FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Unici în Europa! » FRF a adoptat o strategie rară. Steaua şi CS U Craiova se revoltă: "Asta nu e naţională"

Articol de - Publicat marti, 27 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 26 ianuarie 2015 22:45

Federaţia s-a chinuit să găsească adversari în Turcia, fiindcă ţările vecine, cu campionate întrerupte la jumătate, nici măcar nu joacă amicale, tocmai ca să nu pericliteze pregătirea echipelor.

"Naţionala" face un stagiu de pregătire în Antalya, la concurenţă cu cantonamentele cluburilor. Şi cu jucătorii lor! Steaua, prin Duckadam, şi CS U Craiova, cu un discurs al lui Cârţu, sînt primele formaţii care contestă programul fixat de Federaţie.

"Programul ne va fi dat peste cap. Jucătorii ar trebui să meargă la "naţională" doar două, trei zile, pentru amical, şi atît!", a comentat Duckadam. Cantonamentul "naţionalei" lui Iordănescu va dura de pe 3 februarie pe 15 februarie!

Alţii aşteaptă "oficialele"
Cârţu a fost mai dur decît fostul portar: "Asta nu e "naţională", e o echipă care strică pregătirea cluburilor! E inadmisibil ce se petrece! Nu mai ai cum să cristalizezi o formulă de joc, în condiţiile astea!". De la Steaua, Iordănescu are de gînd să convoace opt jucători, cei mai mulţi ai unei echipe din Liga 1!

Strategia FRF e rară. Nu doar federaţiile cu campionate aflate în desfăşurare, dar nici ţările în care ligile sînt întrerupte nu fac stagii de pregătire. Polonia, Cehia, Slovenia, Ungaria, Rusia, Serbia nici nu şi-au aranjat amicale tocmai ca să nu "rupă" fotbaliştii de la cluburi.

Serbia e un exemplu: plavii au meci în martie cu Portugalia, deci o partidă dificilă, pe care ar fi putut-o pregăti cu un joc de verificare. Dar şi ei lasă jucătorii la formaţiile de care aparţin.

Meci tare peste 6 luni!
Pentru că aproape nimeni nu mai procedează precum România, Federaţia a avut probleme să descopere adversare în turneul din Antalya. A găsit pînă la urmă două reprezentative, Bulgaria şi Moldova, şi a mai apelat la o echipă care e în pericol să retrogradeze în liga a doua din Georgia! Sioni Bolnisi e pe 14 din 16 în competiţia respectivă.

România va întîlni în martie Insulele Feroe, în preliminariile Euro 2016. Următorul meci important şi potenţial dificil va fi cel cu Irlanda de Nord, peste aproape o jumătate de an, mai exact pe 13 iunie!

Piţurcă apela la Turkmenistan!
Programul cu stagiu de iarnă pentru echipa naţională nu e inventat de Iordănescu. Predecesorul lui, Piţurcă, proceda la fel. Şi nici el nu găsea adversare decente, tot fiindcă mai nimeni nu avea o asemenea strategie, cu cantonament al "naţionalei".

În ianuarie 2012, Piţurcă a convocat stelişti la lot pentru un stagiu în Antalya, cu amical contra Turkmenistanului. Pentru roş-albaştri urma o "dublă" de calificare în Europa League, cu Twente, dar a trebuit să treacă prin Turcia şi să se antreneze cu Piţi pentru "16-imile" EL, nu cu Ilie Stan, tehnicianul de la club.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
deuxex
deuxex  •  28 Ianuarie 2015, 20:30
Postat de skrilla pe 27 Ianuarie 2015, 11:24

Ma si mir cum de nu ii e rusine acestui nimic de Sorin Cartu.Alte nationale europene nu se preteaza la meciuri amicale pentru ca nu reincep campionatul in martie!!!Pai spre exemplu Chile joaca un meci amical in data de 28, in conditiile in care in data de 30 se reia campionatul in Chile.Exista alte turnee amicale unde participa echipe nationale.Plus ca nuuuu e prima oara cand se intampla o situatie de genul acesta pentru nationala Romaniei si jucatorii din campionatul intern.

Acest "nimic" de Sorin Cartu a castigat de 3 ori campionatul si de 4 ori Cupa Romaniei ca jucator. Ca antrenor s-a multumit sa castige doar eventul (cupa/campionat, pentru cultura ta generala!). Iti dai seama ca are 283 de meciuri in prima liga si 107 goluri? Daca asta ti se pare NIMIC, ma intreb tu, ratatule, cu ce te poti lauda???

ortega
ortega  •  27 Ianuarie 2015, 20:59

Poate ne doare la doi metri în fața Vasilicăi Tastaman de revolta clonelor ... Mouyje ambelor !

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  27 Ianuarie 2015, 14:37
Postat de skrilla pe 27 Ianuarie 2015, 12:09

Nu nu, tu nu ai inteles ceea ce am vrut sa zic.Suntem unici in Europa, intrucat suntem si printre cei mai intarziati in privinta reinceperii campionatului.Nu este prima situatie de genul acesta pentru echipa nationala.Ma gandesc c-o sa ma plezneasca acest Cartu, cum a pleznit banca aceea de rezerve.

Pai de-aia ti-am spus sa nu te iei de el :))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează