FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

UPDATE Doliu naţional în România » Meciurile din weekend, din mai multe sporturi, se dispută la presiunile făcute de cluburile oaspete » Moment de reculegere şi banderole negre

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 octombrie 2015 10:37

Ieri seară, în clubul colectiv din Bucureşti, a avut loc o tragedie şi mai mulţi tineri au murit sau au ajuns în stare gravă la spital, ca urmare a unui incediu. Vezi detalii.

17:00

Surse GSP spun că meciurile programate în acest weekend în diferite sporturi se vor juca la presiunea cluburilor care au făcut diverse deplasări pînă în orașele adversarelor și care nu au vrut să amîne partidele.

Inițial, federațiile au anunțat că nu se vor disputa meciuri, însă au fost nevoite să schimbe decizia după ce echipele oaspete s-au plîns că au făcut deplasarea și că au suportat costurile legate de disputarea partidelor.

14:15

UPDATE: FRF a anunţat printr-un comunicat oficial că etapa a 16-a din Liga 1 se va desfăşura cum era programată.

"Federația Română de Fotbal le solicită reprezentanților cluburilor înscrise în competițiile organizate de FRF să păstreze un moment de reculegere la începutul fiecărei partide programate în zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie, iar jucătorii să poarte banderole negre", a anunţat FRF.

Şi Federaţia de Baschet a anunţat că partidele programate azi se vor disputa. FR de Handbal a decis ca la meciurile de azi să fie momente de reculegere şi fără muzică în sală şi cu banderole negre.

13:00

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că Guvernul a declarat trei zile de doliu naţional. Urmează ca LPF să anunţe dacă meciurile se vor juca.

 

Ştirea iniţială:

Ca urmare a acestei situaţii, la ora 12:30 va avea loc o şedinţă de Guvern, în urma căreia, mai mult ca sigur, se va declara doliu naţional timp de trei zile.

În acest caz, evenimentele sportive de azi ar putea fi amînate şi nu se va disputa nici un meci din Liga 1.

Preşedintele Federaţiei de Baschet, Horia Păun, a declarat pentru GSP.RO că, în cazul în care se va decide doliu naţional, nu se va disputa nici un meci, la nici un nivel.

Citeşte şi: TOLO.RO: Cea mai mare dramă și cea mai mică televiziune. Băiatul Anei Pascu este liderul formației de pe scenă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
bvd_magheru
bvd_magheru  •  31 Octombrie 2015, 18:51

Asta e . Capitalismul e la loc de cinste pentru unele entitati . Doilul national poate fi si o notiune abstracta . In rest vorba societatii romanesti . HEI RUP !!

tatutzu
tatutzu  •  31 Octombrie 2015, 17:55

Tot respectul pentru SENEGALEZUL Ousmane N'Doye. Când a marcat golul toți coechipierii lui săreau să-l felicite și se bucurau însă el a refuzat să se bucure și a fugit către bancă de unde a primit un tricou pe care era scris „CONDOLEANȚE ROMÂNILOR”

mushu23
mushu23  •  31 Octombrie 2015, 17:47

Nu zau... Chiar??Normal ca a fost propusa si luata de guvern si aprobata de Presedinte.Stiu cum functioneaza lucrurile in tara asta...Insa de aseara, la initiativa si ideea presedintelui dupa nefericitul eveniment s-a luat in considerare sa se propuna zi de doliu national ;)

Vezi toate comentariile (42)
Comentează