FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Un fotbalist de la CFR Cluj, mesaj politic dur în Spania: „Înainte, erau asasini fasciști. Acum, sunt apărătorii vieții”

Portarul Jesús Fernández, împrumutat de CFR la Panaitolikos până la sfârșitul sezonului, critică ”dublul standard, ipocrizia spaniolilor”.
Portarul Jesús Fernández, împrumutat de CFR la Panaitolikos până la sfârșitul sezonului, critică ”dublul standard, ipocrizia spaniolilor”.

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2020 13:09

Portarul Jesús Fernández, împrumutat de CFR la Panaitolikos până la sfârșitul sezonului, critică ”dublul standard, ipocrizia spaniolilor”.

Transferat la CFR Cluj în august 2018, de la Cultural Leonesa (D3), portarul spaniol Jesús Fernández a jucat doar cinci meciuri în Liga 1, fiind împrumutat în ianuarie până la sfârșitul sezonului la echipa elenă Panaitolikos.

Susține un partid de extremă dreapta

La 32 de ani (îi va împlini pe 11 iunie), goalkeeperul care a evoluat și la Real de două ori în LaLiga în perioada 2011-2013, cu Mourinho antrenor, e foarte atent la tot ce se întâmplă în politică. Și reacționează. Cum o face și acum.

Fernández, susținător al partidului Vox, considerat de extremă dreapta (condus de bascul Santiago Abascal), e deranjat de "ipocrizia spaniolilor, de dublul standard". Nu i-a plăcut că protestul Vox din 23 mai împotriva prim-ministrului Pedro Sánchez (oamenii au manifestat din mașini la Madrid) a fost criticat, iar cel antirasism de duminică evidențiat.

Toate viețile contează

"Țineți minte! Cei care protestau din mașini pentru moartea a 40.000 de oameni, contestând gestionarea greșită a crizei și minciunile guvernului, erau iresponsabili, asasini fasciști... Cei care protestează pentru moartea unei singure persoane la 7.000 de kilometri distanță sunt apărătorii vieții, egalității. Aceasta este Spania", a postat el pe Twitter.

Hashtag-ul său: #AllLivesMatter. Toate viețile contează. Aluzie la mesajul antirasism #BlackLivesMatter (Viețile negrilor contează), după ce americanul de culoare George Floyd a fost omorât de un polițist la Minneapolis, pe 25 mai. 

Cozmin Gușă despre ascensiunea CFR-ului în vremea lui Paszkany + progresul miraculos de la Unirea Urziceni

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj a învins-o pe Hermannstadt în Gruia. Primul amical al campioanei înaintea reluării campionatului

Ce se întâmplă cu Arlauskis: de ce n-a fost în lot la amicalul cu Hermannstadt

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează