FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Un stîngaci după 11 ani » Steaua ascultă sfaturile lui Hagi: "Nu există echipă mare fără un stîngaci!"

Keșeru se află acasă, la Oradea, și așteaptă ca negocierile cu Steaua să se finalizeze
Keșeru se află acasă, la Oradea, și așteaptă ca negocierile cu Steaua să se finalizeze

Articol de GSP - Publicat luni, 06 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 05 ianuarie 2014 19:22

Keşeru e primul atacant de picior stîng pe care îl are Steaua de la Claudiu Răducanu încoace. Lui Reghecampf i-au lipsit pînă acum stîngacii pe toate posturile ofensive.

Claudiu Keşeru e un jucător cum Steaua nu a mai avut de peste un deceniu. Măcar dintr-un punct de vedere, orădeanul e unic printre atacanţii pe care i-au utilizat roş-albaştrii din 2003 încoace: e stîngaci. Claudiu Răducanu a fost ultimul atacant de picior stîng al "militarilor" şi "Blocnotes" chiar a avut succes în Ghencea.

Mulţi dreptaci buni
A fost golgeterul campionatului cu 21 de goluri, cîte a dat şi Rusescu în stagiunea trecută, şi s-a transferat la Espanyol Barcelona pentru 1,5 milioane de euro. În 2003, anul ultimei apariţii a lui Răducanu în roşu şi albastru, pentru "militari" a mai evoluat şi Radu Niculescu, alt vîrf de picior stîng.

Din acel moment, coincidenţă ori nu, roş-albaştrii au mizat exclusiv pe dreptaci. Fiecare dintre Victoraş Iacob, Thereau, Nicolae Dică, Bogdan Stancu, Rusescu, Kapetanos şi Piovaccari, atacanţi care au avut un impact important pentru club în ultimul deceniu, are piciorul drept de bază.

Hagi pariază pe stîngul
De cînd a preluat echipa, Reghecampf s-a bazat pe dreptaci pe toate poziţiile ofensive, contrar unui principiu pe care l-a enunţat Gică Hagi: "O echipă mare are nevoie de un stîngaci de la mijloc în sus, altfel e greu să funcţioneze. Jucătorii de picior stîng sînt imprevizibili, dezechilibrează adversarul".

Unul singur, dar rezervă
Singura excepţie din lot, stîngaciul Gabi Iancu, a prins rar echipa şi a petrecut o lună chiar în afara lotului, din pricina lipsei de disciplină. Spre deosebire de alţi atacanţi stelişti care îşi foloseau şi piciorul stîng, precum Sabin Ilie şi Ciocoiu, dreptaci capabili să joace aproape la fel de bine cu ambele picioare, Keşeru e stîngaci pur, genul de jucător la care s-a referit Hagi.

Vlădoiu, Roşu
Anterior lui Claudiu Răducanu, Steaua a mai beneficiat de cîţiva stîngaci buni. Doi dintre ei, care au jucat inclusiv pentru "naţională": Laurenţiu Roşu şi Jean Vlădoiu. Primul, extremă stînga, a plecat din Ghencea în 2000, transferat la Numancia, în Spania. Vlădoiu era vîrf şi a avut trei perioade diferite printre "militari", ultima în sezonul 2000-2001.

Îl asemănau cu Stoicikov
Keşeru a mers în Franţa de la 17 ani, transferat de la Oradea la Nantes, şi în 2007, cînd avea 21 de ani, românul încă era privit drept o promisiune pentru viitorul clubului. Presa franceză l-a complimentat pe Claudiu după unul dintre primele sale goluri ca senior la Nantes, comparîndu-l cu cel mai bun fotbalist bulgar din istorie, un fost star al Barcelonei: "Claudiu seamănă la execuţii cu Stoicikov!".

"Keşeru e bun cînd vine cu mingea din spate. Vede bine jocul, are tehnică, e capabil şi să înscrie, şi să paseze decisiv" ( Ionuţ Popa, fost antrenor al lui Keşeru)

"Claudiu se va impune la Steaua, sînt convins de asta! N-o să aibă probleme nici cu viaţa de noapte din Bucureşti, nu e genul" (Ionuţ Popa, fost antrenor al lui Keşeru)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
cheques
cheques  •  06 Ianuarie 2014, 17:39

m-a pus naiba sa ma uit pe wiki si sa fac calcule. Keseru are o medie de 0.31 goluri pe meci, in timp ce alti jucatori pe care i-am aruncat la "gunoi", au cifre de genul: Habib Habibou - 0.34, Adi Rocha 0.40, Maicon 0.43. Iata ca luam alt jucator care nici macar pe hartie nu arata bine (ca pe DvD mie mi se pare dezastru) :))

cheques
cheques  •  06 Ianuarie 2014, 17:02

Daca articolul de pe Wiki e corect, Keseru a marcat 85 de goluri in intreaga sa cariera (club+nationala). 85 de goluri in 12 ani, adica 7 goluri pe sezon...asta o sa ne "salveze" pe noi?!?

maurice10
maurice10  •  06 Ianuarie 2014, 12:34

A mai fost si Gabi Bostina la Steaua,tot stangaci ;)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează