FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Un nou agent în fotbalul românesc » Cum și-a transferat fostul coleg de la Dinamo: „Un impresar adevărat poate să facă din nimic lucruri mari”

Sergiu Homei s-a lăsat de fotbal la 32 de ani și s-a apucat de impresariat
Sergiu Homei s-a lăsat de fotbal la 32 de ani și s-a apucat de impresariat

Articol de - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 14:59

În 2006, Sergiu Homei s-a transferat la Dinamo și era văzut ca un viitor jucător de bază pentru naționala României. Mai mult decât atât, a fost jucătorul lui West Ham United pentru câteva ore și urma să câștige de zece ori mai mult decât la Dinamo (DETALII AICI). Acum are 32 de ani și a pus punct punct carierei de fotbalist. 

Fostul dinamovist Sergiu Homei a fost în această dimineață la GSP Live, unde a vorbit, printre altele, despre noua carieră pe care a început-o în fotbal, și anume aceea de impresar. În direct la GSP Live, fostul fotbalist a vorbit despre primele transferuri pe care le-a realizat, cel mai important fiind al fostului său coleg, Gabriel Torje.  

„Împreună cu Florin (n.r. Florin Ruse), l-am dus pe Gabriel Torje la AE Larisa în Grecia. Noi l-am dus, chiar am rămas plăcut surprins de Gabi, am fost colegi la Dinamo și la naționala de tineret, după o pauză în care nu a făcut antrenamente 8 luni, acolo a jucat titular după o săptămână. La al doilea sau al treilea meci, când am mers și noi să-l vedem, a fost în primii trei de pe teren. A avut o pregătire foarte bună cu preparatorul fizic, e un jucător profesionist. Sperăm ca în curând să facă pasul și la naționala României, de ce nu? Joacă meci de meci acolo, și o face foarte bine.

Și pe Steliano Filip l-am dus în Grecia (n.r. tot la AE Larisa), avem mare încredere în el, în ultima perioadă nu a trecut prin cea mai fericită fază a carierei lui. Are calitate și noi suntem alături de el, sperăm să-și arate valoarea și să revină acolo unde a fost odată. L-am mai dus pe atacantul Valmir Berisha la Chindia Târgoviște, ne-am mișcat cât de cât. Am avut și discuții cu unii dintre părinți. Eu și Florin vrem să fim în primul rând realiști, dacă putem să ajutăm și avem șanse reale, are rost să colaborăm. Dacă nu, doar să promitem ceva și să nu se întâmple nimic, eu cred că nu e corect și noi nu facem asta”. 

Homei a vorbit la GSP Live și despre cum vede el această meserie și despre experiența dezamăgitoare cu un coleg de breaslă: „Eu cred că un agent adevărat poate să facă din nimic lucruri mari”.

„Să dau acum un exemplu cu Constantin Nica, îl reprezentăm și am încercat să-i găsim o echipă, cu toate că în ultimii ani nu a mai jucat. Totuși, ajungând în trecut în Serie A, are calitate. Am apelat la un moment dat la unul dintre  agenții din România care au colaborat și cu alți jucători, și le-am spus pur și simplu: «Am putea să-l ajutăm și pe acest băiat? Trece prin momente grele și am vrea să-i dam un restart». Am fost surprins neplăcut când am primit un răspuns ceva de genul «Nu mă interesează Constantin Nica»

Am stat așa puțin și m-am gândit că sunt unii agenți care caută doar jucătorii care joacă meci de meci, iar jucătorii care joacă meci de meci și o fac foarte bine eu cred că se transferă singuri. Nu mai au nevoie de ajutor. Eu cred că un agent adevărat poate să facă din nimic lucruri mari, poate să transfere jucători care evoluează constant, dar și pe cei care au o perioadă mai nefastă. Pentru că se întâmplă, nu înseamnă că ai uitat fotbalul, trebuie să îți găsești locul în altă parte. Asta cred că e ideea”

Sergiu Homei

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

Culisele transferului unui dinamovist în Premier League. Cum a fost jucătorul lui West Ham doar câteva ore. "Am semnat prin fax la Borcea în birou"

Campion cu Dinamo, mărturie misterioasă: “Da, am fost pe teren la un blat! Căpitanul și antrenorul ne-au spus că trebuie să fie egal”. Ce meciuri se potrivesc scenariului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
creeperno999
creeperno999  •  10 Aprilie 2020, 22:59

Sa vedem ce abureli de jucatori o vinde si asta

randomm
randomm  •  10 Aprilie 2020, 18:58

in cei 5 ani de stat si frecat banca la atalanta puiul asta de securist numit nica a facut cel putin1 milion de euro,ce naiba mai vrea? asa vorbeste homei despre nica de zici ca ar fii sarac. iar nica in 2018 la 25 de ani deja incasase peste un milion de euro de la atalanta. sa ii plangem de mila unui milionar in euro la 25 de ani(in 2018),care dupa nu a facut fatza nici la voluntari sau calarasi dar surpinzator din 2020 joaca la voijvodina pe un salariu urias in continuare? wtf? cat are la voivodina,oricum peste 5 mii de euro lunar.

randomm
randomm  •  10 Aprilie 2020, 18:47

nica,a fost ultimul tun financiar dat de borcea and co. 1,6 milioane de euro.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează