FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Ce vrea Rotaru cu noul transfer? Jucătorul adus de olteni e al 6-lea pe postul lui

Gjoko Zajkov // FOTO: Imago
Gjoko Zajkov // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 08:45 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 09:38

Fundașul central Gjoko Zajkov (27 de ani) pare jucătorul de care Universitatea Craiova avea cel mai puțin nevoie în acest moment. E al 6-lea pe postul lui în lotul lui Neagoe, iar în bandă, conform transfermarkt.de, n-a jucat decât o dată în ultimii 4 ani și jumătate.

Finanțatorul Mihai Rotaru a bifat deja două transferuri în contul Universității, Alexandru Ișfan plus Gjoko Zajkov, și poartă discuții cu Petrolul pentru Jair și Valentin Țicu. Dacă Ișfan, Jair și Țicu par ținte justificate, la ce probleme au oltenii în zona de creație și, după accidentarea căpitanului Bancu, pe flancul stâng al defensivei, transferul lui Zajkov e mai greu de susținut.

 Într-adevăr, vorbim despre un internațional nord-macedonean, care vine de la Vorskla cu un index InStat bunicel, 207. Dar altfel?!

Ilegalitate în formă continuată » FRF se ia de Pintilii și Croitoru, dar alți doi tehnicieni cu vechime în Superligă nu ar avea nici ei voie să antreneze
REGULAMENT
Ilegalitate în formă continuată » FRF se ia de Pintilii și Croitoru, dar alți doi tehnicieni cu vechime în Superligă nu ar avea nici ei voie să antreneze

Zajkov este fundaș central, cel mai bine acoperit post la alb-albaștri. Și numeric, și calitativ. Pentru cele două poziții, Neagoe îi avea deja la dispoziție pe Papp, Silva, Mitrea, Screciu și Găman. Mai mult, cu toții sunt în primul 11, în ierarhia internă a indexului InStat.

Un index care constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, volumul de minute jucate, precum și recuperări.

Joi seară, la prezentarea lui, juveții au anunțat că macedoneanul poate juca și fundaș de bandă. Totuși, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de, în ultimii patru ani și jumătate, la Vorskla Poltava, la Levski Sofia și la Charleroi, Zajkov nu a evoluat decât pe postul lui, apărător central. 

Singura excepție, pe 23 septembrie 2022, în Liga Națiunilor, când, într-adevăr, Zajkov a fost utilizat fundaș dreapta la 0-2 cu Georgia

22 de selecțiiare Zajkov în naționala Macedoniei de Nord

2 ani și jumătatee durata contractului semnat de Zajkov cu oltenii

Fundașii sunt cei mai buni din lotul Universității

NumePozițieIndex InStat
1. Bancustânga242
2. Vătăjelustânga/dreapta234
3. Pappcentral233
4. Silvacentral229
5. B. Mitreacentral228
....  
8. Screciucentral223
...  
10. V. Gămancentral221

VIDEO. Eugen Neagoe: „Este o perioadă dificilă. Trebuie să profităm de acest cantonament”

Citește și: 

EXCLUSIV Mutare de efect pentru titlu în Bănie: „Sunt discuții avansate” » Cine e fotbalistul din Superligă așteptat imediat la Universitatea Craiova

Baiaram a început recuperarea: imagini noi cu fotbalistul lui CSU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  14 Ianuarie 2023, 18:47

Era gata gata să îl aducă Rotaru și pe Tamaș. Mamă ce trio era și pe teren și la restaurant: Pap, Găman. Tamaș.

danut.petnaise
danut.petnaise  •  14 Ianuarie 2023, 18:41

Pap și Găman nu au ce căuta în echipă. Greoi, bătrâni. Așa că nu mai comentați aiurea.

alex03036
alex03036  •  14 Ianuarie 2023, 16:22

Lui Pap ii expiră contractul la vară, nu cred ca mai e dorit Gaman nu mai e dorit nici el

Vezi toate comentariile (11)
Comentează