FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - FARUL 1-2

FOTO Gică Hagi continuă să creeze, Universitatea Craiova se scufundă încet și sigur

FOTO: Facebook @UCVOficial +10   FOTO
FOTO: Facebook @UCVOficial

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 21:47 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 23:05

Universitatea Craiova este în vrie, oficial, a pierdut în această seară, din nou, cu Farul (1-2) pe „Ion Oblemenco”. Farul forțează podiumul cu noua „grădiniță” a lui Hagi, tocmai a depășit Rapidul în clasament.

Programul complet al etapei #4 din play-off

Un meci plăcut, între două formații ofensive, care anunța un joc deschis, așa cum s-a întâmplat mai mereu în confruntările dintre Universitatea Craiova și Farul. Cu un deznodământ incert, fiindcă sunt echipe imprevizibile.

Oltenii s-au repliat după tsunamiul care a zguduit Bănia. Nu neapărat plecarea lui Ivaylo Petev, ci faptul că într-o săptămână s-au spulberat visurile de mărire ale juveților. Eliminați de Oțelul Galați din drumul spre finala Cupei și un potențial trofeu, învinși de FCSB în duelul pentru titlu.

Mădălina Ghenea, giumbușlucuri în tricoul echipei favorite: „Hai Craiova!” » Numele cărui fotbalist din Superligă îl are pe spate
MONDEN
Mădălina Ghenea, giumbușlucuri în tricoul echipei favorite: „Hai Craiova!” » Numele cărui fotbalist din Superligă îl are pe spate

Până la demararea cu adevărat a negocierilor cu Costel Gâlcă, oltenii au fost sub comanda lui Dragoș Bon. Sau a lui Alexandru Mitriță, revenit în formula de start. Vedeta alb-albaștrilor a lipsit din "finala" cu FCSB, de pe Arena Națională, dar nici în această seară n-a fost în apele sale.

Goluri frumoase, ratări pe măsură în Universitatea Craiova - Farul

Juveții au deschis balul, după o fază pe heirup-ul autentic al lui Alexandru Crețu și reușita calmă din lateral dreapta a lui Baiaram (4), care și-a recăpătat pofta de a marca. Oltenii au căzut apoi. Sau au cedat inițiativa. Ori a intrat în joc Farul lui Gheorghe Hagi, care a încălzit mai greu motorul echipei.

Două ocazii mari ale lui Louis Munteanu, parade ale lui Laurențiu Popescu, plus o bară. OK, s-a dat ofsaid până la urmă la această ultimă fază, însă oportunitățile oaspeților au anunțat golul lui Ionuț Cojocaru (21). Șut spectaculos, apoi supliciul a cel puțin 5 minute până când s-a validat reușita de către VAR.

La 1-1, s-a jucat deschis, cele două oponente și-au împărțit cu dărnicie situațiile de a marca. Scăpate de grija de a se lupta pentru titlu, n-au păcălit fotbalul. Mitriță a avut un șut-bombă din lovitură liberă, a parat Buzbuchi, apoi Grygorian a irosit o oportunitate bună. Markovic a continuat să fie în plus...

La faza golului secund al lui Cojocaru (45Ă5), după creația lui Grygorian, Universitatea Craiova a demonstrat de ce a ieșit tardiv din lupta la titlu. Neatenție în apărare, complicații, eșec. Farul rămâne genul de echipă care te pedepsește dacă-i permiți să-și facă jocul.

2 goluri,primele în L1, bifate de Ionuț Cojocaru, în al 8-lea meci din campionat, pentru atacantul de 20 de ani. Mai are două assist-uri

Craiova și-a pierdut și atitudinea, Farul forțează podiumul cu „noua grădiniță” a lui Hagi

La 2-1 pentru Farul, constănțenii și-au păstrat cumpătul. Le-au lăsat mingea oltenilor, care au avut-o degeaba. A crescut și presiunea tribunei, oltenii pătimași fiind nemulțumiți de vria în care au intrat favoriții.

În partea a doua a reprizei secunde, "marinarii" au ținut tot mai puțin de minge, mai ales că Hagi a continuat să dea credit unor mânji cu puțină experiență. Craiova a continuat să atace și cu patru oameni, Mitriță, Bairam, Ivan și Koljic, doar că fără sens. Koljic (83) a semnat o ocazie uriașă, de la firul ierbii, căzut, a reluat în bară.

+6 FOTO

Cursa lui Ivan (88), solitară, șut bun, Koljic a considerat că e mai bine să critice decât să urmărească mingea a doua. Totul doar pe execuții individuale, faze lucrate în echipă - nu!

A punctat și Rivaldinho (84), șut deviat, după o pasă inteligentă a lui Stoian (16 ani și 5 luni), doar că reușita a fost anulată, corect, pe motiv de ofsaid. Bun puștiul acesta, Alexandru Stoian, mereu cu capul sus, chiar dacă a avut emoții.

Universitatea Craiova este în vrie, Farul forțează podiumul!

FINAL. Universitatea Craiova - Farul 1-2

Detalii de la Universitatea Craiova - Farul

  • Meciul de pe „Ion Oblemenco” se dispută cu arbitraj VAR, deși transmisia TV are de suferit. Din cauza unor defecțiuni tehnice, carul de transmisie deplasat în Bănie nu se poate baza decât pe o singură cameră de luat vederi și merge în regim „de avarie”. Nu poate fi afișat niciun element grafic (minut, scor... etc).
  • Golul cu care Ștefan Baiaram a deschis scorul pe „Ion Oblemenco” a fost a opta sa reușită în acest sezon. Interesant, 7 dintre goluri le-a marcat în 2024.
  • Pentru analiza VAR la golul de 1-1, marcat de Cojocaru (min. 21), s-a stat 5 minute. S-a analizat o posibilă poziție de ofsaid.
  • Golurile lui Ionuț Cojocaru sunt primele înscris de extrema Farului în Superliga!

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - Farul

+6 FOTO

Universitatea Craiova - Farul, echipele de start

U Craiova: L. Popescu - Căpățînă, Maldonado, Badelj, Bancu - Al. Crețu, Mateiu, Mekvabishvili - Baiaram, Markovic, Al. Mitriță
Rezerve: Lazar, Vlădoiu, Soiri, Zajkov, Ndong, Houri, Cîmpanu, Danciu, Koljic, Bană, Blesa, A. Ivan
Antrenor: Dragoș Bon

Farul: Buzbuchi - M. Popescu, Larie, Gustavo Marins, C. Ganea - Vînă, Queiros, Grameni - Grigoryan, L. Munteanu, I. Cojocaru
Rezerve: Mușat, Sîrbu, Grosu, Dănuleasa, D. Nedelcu, N. Popescu, Casap, A. Stoian, Andronache, Rivaldinho, L. Banu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: ¸„Ion Oblemenco”
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti). A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel)
Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei). Arbitru AVAR: Marinescu Vasile (Bucureşti)

VIDEO. Conferința de presă a lui Dragoș Bon și Alexandru Mitriță dinaintea meciului cu Farul

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Gică Hagi, verdict dur, după demiterea lui Ivaylo Petev: „Domn' profesor nu mai există în România”

„Acesta e adevărul” » Greșeala flagrantă care i-a adus sfârșitul lui Ivaylo Petev la Universitatea Craiova

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (72)
Karkaleki
Karkaleki  •  13 Aprilie 2024, 16:31
Postat de _Van_Basten pe 12 Aprilie 2024, 21:43

Dar oltencele?!

Nu stii ce pierzi ...

brera30
brera30  •  13 Aprilie 2024, 13:28

Hagi, continua sa creeze noi omenii. Aseara, am asistat la o alta partida bine regizata. "Regele", cum ii spun unii ***, trebuie propulsat cat mai sus, daca se poate...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_federal
observator_federal  •  13 Aprilie 2024, 11:36
Postat de vivi.napoca1_ pe 12 Aprilie 2024, 23:40

Acolo la Craiova cei mai mari dușmani sunteți voi însinsi, bine asta toată lumea o știe ! ( Chiar și voi dar sant orgoliile prea mari asa ca ; Ca cele 2 capre care au vrut sa treacă podul îngust ...etc ! Au căzut în apa și sau înecat etc ) ! PS. Eu un jucător pe care voi îl vedeți " Salvatore de la patria " nici nu as juca cu el ,dar sa mai și sa- l pun oarecumva Lider de echipa care face ce vrea adică anumite faze care vrea el sau care le poate ( apărare Nu ,jocul la Cap Nu ,etc. etc. Cam 30% randament intr- un meci !?) Mai vrei și la Națională!? Ați bătut și voi unCFR ,Deraiat și va credeați deja pe cai mari ,făceați " Nunta " ! Mentalitate de amatori de la Cap la coada ,Rotaru ,CraiOlguta ,etc.!

Băi, golul lui Mitriță la Natională (primul gol al României pe noul stadion Steaua!) în meciul cu Armenia, 1-0, a fost marcat cu capul. Dacă erai și tu "bun la cap", ai fi ținut minte... (Apropo, noi v-am deraiat de câteva ori chiar la Cluj, și fără ajutorul arbitrilor - te sfătuiesc să cauti prin arhive, că văd că nu dispui de memorie suficientă). Corect româneste ar fi trebuit să tastezi "voi înșivă".

Vezi toate comentariile (72)
Comentează