesaj de susținere pentru cei care au fost ridicați de mascați și au transmis un mesaj dur.

Peluza Sud Steaua București nu a avut și nu are un lider sau o formă de organizare ierarhică.

Am fost, suntem și vom fi întotdeauna prieteni, frați și ultrași ai Stelei.

Transmitem astfel întregul nostru dispreț față de încercările oficiale și neoficiale de a ruina viețile unor oameni pentru vina de a deranja un sistem subordonat adevăraților infractori „în costum și cravată”.

Cu gândul la frații noștri…

Înainte Steaua! Înainte Sud!

- comunicat Peluza Sud Steaua

VIDEO. Unul dintre liderii ultrașilor de la CSA Steaua, ridicat de mascați. Imagini de la descinderile de azi:

La Dinamo - UTA 1-0, în ultima etapă din play-off, și-au făcut apariția, alături de galeria arădenilor, și zeci de membri ai Peluzei Sud Steaua. Iar totul a degenerat în afara stadionului, înainte de meci, dar și în interiorul arenei, unde fanii au aruncat cu torțe și petarde.

Iar între ultrașii de la Dinamo și cei de la CSA Steaua și forțele de ordine au început mai multe lupte stradale, din care nu au lipsit petardele și gazele lacrimogene. Imediat după, Jandarmeria a aplicat 15 sancțiuni. Verificările au continuat, iar azi încep să apară primele măsuri.

Razia de astăzi în rândul ultrașilor a fost semnalată de iamsport.ro. „A fost deschis un dosar penal pentru incidentele extrem de grave din teren, dar și din afara stadionului. Se vor da explicații pentru modul în care galeriile au introdus în stadion torțele și petardele” au relatat în direct și reporterii Digi 24.

Comunicatul Poliției despre intervenția în cazul ultrașilor de la Dinamo și CSA Steaua

Poliția a emis azi un comunicat în care a dat detalii despre perchezițiile făcute azi.

Astăzi, 20 martie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere și citații, în Municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu și Mehedinți, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

În urma activităților întreprinse, șapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport. Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și al echipelor de intervenție din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, precum și de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
+20 FOTO

Ce s-a întâmplat la Dinamo - UTA, când ultrașii „câinilor” și cei de la CSA Steaua s-au bătut

  • Cu 50-60 de minute înainte meciului Dinamo - UTA, tensiunea a început să crească, când s-a anunțat că urmează să ajungă contingentul generos de suporteri arădeni anunțați la meci. Care de fapt era compus din ultrași din Peluza Sud Steaua. Mai multe mașini de jandarmi au început să patruleze în viteză pe arterele din raza stadionului, polițiștii au blocat traficul, s-a oprit inclusiv circulația tramvaiului!
  • Și au început adevărate lupte între ultrași și forțele de ordine, purtate inclusiv în curtea și pe scările Bisericii Cașin.
  • Partea a doua, la fel de dramatică, dar cu siguranță mult mai violentă, a avut loc în interiorul stadionului, cu 5-10 minute înainte de startul partidei. Despărțiți, suporterii din Peluza Sud Dinamo, care în mod tradițional stau la Tribuna a II-a pe „Arc”, au intrat în contact cu rivalii. Ultrașii au intrat pe teren, au aruncat torțe și petarde, startul meciului fiind amânat cu câteva minute
Filmul complet al scenelor războinice de la Dinamo - UTA » 60 de minute apocaliptice, bătaie în curtea bisericii și o ambuscadă diabolică: rezumatul brutal desprins de pe front
DINAMO - UTA 1-0
Filmul complet al scenelor războinice de la Dinamo - UTA » 60 de minute apocaliptice, bătaie în curtea bisericii și o ambuscadă diabolică: rezumatul brutal desprins de pe front

Andrei Florescu, unul dintre liderii ultrașilor CSA Steaua, trecut violent

Ultrași de la Dinamo și CSA Steaua, „săltați” astăzi de mascați! Omul care l-a lăsat lat pe Elias, dus și el la audieri
Andrei Florescu. Sursa foto: Wikipedia

Primul dus la audieri a fost Andrei Florescu, fost jucător de rugby și actual lider al galeriei CSA Steaua. E un nume cunoscut în rândul ultrașilor, fiind implicat de mai multe ori în incidente violente.

În 2016, la Campionatul European din Franța, a fost implicat într-un scandal uriaș cu rivalul lui de la Dinamo, Elias Bucurică.

Acesta și alți membri din Peluza Sud Steaua l-au bătut pe Elias Bucurică, lider PCH. Iar Florescu a fost reținut o zi.

VIDEO. Imagini cu violențele din 2016: Andrei Florescu e urmărit de ultrașii lui Dinamo la Paris, după ce l-a bătut pe Elias

Cu trei ani înainte de acest incident, Andrei Florescu a fost implicat și într-o bătaie generală cu rivalii de la Rapid, cu puțin timp înainte de un meci direct.

„Au fost implicate 20-30 de persoane, care au aruncat cu pietre și sticle. În urma incidentului trei autoturisme parcate în zonă au fost avariate, cu geamurile sparte. Din declarațiile martorilor se pare că a fost vorba despre două grupări de suporteri steliști si rapidiști”, spuneau jandarmii atunci.

VIDEO. Imagini cu violențele dintre ultrașii de la Dinamo și CSA Steaua, de pe 9 martie

Încăierarea din stadion:

Citește și:

Petrolul a decis cu ce antrenor merge la luptă împotriva lui Dinamo: are votul vestiarului
PETROLUL
Petrolul a decis cu ce antrenor merge la luptă împotriva lui Dinamo: are votul vestiarului
Ofertă acceptată în direct! Șucu, pe urmele lui George Copos la Rapid » Imagini de colecție
RAPID
Ofertă acceptată în direct! Șucu, pe urmele lui George Copos la Rapid » Imagini de colecție

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (55)
Budrix69
Budrix69  •  01 Aprilie 2024, 07:29
Postat de bunicu pe 20 Martie 2024, 18:45

Dar a dispărut ordinea și disciplina ce face finanțatorul de la echipa fără nume a făcut harachiri din fotbal pentru patima lui BANII.de asta suntem în lumea treia cu fotbalul.

Resuscitarea politica e ok, nu ????

Vali1951
Vali1951  •  20 Martie 2024, 23:44

Ce pretenții să ai vreodată de la needucații ăștia? Doar faptul că " susțin" echipele Armatei și Miliției ( bugetate de stat ) spune destule. Când nu ai nimic semnificativ de făcut creezi probleme.

creeperno534
creeperno534  •  20 Martie 2024, 22:40

Nu se intamplau asemenea incidente daca la meci veneau doar suporterii uta la oaspeti

Vezi toate comentariile (55)
Comentează