FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Un nume mare din istoria Craiovei a dat verdictul după primul meci cu Reghecampf + îl pune la colț pe Andrei Ivan: „El e doar cu simulările și ratările”

Oltenii s-au întors cu un punct din Gruia / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova +6   FOTO
Oltenii s-au întors cu un punct din Gruia / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 12:24 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 15:00

Victor Niculescu, fostul mare fotbalist al Universității Craiova din anii '70, campion cu Știința în 1974, a vorbit, într-una dintre rarele sale apariții publice, despre ultimele evenimente petrecute în Bănie: revenirea lui Laurențiu Reghecampf, piesele lipsă din echipă și plecarea gloriilor Cârțu și Craioveanu. „Fonfo”, așa cum e poreclit fostul fundaș, spune în interviul acordat Gazetei ce a remarcat în remiza juveților cu CFR Cluj, 1-1

Un nume de referință din istoria clubului craiovean, Victor Niculescu a împlinit în martie 74 de ani. „Fonfo” e unul dintre puținii supraviețuitori ai primul titlu cucerit de Știința, o performanță încă vie în memoria oltenilor, construită în jurul legendarului Ion Oblemenco în urmă cu aproape cinci decenii.

Contactat de Gazeta Sporturilor, Niculescu a acceptat să radiografieze situația actuală a Universității. E de părere că Reghecampf și-a pus deja amprenta pe jocul echipei și îl dojenește pe Andrei Ivan: „El e doar cu simulările și ratările acum”.

„Facem echipă pe lumea cealaltă” » Izbucnire emoționantă după dispariția fostului campion cu Știința: „Doar noi am mai rămas”
INTERVIU
„Facem echipă pe lumea cealaltă” » Izbucnire emoționantă după dispariția fostului campion cu Știința: „Doar noi am mai rămas”

Victor „Fonfo” Niculescu: „S-a simțit schimbarea de antrenor! Ivan e doar cu ratările și simulările”

Automat s-a simțit schimbarea de antrenor! Asta îi lipsea echipei. Dar mai lipsesc câteva valori și au nevoie de ele dacă vor să mai facă performanța pe care am avut-o noi sau cei din «Craiova Maxima». 

Au pierdut două campionate la limită acum, mai ales acela cu CFR Cluj, cu niște greșeli de orientare, greșeli tactice ale antrenorului (n.r. - Bergodi era «principal» în acel moment).

E nevoie, în special, vreo doi jucători în apărare, dar și de un vârf clasic, cum era pe vremea noastră, un vârf de gura porții”.

Victor Niculescu: „Ivan ar trebui să fie ambiționat de prezența lui Mitriță”

„Ivan e doar cu simulările și ratările acum. Cam de mult timp e așa. Ar trebui să se ambiționeze puțin de prezența lui Mitriță. Ar trebui să-l pună pe gânduri. Să joace, că deocamdată nu joacă la valoarea lui, el e în scădere de foarte mult timp. 

Koljic e o pierdere. Nu dau eu lecții, dar oricât de modern ar fi fotbalul, se ajunge în situația în care trebuie să centrezi. Dacă tu n-ai ce trebuie în gura porții...”, a spus Victor Niculescu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Mitriță e util pentru echipă. Îl știu de la 12-14 ani, el era la o grupă mai mică decât cea pe care o antrenam eu. De atunci s-a cunoscut că e fotbalist. Pleca bine din mijlocul terenului încă de la vârsta aia, se ducea cu mingea până în poartă.

- Victor Niculescu

CFR Cluj - Universitatea Craiova/ foto: Facebook @Universitatea Craiova
CFR Cluj - Universitatea Craiova/ foto: Facebook @Universitatea Craiova
CFR Cluj - Universitatea Craiova/ foto: Facebook @Universitatea Craiova
CFR Cluj - Universitatea Craiova/ foto: Facebook @Universitatea Craiova
CFR Cluj - Universitatea Craiova/ foto: Facebook @Universitatea Craiova
+2 FOTO

Victor Niculescu: „Așa e în fotbalul de acum. Patronul decide tot”

Întrebat despre plecările legendelor Sorin Cârțu și Gică Craioveanu, Victor Nicolescu s-a rezumat la a spune că „au fost, într-adevăr, două nume care au reprezentat ceva pentru Craiova, dar nu cunosc amănunte și evit... Cred că Gică, în rolul pe care îl avea, a fost remunerat cum trebuie timp de patru ani. Nu știu ce a fost la el, nu știu ce s-a supărat”.

„Vi se pare că Rotaru îndepărtează legendele și depersonalizează clubul, așa cum susțin unii suporteri?” a fost următoarea întrebare primită de Niculescu.  

„Nu, nu, din contră! Pe noi, cei din «Craiova unei Mari Iubiri», ne cheamă la meciuri, avem legitimații, nu se pune problema. 

Sorin (n.r. - Cârțu) e mai pretențios... Dar așa e legea în fotbalul profesionist acum, patronul decide tot. Sunt interese financiare în joc. La un moment dat, trebuie să-l bagi pe unul să joace ca să-ți recuperezi banii pe el, nu?”, a mai spus Victor „Fonfo” Niculescu. 

Un nume mare din istoria Craiovei a dat verdictul după primul meci cu Reghecampf + îl pune la colț pe Andrei Ivan: „El e doar cu simulările și ratările”
Victor „Fonfo” Niculescu / Sursă foto: ucv1948.ro

Victor „Fonfo” Niculescu, pe teren la primul titlu din istoria Științei

Victor Niculescu, acum în vârstă de 74 de ani, a evoluat în tricoul Științei între 1968 și 1975. Fostul fundaș dreapta a făcut parte din echipa care a câștigat primul titlu din istoria oltenilor, în 1974. A fost coleg, printre alții, cu legendarul Ion Oblemenco, dar și cu Dragu Bădin, fostul său coechipier care a încetat din viață duminică

Intervievat în 2020 de site-ul oficial al lui CSU Craiova, acesta povestea cum a apărut denumirea de „Campioana unei mari iubiri”:

În 1973, după ce am pierdut campionatul la golaveraj, eram învăluiți de un val de simpatie enorm. Jucam fotbal, eram adevărați, Dinamo a luat campionatul cu japca. Asta l-a făcut pe regretatul poet Adrian Păunescu să ne alinte, făcându-ne campioni. Dacă nu am fost campioni la fotbal, am fost campioni la capitalul de iubire care ne înconjura atunci.

 - Victor „Fonfo” Niculescu, conform ucv1948.ro

VIDEO Andrei Ivan, ratarea începutului de sezon » Imagini de cascadorii râsului

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova: 

VIDEO Fostul mare atacant a exclamat în direct după ratarea lui Ivan: „Incredibil! Vai de mine, nu are scuză!”

Scindarea Universității Craiova, episodul 3 » Amănunte exclusive despre tranzacția Staicu - Mititelu

Reghecampf dezvăluie ce i-a promis Rotaru: „Se va rezolva rapid!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
1.fcu
1.fcu  •  31 Iulie 2023, 14:42

Cs Clona '13 =)))

cristian70
cristian70  •  31 Iulie 2023, 14:11

Ivan are figuri in cap si trebuie sa frece banca impreuna cu Marko pentru ca au valoare, dar se cred prea buni. Cu multa munca si seriozitate, cei 2 fotbalisti nu are avea egal in tara. Trebuie pusi la treaba, iar cei care nu vor sau nu pot sa plece, dar lotul este ok si cu inca 2 jucatori ne putem bate la titlu cu Rapid, FCSB si CFR.

calin_bluelion
calin_bluelion  •  31 Iulie 2023, 13:10

Știe toată lumea că csu Nu e Știința...sunt doar asociați cu clubul sportiv al lui Badea!!! Rușine gsp!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează