FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ GSP Ce a lăsat Reghe în urmă la Craiova: plus de 3,4 milioane de euro

Laurențiu Reghecampf // FOTO: Imago
Laurențiu Reghecampf // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 08:51 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 12:31

Şase jucători de la CS Universitatea Craiova, de la mijloc în sus, au plusat la cota de piață în mandatul lui Laurențiu Reghecampf.

În plină perioadă de mercato, la Craiova este o liniște apăsătoare. Și la "sosiri", dar și la "plecări" spectaculoase. Cotele de piață ale oltenilor pe transfermarkt.de arată că patronul Mihai Rotaru nu mai are un "produs" de talia lui Alex Cicâldău, vândut vara trecută lui Galatasaray, în schimbul a 6,5 milioane de euro, ci doar promisiuni.

Aproape în exclusivitate de la mijloc în sus, exact cum remarca recent fostul internațional Basarab Panduru, în pledoaria sa pro-Laurențiu Reghecampf, la îndepărtarea acestuia de pe banca alb-albaștrilor.

Laurențiu Reghecampf, destinație surpriză! A fost prezentat la noua echipă » Contestat deja de fani: „Am fost păcăliți!”
CONTRACT
Laurențiu Reghecampf, destinație surpriză! A fost prezentat la noua echipă » Contestat deja de fani: „Am fost păcăliți!”

„Cred că Reghe este singurul antrenor din lume, nu exagerez cu nimic!, care face jucătorul să fie mai bun. Toţi, aproape toţi jucătorii sunt mai buni, mult mai buni decât au fost anul trecut. Probabil doar la linia de fund nu e așa. 

Nu am mai văzut aşa ceva, ca un antrenor să facă foarte mulţi jucători din primul unsprezece, chiar şi rezervele, mult mai buni decât au fost anul trecut!", a comentat Pandi la Orange Sport TV.

Salt de 1 milion de euro pentru Markovic

Dacă Panduru, prieten și fost secund al lui Reghe, poate fi acuzat de subiectivism, valorile de piață arată că, în majoritatea cazurilor, observațiile sunt corecte. 

Cel mai mare salt, comparativ cu situația de anul trecut, pe vremea asta, l-a făcut Jovan Markovic: un milion de euro! De la 200.000 de euro, cota cu care s-a întors de la Clinceni, a ajuns la 1,2 milioane. Și are doar 21 de ani.

Andrei Ivan, la rându-i, a urcat de la un milion de euro, cât avea vara trecută, la 1,8 milioane. Cel mai valoros dintre juveți la ora actuală. Coincidență, aceasta era cota lui și în iulie 2017, când patronul Mihai Rotaru l-a vândut lui FK Krasnodar, pentru 3 milioane de euro!

Gustavo a înregistrat o ascensiune de 750.000 de euro, iar Crețu, după black-outul de la FCSB, a crescut sub comanda lui Laur cu 300.000 de euro. La fel, Câmpanu. Baiaram a urcat cel mai puțin, cu doar 250.000 de euro.

În dezacord cu Panduru

 Transfermarkt.de îl contrazice pe Panduru doar în cazurile lui Alex Mateiu și Elvir Koljic. Vârful bosniac a pierdut 200.000 de euro la cota de piață, comparativ cu iunie 2021, iar Mateiu, 250.000, tras în jos de contrele avute cu Reghe, toamna trecută, urmate de-o fisură de metatarsian și de-o infecție cu SARS-CoV-2. 

Brașoveanul și-a revenit cât de cât în play-off și în cele din urmă a semnat prelungirea contractului, scadent la 1 iulie 2022, până-n 2024.

Șase pe plus, doi au regresat

JucătorCotă iunie 2021Cotă iunie 2022Diferență
Jovan Markovici0,21,21
Andrei Ivan11,80,8
Gustavo0,2510,75
Alex Crețu0,40,70,3
George Câmpanu0,50,80,3
Ștefan Baiaram0,650,90,25
.......................................................
Elvir Koljici1,71,5-0,2
Alex Mateiu0,750,5-0,25

*Sumele sunt exprimate în milioane de euro

Trei amicale stabilite, două în negocieri

 Aflată în cantonament în Austria, Universitatea Craiova are trei amicale perfectate. 

Primul, pe 26 iunie, de la 17:00, ora României, contra Arminiei Bielefeld, echipă retrogradată din Bundesliga germană la finele sezonului 2021/2022. Pe 29 iunie, de la 19:30, juveții o vor întâlni pe Qarabag FK (Azerbaidjan, liga 1), iar pe 3 iulie, de la 12:00, pe Heidenheim 1846, din liga a doua germană. Alte două teste sunt în curs de perfectare.

VIDEO De ce pleacă jucătorii români în țările arabe? Exemplul lui Adrian Neaga: „Am pensia blocată până la 65 de ani”

Citește și: 

Reghe îi răspunde lui Rotaru: „Mă Mihai, ce vină am eu că nu te-a anunțat ăla?”

Fanii Universității Craiova pun presiune pe Copilu și Cârțu! Furie pe rețelele de socializare: „Să vă fie rușine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  22 Iunie 2022, 14:17

ba, da' mult il *** ipochimenul ('laurentsiu', ca sa citez armenii) asta care n-a fost in stare sa ridice craiova un cm, un loc, oricat; deja *** de atat promovare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează