FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

CALCULE Craiova tremură pentru locul european: câștigă Cupa României sau merge la baraj!

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2022 11:19 / Actualizat luni, 09 mai 2022 12:19

Învinsă pe teren propriu de FCSB, 0-1, Universitatea Craiova va încheia sezonul de Liga 1 pe locul 3. În eventualitatea în care nu vor câștiga Cupa României, oltenii riscă să rateze cupele europene!

Duminică seara, FCSB a obținut un rezultat colosal în Bănie, 1-0 cu Universitatea Craiova, care o menține la două puncte în spatele liderului CFR Cluj, cu doar două etape înainte de finalul sezonului.

În același timp, rezultatul a pecetluit poziția finală a Craiovei în acest sezon de campionat. Cu 45 de puncte, 7 sub FCSB, alb-albaștrii rămân blocați pe locul 3.

Craiova și Voluntari, arbitrii care nu se bagă în lupta la titlu
EDITORIAL
Craiova și Voluntari, arbitrii care nu se bagă în lupta la titlu

CSU Craiova tremură pentru locul european: câștigă Cupa sau merge la baraj! 

O poziție care le-ar putea pune participarea în cupele europene din sezonul următor în pericol. Totul depinde de Cupa României:

  • dacă CSU Craiova câștigă competiția, va participa cu siguranță în preliminariile Conference League;
  • dacă oltenii sunt eliminați în semifinale sau pierd finala Cupei, atunci ar fi nevoiți să joace un baraj pentru a prinde preliminariile Conference League.

Universitatea a pierdut turul semifinalelor Cupei, 1-2 cu Sepsi OSK, și va încerca să întoarcă rezultatul în returul programat pe 12 mai, în Bănie. În cealaltă semifinală se înfruntă FC Voluntari și FC Argeș, ilfovenii fiind în avantaj după tur, 2-0.

Dacă oricare dintre Sepsi OSK, FC Voluntari și FC Argeș câștigă Cupa României, respectiva echipă ar participa în preliminariile Conference League sezonul viitor. Iar Universitatea Craiova, ocupanta ultimei poziții europene din play-off, ar merge la baraj! 

Cu cine ar juca CSU Craiova barajul 

Conform sistemului competițional din Liga 1, locul 3 din play-off ar disputa ultimul loc european cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out, în unică manșă, pe terenul echipei din play-off.

Barajul dintre primele două echipe de play-out va avea loc tot într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate. 

În prezent, acele poziții sunt ocupate de Rapid și Sepsi OSK. 

În cazul în care covăsnenii ar câștiga Cupa României pe 19 mai, ei ar avea asigurată prezența în preliminariile Conference League, astfel că nu ar participa la barajul aferent echipelor de pe primele două locuri din play-out chiar dacă vor ocupa o poziție corespunzătoare. În schimb, echipa de pe locul 3 din play-out ar intra la baraj. 

VIDEO » Laurențiu Reghecampf, conferință de presă la finalul partidei pierdute cu FCSB

Mai multe știri din Liga 1: 

Puștiul de la FCSB, mesaj categoric înainte de finalul sezonului: „Nu suntem copii! Simțim că e anul nostru”

Gigi Becali prelungește două contracte după victoria din Craiova: „Iau 20 de milioane de euro din Europa League și nu mai contează cheltuiala”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
geogeo
geogeo  •  09 Mai 2022, 21:45
Postat de doar_dinamo_bucuresti pe 09 Mai 2022, 13:09

daca de berceni nu am scapat sa ne faca de ras prin Europa, macar Mogosoaia sa ne lase ca am vazut suficient circ aseara, forza Sepsi

Anul asta sa-i lasam in cupele europene pe aia care joaca barajul de Liga 2, sa transformam fictiunea in realitate, ca pentru ei cupele europene sunt ceva gen SF.

laur_gr
laur_gr  •  09 Mai 2022, 21:43

Tremura pentru ca ne prezentam din ce in ce mai lamentabil in cupele europene si punctajul slab nu ne permite sa avem 5-6 echipe in Europa. Craiova a fost chiar penibila anul trecut. A terminat campionatul in forma maxima si dupa cateva saptamani de vacanta, in singurul tur pe care l-au jucat in Europa, erau mult sub forma pe care au aratat-o cu 1 luna inainte. Ce sa ne reprezinte in Europa astia care nu-si dau interesul, apoi se vaita ca aoleu nu jucam in Europa? In ritmul asta o sa ajungem doar 3 echipe in Europa...

kuba
kuba  •  09 Mai 2022, 18:11
Postat de terranovaaa pe 09 Mai 2022, 16:00

Pe voi v-ar bate si San Marinezii lui Campagno :)) nu stiu de ce se agita fanii unei clone la retrogradare fata de cine merge in Europa

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează