FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - RAPID 1-0

Covid-ul le-a dat puteri oltenilor! Ce spun statisticile, după victoria Universităţii Craiova cu Rapid

Craiova// Foto-IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica
Craiova// Foto-IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica

Articol de , - Publicat duminica, 23 ianuarie 2022 12:48 / Actualizat duminica, 23 ianuarie 2022 13:40

CS Universitatea Craiova s-a impus în derby-ul cu Rapid, 1-0, punând capăt seriei de șapte meciuri consecutive fără victorie. Statisticile InStat arată că Universitatea a investit mai mult în meci decât giuleștenii. 

Tot cifrele arată că oltenii s-au schimbat în bine comparativ cu ultimul meci acasă din 2021, acel 0-0 cu UTA.

Laurențiu Reghecampf despre problemele neștiute din săptămâna meciului cu Rapid: „Am fost îngrijorat! Ivan a avut o operație, dar a vrut să joace”
CSU Craiova - Rapid 1-0
Laurențiu Reghecampf despre problemele neștiute din săptămâna meciului cu Rapid: „Am fost îngrijorat! Ivan a avut o operație, dar a vrut să joace”

Cifrele meciului, oferite de InStat, îl contrazic pe Iosif

Sâmbătă seară, după fluierul final, Mihai Iosif era negru de supărare: „Noi, Rapidul, am pierdut meciul. Nu l-au câștigat ei, noi l-am pierdut”. Cifrele meciului, oferite de InStat, mai degrabă îl contrazic pe antrenorul giuleștenilor:

Universitatea CraiovaParametruRapid
1Goluri0
227Index InStat209
15Șuturi la poartă8
2Șuturi pe poartă3
4Ocazii2

Săpunaru: „Am fost prea adormiți”

Iosif a acuzat strategia oltenilor, de a face caz pe seama numeroaselor cazuri de COVID-19 din lot, solicitând la un moment amânarea partidei: „Eu ce să vă spun? Nu m-am plâns că am avut 4 absenți azi. La ultimul meci am jucat cu 6 juniori. Nu am ieșit să facem atâta tămbălău”. 

Dacă a fost o strategie a amfitrionilor, fără îndoială le-a reușit. O confirmă nu doar scorul final, ci și căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru: „Ambele echipe au jucat fotbal, dar am primit repede acel gol. Am intrat și noi în meci după golul lui Koljic, însă n-am putut înscrie. E dureros, dar asta este. 

E vina noastră că n-am putut pleca cu un punct de aici. Problema noastră? Am fost prea adormiți de chestia asta cu COVID-ul. Am crezut că vom câștiga fără probleme meciul”.

Nu este fair-play ce spun cei de la Rapid. N-am încercat să adormim pe nimeni, nu am mințit pe nimeni. Am anunțat jucătorii infectați la DSP, totul a fost legal. Am fost îngrijorat de situația noastră la început. Ne-am antrenat, dar am făcut-o în grupe. Este totul diferit, complicat, să stai în carantină. Noi ne-am dorit să amânăm această partidă. 

- Laurențiu Reghecampf, antrenor CSU Craiova

Vacanța a venit la țanc

Mai este însă și un alt aspect. Vacanța de Sărbători a venit de minune pentru juveți. I-a ajutat să rupă și apoi să lase în urmă seria neagră a celor 7 partide fără victorie, 3 eșecuri, 4 remize, din finalul lui 2021. 

Iar lovitura primită de la temutul virus ce bântuie întregul glob a declanșat practic acel mecanism de mobilizare specific în stări excepționale, acel „toți pentru unul, unul pentru toți” predominant mai ales în repriza secundă. Cât de mare a fost diferența între Universitatea din ultimul meci al anului trecut pe „Oblemenco” și cel cu Rapid, de sâmbătă, o arată, clar, tot statisticile InStat:

0-0 cu UTAParametru1-0 cu Rapid
209Index Instat227
1Ocazii4
3Cornere5
9Șuturi la poartă15
0Șuturi pe poartă2
78%Acuratețea paselor84%
2Pase-cheie8
86Baloane pierdute66

E o victorie meritată şi muncită, având în vedere condiţiile în care a fost obţinută. A fost incertitudine mare cu COVID-ul, cu jucătorii pe care îi recuperăm, jucătorii au fost cu pregătirea în salturi. 

- Sorin Cârțu, președinte CSU Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1:

Patronul lui Sepsi îi răspunde tăios lui Budescu: „De ce ne-a mai sunat să se autopropună? Este lipsit de educație!”

Nae Ungureanu, aplauze la scenă deschisă. Fosta legendă a Craiovei a dat lovitura de start în uralele fanilor

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
777677939019551
Nicolae Matasa  •  25 Ianuarie 2022, 06:27

sa mai ai incredere in oltenii lui regheblat

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  24 Ianuarie 2022, 03:21
Postat de grigs1981 pe 23 Ianuarie 2022, 16:04

Toata saptamana trecuta,in fiecare zi,Rotaru dadea informarea Covid de la Clona din Craiova,de ziceai ca e de la guvernul Romaniei!Bravo lui,tactica a prins,RAPIDISTII mei au cazut in capcana si au inceput meciul cu"mila"si,cand s-au trezit erau condusi si dati peste cap de inca vreo 2 mari ocazii!Neinspiratia conducerii in gestionarea acestei"intoxicatii"oltenesti s-a materializat inclusiv in introducerea unui jucator venit de o saptamana din Argentina,probabil nici cu fusul orar obisnuit!Acest articol demonstreaza cu date ca"bietii"olteni au stat in carantina"lulii",vrajelile cu antrenamente nu stiu cum facute au fost doar povesti de adormit RAPIDISTI cum bine a spus Capitanul Sapunaru...Pe site-uri rapidiste,eu si altii am avertizat ca prazarii vor victoria cu orice pret,ca asa suntem noi,romanii...

100% adevărat.

110146613198286
Gabi Simon  •  23 Ianuarie 2022, 22:34

Bravooo iubitii mei craioveni, aseara m-ati facut mindru sa ma simt oltean infiat din Moldova lui Roman Musat. Nu din Balcestii lui Dragomir, Forta Stiinta.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează