FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

„Transferul” lui Reghecampf » Pariul antrenorului e în topul Ligii 1!

Vladimir Screciu (21 de ani) a revenit cu adevărat la Universitatea Craiova odată cu instalarea lui Laurențiu Reghecampf pe bancă
Vladimir Screciu (21 de ani) a revenit cu adevărat la Universitatea Craiova odată cu instalarea lui Laurențiu Reghecampf pe bancă

Articol de - Publicat marti, 31 august 2021 17:20 / Actualizat marti, 31 august 2021 17:31

Vladimir Screciu (21 de ani) a revenit cu adevărat la Universitatea Craiova odată cu instalarea lui Laurențiu Reghecampf pe bancă. În acest sezon, evoluțiile fotbalistului convocat la naționala de tineret sunt peste media colegilor săi din Bănie.

Screciu a fost vândut de CSU Craiova în vara lui 2018, după două sezoane promițătoare în alb-albastru. Oltenii încasau aproximativ două milioane de euro pentru jucătorul care la acea vreme avea doar 18 ani. Destinația: Belgia, Genk

A urmat o perioadă foarte grea pentru Vladimir. Din cauza a două rupturi - una musculară, cealaltă de ligamente -, dar și a acomodării dificile, n-a jucat deloc în Jupiler Pro League, ci doar la echipa de rezerve, însă și acolo extrem de puțin. 

În consecință, Screciu era împrumutat în ianuarie 2020 la Lommel, în eșalonul secund din Belgia. Nici aici n-a avut parte de noroc. Clubul din Flandra avea să intre în insolvență, iar marea speranță a Băniei apuca să prindă doar 16 minute în două partide, în returul sezonului 2019/20. 

Reghecampf l-a trezit pe Screciu

Înainte de mutarea la Genk, Screciu îmbrăcase de 44 de ori tricoul CS Universității. Promovat de la juniorii juveților, acesta a fost folosit atât în fața apărării (24 de meciuri), cât și în centrul defensivei (20). 

Deși și-a dorit enorm să revină în România, întoarcerea sa la Craiova, produsă în iunie 2020, s-a dovedit a fi una anevoioasă. Până la descălecatul lui Reghecampf, a prins rareori primul „11”, fiind introdus mai degrabă spre finalul meciurilor. 

„Transferul” lui Reghecampf » Pariul antrenorului e în topul Ligii 1!
Concurența lui Screciu a fost slăbită de accidentările a doi fundași: Papp și Conte

Din vara anului precedent, antrenorii Craiovei lui Rotaru l-au folosit pe Screciu cu regularitate în poziția de mijlocaș defensiv când au apelat la serviciile jucătorului. Reghe nu doar că i-a acordat mai multă încredere, dar i-a schimbat și postul, jucând acum în centrul apărării, în general alături de Găman. 

Pe rând, Bergodi, Papură, Ouzounidis și interimarul Dragoș Bon nu l-au considerat niciodată pe Screciu un jucător esențial. 

Vladimir Screciu după întoarcerea la Universitatea Craiova:

ANTRENORMECIURI (MINUTE ÎN MEDIE/JOC)POST
Bergodi4 (22)„închizător”
Papură7 (58)„închizător”
Bon------
Ouzounidis12 (30)„închizător”
Reghecampf6 (80)stoper

Reghecampf a decis să-l retragă în centrul apărării, unde a mai jucat în prima lui perioadă la CSU Craiova, și pentru că aportul ofensiv al lui Screciu este unul infim chiar și pentru un mijlocaș cu profil eminamente defensiv: doar un gol și zero pase decisive în toată cariera de profesionist. 

Singura lui reușită a cântărit însă extrem de greu, în finala Cupei României din luna mai. Când tabela arăta 2-2, Screciu a tranșat în prelungiri ultimul act cu Astra Giurgiu.

60 de meciuriare Screciu în L1. A debutat la 16 ani pe prima scenă, într-un meci pierdut de CSU Craiova, 1-2 cu FCSB (2 octombrie 2016)

Screciu: fundaș central vs. mijlocaș defensiv

Cât de utilă a fost reconversia dirijată de Reghecampf? Comparația pe cifre între meciurile jucate de Screciu ca „închizător” după revenirea la CSU Craiova și partidele în care acesta a evoluat ca fundaș central indică o concluzie certă. 

La toate capitolele relevante, prestațiile lui Vladimir au fost mai bune în rolul de stoper.

SCRECIU STOPERPARAMETRU*SCRECIU „ÎNCHIZĂTOR”
52 (91%)pase (reușite)20 (90%)
79%dueluri câștigate64%
4.2intercepții2.8
8mingi recuperate3.30
84%dueluri aeriene câștigate68%
3.5tacklinguri2.6
255index InStat210

*cifrele reprezintă media pe meci

Reghecampf l-a titularizat în linia de mijloc doar în primul lui meci ca antrenor al Universității Craiova, returul cu Laci din Conference League, 0-0, în urma căruia oltenii au părăsit competiția încă din turul doi preliminar (0-1 în prima manșă). Apoi, Screciu a evoluat doar ca fundaș central sub comanda fostului tehnician de la FCSB. 

Cu un indice InStat de 258, Screciu e al doilea cel mai bun jucător de la CSU Craiova în acest start de sezon. Primul loc în topul firmei de monitorizare îl ocupă Gustavo (262). Un singur fundaș central din Liga 1 are un index mai bun decât Screciu, Denis Ciobotariu de la CFR (263).

1,80meste înălțimea lui Vladimir Screciu

A și comis-o

De la venirea lui Reghecampf pe „Oblemenco”, CSU Craiova a obținut 3 victorii și a suferit două înfrângeri în campionat. Unul dintre eșecuri, cel de la Arad, cu UTA (0-1), se leagă și de o gafă a lui Screciu.

În minutul 70, acesta îl lasă pe Liviu Antal să reia nestingherit cu capul din careu, deși atacantul gazdelor se afla în raza lui vizuală. 

„Transferul” lui Reghecampf » Pariul antrenorului e în topul Ligii 1!

Cum și Găman a reacționat tardiv, Antal a transformat centrarea venită de la muntenegreanul Marko Vukcevic în golul victoriei.

3 trofeeare Screciu la Universitatea Craiova: două Cupe (2018, 2021) și o Supercupă (2021)

L-a resuscitat și pe Markovic

Marinos Ouzounidis îi acordase lui Jovan Markovic doar 43 de minute în 3 jocuri în actuala stagiune. Cu Reghecampf, atacantul a prins peste 400 de minute. 

Totuși, nici cu noul tehnician „vârful” în vârstă de 20 de ani nu a avut parte de un început de vis, fiind doar rezervă în primele partide. A profitat însă de accidentarea suferită de Koljic în confruntarea cu FC Voluntari și nu a mai fost scos din formula de start, nici după ce bosniacul s-a recuperat.

Împrumutat la Academica Clinceni în ultimul an și jumătate, Markovic a reușit 3 goluri în acest debut de sezon, iar Mirel Rădoi l-a convocat în premieră la naționala mare, și în contextul soluțiilor derizorii din atac.

Cred că va trebui să-l urechem un pic pe Markovic după ce va veni de la naţională. Avem foarte multe chestii de discutat, de pus la punct. Este un tânăr de perspectivă, sper să crească, are calităţi, trebuie să și le pună în valoare. Ratează foarte mult, din păcate. Dacă vrea să ajungă la un club mai mare, trebuie să dea gol la fiecare ocazie
Dan Nistor, despre Jovan Markovic

„Transferul” lui Reghecampf » Pariul antrenorului e în topul Ligii 1!
Markovic transformă doar 30% dintre ocazii

Citește mai multe articole despre Universitatea Craiova:

Lyes Houri este la Craiova și semnează cu trupa lui Laurențiu Reghecampf

Gazeta a intrat în posesia contractului lui Reghecampf: nu are primă de titlu + toate clauzele din angajamentul cu Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
m4blue88
m4blue88  •  03 Septembrie 2021, 10:57
Postat de George Adrian Popescu pe 01 Septembrie 2021, 05:34

Craiova a vandut de 6,5 milioane euro si a cumparat de 300 mii euro. Doar atat. Nu credeti ca ar fi la indemana cumpararea lui Sorescu? Poate si al Miculescu de la UTA.

Chiar ar fi! Dar Rotaru nu bagă bani în pandemie.

doubleti
doubleti  •  01 Septembrie 2021, 10:53
Postat de doubleti pe 01 Septembrie 2021, 00:45

Bai baiatule, eu sunt din Bucuresti, tin cu Universitatea Craiova de peste 40 de ani cand poate *** la tzatza. De 30 ani votez doar dreapta, deci n-am nicio treaba cu PSD. Asa ca lasa gargara cu ***, sau cu abonamente gratuite. Eu am 3 abonamente cumparate la zona VIP, deci nu-mi spune tu mie ca mi le-a dat gratis coana mulguta ca nu tine. Tine cu cu ajica, eu tin cu UNIVERSITATEA CRAIOVA si pe 2 octombrie daca sunteti mai buni sa ne invingeti. O seara frumoasa

mesajul era pentru flosud97.

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  01 Septembrie 2021, 05:34

Craiova a vandut de 6,5 milioane euro si a cumparat de 300 mii euro. Doar atat. Nu credeti ca ar fi la indemana cumpararea lui Sorescu? Poate si al Miculescu de la UTA.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează