FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FC VOLUNTARI

VIDEO U Cluj - FC Voluntari 2-3. Lovitură de teatru în prelungiri, în „thriller-ul” cu 5 goluri de pe Cluj Arena: victorie vitală în lupta din subsol

Bucuria „șepcilor roșii”, după golul secund / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj
Bucuria „șepcilor roșii”, după golul secund / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2023 16:55 / Actualizat luni, 01 mai 2023 17:52

FC Voluntari a dat lovitura în prelungiri în „thriller-ul” cu Universitatea Cluj (3-2), un succes vital al trupei lui Liviu Ciobotariu în lupta pentru evitarea retrogradării. 

Cu om în minus din minutul 17, „șepcile roșii” reveniseră de la 0-1, doar că finalul a fost de infarct: ilfovenii au înscris de două ori în ultimele minute și au plecat din Ardeal cu toate punctele. Un 2-3 de poveste care îi dă coșmaruri lui Neluțu Sabău pe final de sezon, în timp ce băieții lui Ciobi sunt aproape salvați!

Ce înlănțuire dramatică de evenimente a avut confruntarea de pe Cluj Arena! Gazdele au rămas în „10” din minutul 17, iar soarta partidei părea compromisă pentru „U” în acel moment. Imediat, reușita lui Sigurjonsson a venit mănușă pentru Voluntari, iar puținii fani prezenți pe stadion au amuțit. 

Doar că superioritatea numerică și golul înscris mai rău i-au încurcat pe ilfoveni, care au cedat inexplcabil inițiativa. Conștientă că nu mai are ce pierde, Clujul a fost „all-in” și a înscris la cele mai periculoase acțiuni ale reprizei, prin Remacle și Thiam. ”U” a intrat astfel în avantaj la cabine, un scenariu ce părea improbabil după eliminarea lui Ilie.

În 10 oameni, Universitatea a rezistat la conducere până în minutul 87, când Florea a restabilit norocos egalitatea. N-a fost finalul „thriller-ului”: același Florea a mai înscris o dată în prelungiri și a stabilit scorul final într-unul dintre cele mai dramatice meciuri ale sezonului. 

FINAL » Universitatea Cluj - FC Voluntari 2-3

  • Au marcat: Remacle '23, Thiam '41 / Sigurjonsson '18, Florea '87, '90+2
  • Vezi AICI cele mai interesante statistici!
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • Florin Ilie, fundașul gazdelor, a văzut „roșu” direct în minutul 17, pentru un fault comis din postura de ultim apărărtor. La faza imediat următare, Sigurjonsson a înscris din lovitura liberă rezultată în urma eliminării.
  • Cu om în minus, clujenii lui Sabău au izbutit o revenire de senzație și au întors tabela până în pauză, goluri Remacle și Thiam.
  • Doar că finalul a fost în zodia oaspeților. Daniel Florea a reușit o „dublă” de efect în decurs de cinci minute și a tranșat partida în favoarea ilfovenilor. 
  • 3.500 de suporteri au asistat la partida de pe Cluj Arena, estimare neoficială. 

Universitatea Cluj - FC Voluntari, echipe de start

U Cluj: Gorcea - Oancea, Martic, Fl. Ilie, Goranov - Bic, Simion, Remacle, Nistor - Thaim, Tescan 
Rezerve: Iliev, Miron, Pițian, Pires, I. Filip, Ze Gomes, Bălan, Stoica, Hofman
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău 
 

FC Voluntari: M. Popa - Ricardinho, Paz, Matricardi - M. Lopes, Rață, Tavares, Sigurjonsson, Aliji - D. Florea, Damașcan 
Rezerve: Collado, Răduț, Al. Vlad, Meleke, C. Costin, Andreș, Voican, Dumiter, Meleke
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș) / A1: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) / A2: Romică Bîrdeș (Pitești) / Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad) / Arbitru AVAR: Ferencz Tunyogi (Zalău) / R1: Mircea Ardelean (Arad) / Observator arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare)

VIDEO Cum s-a decis Ioan Ovidiu Sabău să revină în antrenorat: „Am refuzat în primă fază! Dacă nu era asta, nu veneam”

Citește și alte știri din Superligă: 

Ce se întâmplă cu prima echipă retrogradată matematic în Liga 2

Victor Angelescu anunță un proiect uriaș la Rapid: „Suntem în discuții. Ar putea veni jucători care ar fi greu de adus în România”

Farul, criticată dur din studio + O vedetă luată în colimator: „N-a făcut nimic! Te aștepți de la el să fie motorul echipei”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
traian_v
traian_v  •  02 Mai 2023, 18:14
Postat de marcelclujnapoca pe 01 Mai 2023, 21:06

Sabau va ajunge Fergusson de Cluj. Doar dacă el nu va mai dori sa antreneze. Din vara va plomba echipa cu jucătorii pe care el ii va aduce și altfel povestim . Pana atunci aducem Cupa României la Cluj-Napoca ,ca s-a saturat 1 an la Sfântul Gheorghe ! Haide U !!!

Haide "U" - asa e!

traian_v
traian_v  •  02 Mai 2023, 18:14
Postat de marcelclujnapoca pe 01 Mai 2023, 19:49

Tu Traian nu l-ai vrut pe Sabau din primul minut la echipa. Băieții fac meciurile și tot ei o sa aduca Cupa României la Cluj. Restul e can-can ! Mai mult curaj, sa joace dintr-o atingere ca le iese, îs cu experiență toți. Haide U !

Corect MarcelClujNapoca. Ai dreptate. Nu l-am vrut pe Sabau (nu ca m-ar fi intrebat cineva!) desi il cunosc de cand era copil. El a promovat indirect pe CFR in 2004. Facand pe corectul.

gazistu
gazistu  •  02 Mai 2023, 13:53

AM VRUT SA SPARG TV-ul cand am vazut ca au egalat pe U. La golul 3, l-am stins rpd si am iesit la alergat sa uit, de nervi!!! DOAMNE SI CE VOIAM pe voluntari cel putin la baraj, poate poate scapam de ei, desi slabe sanse sa piarda cu o echipa ca dinamo sau Dej.!!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează