FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ Laurențiu Reghecampf îi face „transferurile” lui Mihai Rotaru » Cum a rezolvat deja o poziție deficitară la Universitatea Craiova

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 16:46 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 18:58

Instalat săptămâna trecută pe banca Universității Craiova, Laurențiu Reghecampf pare să fi rezolvat deja un „transfer” pe un post deficitar. Cu CFR l-a mutat pe Basilio Ndong, surprinzător, în flancul drept al apărării, și a avut succes. Iar acum pune presiune pe patronul Mihai Rotaru să-i rezolve o altă poziție problematică în Bănie.

Laurențiu Reghecampf pare să fi descoperit în lotul Craiovei măcar una dintre soluțiile pe care patronul Mihai Rotaru n-a reușit să le găsească pe piața transferurilor. După plecarea lui Bogdan Vătăjelu la U Cluj, postul de fundaș dreapta a fost acoperit când de Ștefan Vlădoiu, când de Florin Borța. Fără succes.

Reghecampf dezvăluie ce i-a promis Rotaru: „Se va rezolva rapid!”
CFR CLUJ - CSU CRAIOVA 1-1
Reghecampf dezvăluie ce i-a promis Rotaru: „Se va rezolva rapid!”

Soluția „Ndong" a funcționat

Duminică, în Gruia, contra CFR-ului (1-1), Reghe a început cu Vlădoiu, dar apărătorul readus de predecesorul Eugen Neagoe de la U Cluj a dezamăgit din nou. A luat repede un „galben" și a scăpat apoi la mustață de eliminare, ceea ce l-a obligat pe antrenor să-l retragă și să apeleze la o soluție-surpriză: Basilio Endong.

Iar fundașul din Guinea Ecuatorială adus sezonul trecut i-a demonstrat într-un sfert de oră, pe final, că poate acoperi decent un post care nu-i e familiar. Până acum, "Vasile", cum l-au poreclit suporterii, nu jucase decât în banda stânga sau în centrul defensivei.

De altfel, el fusese achiziționat în mod special pentru a suplini absența lui Nicușor Bancu, după ruptura de ligamente încrucișate suferită de căpitan în noiembrie 2022. Astfel că, odată cu revenirea acestuia, nu-i rămăsese decât să-și aștepte rândul.

Revine Ștefan Baiaram la Universitatea Craiova

Reghecampf pare să fi rezolvat cu Ndong problema fundașului dreapta la fel cum, în 2021/2022, a venit cu „soluția Ștefan Baiaram” în spatele vârfului, pe un post și acum deficitar în Bănie.

Destul de fragil, predispus la accidentări, Baiaram a ratat startul lui 2023/2024 din cauza unei leziuni musculare. Dar acum este în sfârșit refăcut și ar putea bifa primele minute în noua ediție de campionat, vineri, contra lui FC Hermannstadt. Ca mijlocaș central?

Patronul Mihai Rotaru a primit numai refuzuri

Rotaru caută de multă vreme să rezolve problema unui "regizor". Însă deocamdată a dat numai rateuri. Alex Băluță i-a întors spatele, preferând FCSB-ul. Bulgarul Filip Krastev (21 de ani) a ales să meargă la Los Angeles FC, iar cu slovenul Jasmin Kurtic, 34 de ani, liber de contract după despărțirea de Fiorentina, nu s-ar fi înțeles la bani. Potrivit Fanatik, acum nu are nimic: "Ce aveam important a căzut".

Laurențiu Reghecampf vrea încă un număr 6 și pune presiune pe Rotaru

Însă Reghe pune presiune. Vrea „jucători care să aducă plus valoare echipei. În momentul de față avem nevoie de un număr 6 foarte bun.

Vreau să-i facă concurență lui Screciu. Să crească mai mult, să fie mai motivat și mai responsabil pe poziția respectivă. E foarte important să ai un jucător la mijloc care să îți dirijeze echipa atât în apărare cât și în atac și să îți schimbe ritmul de joc în momentele importante.

Îmi doresc ca jucătorii de pe bancă să fie de valoare apropiată cu cei din teren. Asta înseamnă cheltuială mai mare, buget mai mare, dar dacă vrei să iei un campionat trebuie să faci acest lucru. Fără bani nu se poate".

Trebuie să aducem jucători care au calitate mai mare decât cei pe care-i avem acum la dispoziție. Am promisiuni din partea patronului că acest lucru se va rezolva foarte repede.

- Laurențiu Reghecampf, antrenor Universitatea Craiova

VIDEO Andrei Ivan ratează incredibil, cu poarta goală, în duelul cu CFR CLuj

Citește și: 

Fostul mare atacant a exclamat în direct după ratarea lui Ivan: „Incredibil! Vai de mine, nu are scuză!”

Un nume mare din istoria Craiovei a dat verdictul după primul meci cu Reghecampf + îl pune la colț pe Andrei Ivan: „El e doar cu simulările și ratările”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
eunescu09
eunescu09  •  31 Iulie 2023, 20:40

Ma bucur ca Reghe este tranșant vizavi de transferuri căci ani de zile patronul a tot promis iar la final au fost făcuți responsabili antrenorii, deși minciunile nu le aparțineau. Ma bucur ca Reghe spune public aceasta situație.

pedro13
pedro13  •  31 Iulie 2023, 19:42

Fundaș dreapta ar putea sa îl încerce pe Netoiu de la echipa a doua. Are forta, tehnica, joc bun de cap, singurul minus ar fi ca are momente în care în care se conplica în loc sa joace simplu. Și mai are un minus, istetii de la echipa a doua au tot incercat sa îl transforme in fundaș central ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează