FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA – FCSB

VIDEO + FOTO Maracanã oltenească! Atmosferă de mare derby pe „Olbmenco” la Universitatea Craiova - FCSB

foto: Raed Krishan +11   FOTO
foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat duminica, 08 mai 2022 20:06 / Actualizat duminica, 08 mai 2022 20:18

Cei 30.000 de fani prezența la Universitatea Craiova - FCSB au transformat în această seară „Oblemenco” într-un redutabil stadion brazilian, cu fumigene și papelitos lansate din înaltul peluzei alb-albastre

30.000 de bilete vândute cu trei zile înainte de startul meciului. Probabil cel mai rapid sold-out din actualul sezon competițional. La mare bătaie cu duelurile de la Arad cu Rapid și din Giulești cu FC Botoșani. Doar că acolo cele două arene fac cât „Oblemenco”. 

Chiar dacă oltenii au ieșit din cărți pentru titlu, fanii n-au zis pas unui meci de gală. Cu fulare, eșarfe, tricouri și steaguri alb-albastre, de la mic la mare, suporterii au venit la stadion. Atmosfera din oraș era ca pe vremuri când mii și mii de oameni veneau să-i vadă pe Balaci sau pe Cârțu.

Universitatea Craiova - FCSB 0-1. Rezultat MAMUT! » Echipa lui Toni Petrea bate pe final și continuă lupta la titlu
CSU CRAIOVA - FCSB 0-1
Universitatea Craiova - FCSB 0-1. Rezultat MAMUT! » Echipa lui Toni Petrea bate pe final și continuă lupta la titlu

Acum rolurile s-au schimbat. Tănase, Coman, Ivan sau Koljici sunt noile vedete. Iar fanii au profitat de vremea bună din oraș. „Aș mânca cinci mici, aș bea o bere și-aș veni la meci”, îi îndemna Reghe pe suporteri.

VIDEO Coregrafie impresionantă a oltenilor în CS Universitatea Craiova - FCSB

Doar că micii au fost înlocuiți cu fructele de mare, de la festivalul turcesc din centrul orașului. De-acolo s-a plecat spre stadion, iar cu zece minute înainte de fluierul de start arena era full! Plină, plină ca în vremurile de glorie. Degeaba au încercat stewarzii să elibereze scările, fanii pătimași cântau din toți plămânii imnul-bijuterie lăsat moștenire.

Kiss-cam, majore, juniorii clubului cu steaguri imense, plus hit-ul „Freed from desire” au transformat „Oblemenco” într-o Maracanã oltenească! Lovitura de start e dată de Grigore Ciupitu, fostă glorie din Bănie. Peluza e pregătită! 

„Vamos Craiova!” e mesajul ce tronează pe toată peluza alb-albastră. Ultrașii bucureșteni au în repertoriu doar mesaje triviale cu cuvinte din patru litere. Dar oltenii nu-i bagă în seamă. Îi ignoră! Lansează papelitos din înaltul tribunei, aprind torțe și cântă. A început ultimul derby pentru olteni. De acasă!

Meciul, scorNr. spectatori
1. FCSB - Dinamo 6-037.000
2. Rapid - FCSB 1-035.000
3. U Craiova - FCSB 30.000
4. FCSB - U Craiova 0-225.000
5. U Craiova - CFR Cluj 3-223.000

Iar ca seara să fie una specială, oltenii au făcut valuri în tribune, făcând arena să vibreze!

FOTO. Imagini spectaculoase de la Universtaitea Craiova – FCSB

+7 FOTO

Citește și: 

Ce s-a întâmplat înainte de Universitatea Craiova – FCSB » Cum a venit echipa roș-albastră la stadion

De ce a râs Laurențiu Reghecampf de Toni Petrea înainte de startul derby-ului CS Universitatea - FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
boierasul
boierasul  •  09 Mai 2022, 05:10

De praz oltenesc am auzit, dar de MACAROANA olteneasca.....))))

observator_federal
observator_federal  •  08 Mai 2022, 23:13

O fi frumos pe stadionul Rapidului dar publicul nu e civilizat, o fi civilizat publicul la Arad dar nu mai știe ce este fotbalul - restul sunt irelevanți. La Craiova (oraș mai mic decât un sector bucureștean) se trăiește incredibil și unic pentru fotbal, la cote de competență pe care doar istoria de succese și suferințe le conferă... Așa e la Craiova, așa va fi mereu!!

observator_federal
observator_federal  •  08 Mai 2022, 23:07
Postat de Steaua_inseamna_CSA pe 08 Mai 2022, 22:14

De acord, au fost 30.000 de oameni, de aplaudat ținând cont că sunt stadioane în Liga 1 care nu vând 500 de bilete pe meci. Dar parcă totul superficial, nu mai este Craiova aia de altădată, parcă este un teatru roman în aer liber, parcă e o echipă fertilizată in vitro.

Băi orbilor, nu e vina Craiovei că televiziunilor le-au trebuit 5 ani să "observe" atmosfera fierbinte dar civilizată de pe "Ion Oblemenco"... Invidia i-a împiedicat pe gigiștii din massmedia să vadă realitatea, ba chiar și stadionul craiovean, cât e el de mare și de frumos! . (O notă bună pentru Costi Mocanu, care reușește să spună liber adevărul despre Craiova fotbalistică, lucru ce lui Grădinescu -în înverșunarea lui fecesebistă- i-a fost imposibil ani de zile!!).

Vezi toate comentariile (10)
Comentează