FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Calvarul lui Bancu » Gazeta a aflat cauzele declinului căpitanului Craiovei

Nicușor Bancu / Sursă foto: GSP +42   FOTO
Nicușor Bancu / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 27 decembrie 2021 13:08 / Actualizat luni, 27 decembrie 2021 14:26

Gazeta Sporturilor a aflat cauza evoluțiilor slabe ale căpitanului Universității Craiova,  Nicușor Bancu, pe finalul anului. Bancone a suferit o entorsă de gradul doi la gleznă, dar, ca să-și ajute echipa, a insistat să joace în ultimele 3 meciuri deși era incomplet refăcut.

Au surprins evoluțiile modeste ale căpitanului Universității, Nicușor Bancu, în ultima parte a anului. Tocmai jucătorul de la care suporterii așteptau să-și mobilizeze coechipierii s-a prăbușit, practic, o dată cu echipa. Parametrii InStat, cei specifici postului său, fundaș stânga, sunt mai degrabă modești în ultimele 3 partide disputate:

Vești bune pentru Reghecampf » Revin accidentații, Houri va fi cumpărat definitiv! Ce se întâmplă cu transferurile
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Vești bune pentru Reghecampf » Revin accidentații, Houri va fi cumpărat definitiv! Ce se întâmplă cu transferurile
AdversarBotoșani (1-1)UTA (0-0)Gaz Metan (1-1)
Minute jucate906227
Assisturi100
Ocazii200
Pase-cheie100
Centrări220
Baloane pierdute1140
Baloane recuperate593
Dueluri (câștigate)21 (57%)9 (44%)4 (75%)
Tacklinguri (reușite)7 (71%)10

Când l-a înlocuit după numai 27 de minute la Mediaș, împreună cu Marius Constantin, antrenorul Laurențiu Reghecampf l-a luat în brațe, parcă cerându-și scuze, dar la final a tunat: 

I-am scos pe aceia care nu s-au ridicat la nivelul jocului. Nici nu contează că au 30, 15 sau 20 și ceva de ani. Pe mine nu mă interesează acest lucru. Toți sunt componenții echipei și toți trebuie să se ridice, la ora jocului, la cel mai bun nivel. Dacă în ziua respectivă nu sunt buni, atunci ies! Asta nu trebuie să fie cu supărare. Este problema lor dacă se supără, pe mine nu mă interesează!
- Laurenţiu Reghecampf

2019, februariee data la care Bancone a preluat banderola de căpitan al lui CSU, de la Alex Mitriță, la plecarea acestuia în SUA

Gazeta a aflat însă ceea ce Reghe a omis să spună. Și anume că Bancu a intrat accidentat în cele 3 meciuri menționate mai sus! 

Suferise o entorsă de gradul 2 la gleznă, dar, ca să-și ajute echipa, a insistat să joace deși era incomplet refăcut. Practic, el a făcut tratament în majoritatea timpului și s-a antrenat doar de două ori pe săptămână, înaintea acestor partide. Singurul duel pe care l-a ratat a fost cel de la Voluntari (1-1), între Botoșani și UTA, unde s-a considerat că riscul e mult prea mare.

+38 FOTO

2014e anul în care Nicușor Bancu a venit la Universitatea Craiova, de la FC Olt Slatina. A costat 80.000 de euro. Are contract cu alb-albaștrii până-n 2024

1,9 milioane de euroe cota de piață a lui Bancu, actualizată în 22 decembrie, conform transfermarkt.de

VIDEO Jucătorii și staff-ul celor de la CSU Craiova, urări de Crăciun pentru suporterii alb-albaștrilor

Citește și alte știri de actualitate: 

ANALIZĂ Play-off-ul: adrenalină sau cacealma? » În configurația din acest moment, Gigi Becali ar avea un singur aliat. CFR Cluj, trei!

Florin Tănase, ce lovitură! Ce salariu ar urma să aibă la noua echipă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
875360749272795
Costi Corabu  •  30 Decembrie 2021, 16:54
Postat de craiovamaxima pe 28 Decembrie 2021, 09:24

Bancu a fost sacrificat de pomana, fiind obligat sa joace fundas doar asa, ca sa ajunga pe la echipa nationala ( unde ar fi ajuns oricum jucand mijlocas, pentru ca valoare are ). Nici nationala n-a facut vreo mare branza nici Bancu n-a excelat, plafonandu-se pe un post care l-a solicitat destul de mult. Pe de alta parte, e greu de inteles de ce la CSU, cel putin in al 12-lea ceas, nu joaca pe un post in care randamentul ar fi mult mai mare, cel de mijlocas, in conditiile in care postul de fundas stanga este oricum acoperit.

Corect spus. Remarc și eu forma mai puțin bună din ultimul timp,dar e greu sa joci accidentat. Băiatul asta chiar nu mimează jocul, greșește și datorita implicării în mai toate fazele de joc. Nu am nimic cu Camora,dar sa joci la alibi cu pase de 5 metri sa nu greșești... Revenind la Bancu, unde nu avem noi, 5-6 fotbaliști de profilul lui ! Ne trebuie mai mulți olteni în echipa, mai multa "rautate". Sărbători fericite tuturor !

wrx.
wrx.  •  28 Decembrie 2021, 12:17
Postat de talpaiadului pe 27 Decembrie 2021, 21:03

Corect, dar nu e vina lui ca nu exista altul mai bun pe acel post. Poate ar fi fost Camora, dar si-a luat cetatenia prea tarziu.

Corect. Plus "nationalismul" colegilor de echipa l-au facut pe Camora sa ajunga in situatii dificile. Ideal ar fi fost ca Dan Petrescu sa fie selectioner iar linia de fund sa fie cea a CFR- ului in mare parte , gen: Camora- Burca,Sapunaru(Tamas)- Manea.

wrx.
wrx.  •  28 Decembrie 2021, 12:13
Postat de potec pe 27 Decembrie 2021, 22:46

Vrei argumente saormare? Uita-te pe transfermarket , nu e concludent pt tine? Mihaila 8 mil, mitrita 7 mil, cicaldau 5 mil ce argumente mai vrei? Sunt sume concrete si sunt doar virfurile. Voua va mai trebuie doua vieti sa ajungeti la sumele astea si nu numai voua.

:)))) ***, copiezi stilul qiqist cu acest transfermarkt! Pana si fratele tau, obositor_federal spune ca sumele sunt dictate de impresari, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează