FOTBAL  »  Superliga  »  ACTIUNE POLITIE

UPDATE Dragomir a fost eliberat în zori şi va fi cercetat în stare de libertate » Prima lui reacţie

Dragomir încătușat f: DolceSport +3   FOTO
Dragomir încătușat f: DolceSport

Articol de , - Publicat luni, 07 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 08 aprilie 2014 10:33

UPDATE 10:30 Explicaţiile Parchetului » De ce este cercetat Dragomir pentru săvîrşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor DETALII AICI

UPDATE ora 5:30 Dragomir a fost eliberat în această dimineaţă, după mai bine de 5 ore de audieri, şi va continua să fie cercetat în stare de libertate. Ceilalţi doi arestaţi în dosar, Mihai Corbu şi Radu Arhire, au fost arestaţi preventiv.

"Am avut incredere in justitia din Romania si uite ca s-a facut dreptate! I am very strong", a zis Dragomir.

UPDATE ora 00:00 Dumitru Dragomir a fost adus la Tribunalul Bucureşti în această noapte şi urmează să fie prezentat magistraţilor cu  propunere de arest preventiv pentru 29 de zile, informează România TV.

"Inculpaţii au fost aduşi acum la Tribunal, dosarele au fost aduse la ora 10:00, iar eu am fost sunată acum cîteva minute. Nu e normal ceea ce se întîmplă.

Acum parchetul a făcut solicitare de arest preventiv pentru 30 de zile. Din punctul meu de vedere nu există vreun motiv pentru ca propunerea parchetului să fie acceptată", a spus avocatul lui Dumitru Dragomir, Alina Gingirov, la DolceSport. Avocata estimează că va dura între 3 şi 5 ore pînă cînd Dragomir va afla decizia magistraşilor.

UPDATE 20:00 Al treilea om adus în această dimineaţă la Poliţia Capitalei pentru audieri a fost reţinut pentru 24 de ore! Este vorba despre Radu Arhire, personaj acuzat de spălare de bani, delapidare şi evaziune fiscală.

UPDATE 18:00
Omul de afaceri Mihai Corbu a fost reţinut şi el pentru 24 de ore! Va ajunge mîine în faţa instanţei cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

UPDATE 17:15 Alina Gingirov, avocatul lui Dumitru Dragomir a dat detalii la Dolce Sport despre situaţia fostului preşedinte al LPF: "Ne dorim să scape fără mandat de arestare, dar aşteptările noastre sînt rezervate. În condiţiile în care am fost aşteptaţi cu ordonanţă de reţinere, probabil vom fi aşteptaţi la Tribunal cu mandatul de reţinere pe 30 de zile.

Cea mai severă măsură pe care o solicită procurorii este arest pe o perioadă de 29 de zile. Sub nici o formă nu se aştepta. Dimpotrivă, a găsit acte în dovedire, fără să fie găsite la percheziţie. Evident că au fost ignorate".

UPDATE 16:40 Chiar dacă au anunţat că nu vor face precizării despre percheziţiile de la Ligă, oficialii LPF au emis un comunicat de presă: "În cursul zilei de astăzi, 7 aprilie 2014, cu ocazia efectuarii unei percheziţii domiciliare dispusă în baza dispoziţiilor noului Cod de Procedura Penală, reprezentanţii organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare au ridicat de la sediul LPF mai multe înscrisuri avînd legătura cu pretinse infracţiuni săvîrşite pe parcursul derulării mandatului fostului Preşedinte LPF, dl. Dumitru Dragomir.

Totodată, informăm reprezentanţii media că pentru a nu afecta cursul anchetei, acestea sînt singurele precizări pe care le vom face pe acest subiect. Pentru orice alte detalii vă rugăm să vă adresaţi direct organelor de urmărire penală care efectuează cercetari în această cauză".

UPDATE 16:10 Dragomir a ajuns a Secţia de cercetări penale, unde va trebui să execute cele 24 de ore de arest!

UPDATE 15:15 Dumitru Dragomir a părăsit încătuşat sediul Poliţiei Bucureşti!

UPDATE 15:00 Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat o conferinţă de presă pentru miercuri la ora 12:00. Oficialii LPF au precizat că pînă la ora conferinţei nu se vor face nici un fel de comentarii referitoare la vizita procurorilor de astăzi.

UPDATE 14:40 Conform surselor judiciare Dumitru Dragomir riscă 16 ani de închisoare după noul Cod Penal! Acesta va executa însă doar jumătate din pedeapsa pe care o va primi, pentru că are peste 60 de ani.

UPDATE 14:10 Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru 24 de ore de către Poliţia Bucureşti! Se va face propunerea de arestare pentru 29 de zile. El este acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. Mîine va fi prezentat în faţa judecătorilor.

UPDATE 13:30 Surse judiciare au declarat că a început urmărirea penală împotriva lui Dumitru Dragomir, dar şi a lui Mihai Corbu! Oficialii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bucureşti au agăudat în urmă cu puţin timp că toate persoanele urmărite în acest caz vor fi făcute publice!

UPDATE 13:20 Anchetatorii au părăsit sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. La ieşirea din clădirea LPF, poliţiştii au declarat: "Am stat aici atît cît a fost nevoie. Nu pot să vă dau mai multe amănunte".

UPDATE 13:05 Corina Paraschivescu, purtătorul de cuvînt în cadrul Parchetului de le lîngă Tribunalul Bucureşti a spus într-o declaraţie de presă: "Pentru corecta informare a publicului, menţionăm că percheziţiile efectuate în cursul zilei de astăzi nu au vizat sediul RDS&RCS"

UPDATE 13:00 Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti face precizări în cazul percheziţiilor de astăzi: "Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vînzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vînzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii cîştigătoare.

De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sînt implicate mai multe societăţi comerciale. În cauză s-a început urmărirea penală. Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Facem precizarea că începerea urmăriri penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."

UPDATE 12:45 Fiul fostului şef al Ligii, Bogdan Dragomir, a ajuns şi el la Poliţia Bucureşti pentru a vorbi cu tatăl său. Mai mult, şoferul personal al lui Dragomir a adus la instanţă o pungă cu mai multe documente.

UPDATE 11:40 Fostul vicepreşedinte al LPF, Alexandru Boc, a comentat la DolceSport evenimentele din această dimineaţă: "Comisionul a fost aprobat în Adunarea Generală. Nu am participat la discuţii şi la semnarea contractului, deci nu ştiu  mai mult.

Contractul a fost semnat de Dragomir şi de domnul Popescu probabil, directorul economic de atunci. Pe mine nu m-a chemat nimeni la audieri şi nici nu avea de ce să mă cheme. Au mai fost anchete pe această temă şi s-au terminat favorabil pentru domnul Dragomir. Dînsul mereu s-a acoperit de acte".

UPDATE 10:30 Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir a ajuns la sediul Poliţiei

UPDATE 10:15 Dumitru Dragomir a plecat de acasă către sediul Poliţiei Capitalei, unde urmează să dea declaraţii. DETALII AICI

UPDATE 10:12 Cătălin Ciubotă, fostul avocat al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost chemat la audieri, ca martor, vinerea trecută! Acesta a dat o declaraţie despre acest caz!

UPDATE 10:07 Cum a început totul! Dragomir: "Sînt jucător mare. Îi bag pe toţi sub masă!" » Două zile mai tîrziu, GSP descoperea unde a dispărut 5% din sumă DETALII AICI

UPDATE 09:25 Prima reacţie a lui Dumitru Dragomir după percheziţiile de acasă şi de la LPF: "Cum să-mi fie frică?" DETALII AICI

UPDATE 09:10 Dumitru Dragomir urmează să fie condus la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri. Alţi şase oameni de fotbal ar urma să fie aduşi pentru a da declaraţii.

Acum două săptămîni, Parchetul a cerut GSP articolele publicate în legătură cu drepturile TV. Acestea au fost expediate procurorilor, în acelaşi format pe care cititorii ziarului l-au putut parcurge în iulie 2011, cînd GSP a descoperit firma intermediară a drepturilor TV. Materialele pot fi citite mai jos, în acest articol.

612069-8fdfa45c-e467-46f4-995b-753ff9603fffwallpaper.jpg
Cîteva dintre materialele publicate de Gazetă în 2011

UPDATE 09:05 Astăzi de dimineaţă, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti a confirmat, la întrebările specifice ale GSP, că se fac percheziţii la domiciliul lui Dumitru Dragomir şi la sediul firmei Capital Properties şi că nu se fac percheziţii la sediile RCS sau Digi.

******

La această oră (07:00), Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, face 11 percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi pune în aplicare şapte mandate de aducere pe linia combaterii infracţiunilor de  delapidare şi spălare de bani.

Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvîrşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, se arată în comunicatul emis de către Poliţia Bucureşti

Din informaţiile obţinute pînă în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvîrşit infracţiuni în legătură cu vînzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I de fotbal.

Oficialii Poliţiei Bucureşti au precizat că prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro, iar în momentul în care se vor finaliza percheziţiile, toate persoanele vizate vor fi aduse la sediul Poliţiei Bucureşti pentru a da declaraţii în acest sens!

Însă licitaţia pentru aceste drepturi TV a început cu mai mai multe semne de întrebare pe care redactorii Gazetei le-au descoperit în acel moment.

ISTORIC

- pe 1 iulie 2011,Gazeta Sporturilor a descoperit firma care a luat comisionul de 2,25 milioane de euro de la Ligă pentru vînzarea drepturilor TV. E vorba despre Capital Properties, deţinută de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tărău. DETALII AICI

- Imediat după dezvăluirile Gazetei, Dumitru Dragomir care era preşedintele LPF în acel moment a explicat cum -a acordat comisionul de 5%: "Ni s-a propus Capital Properties, am verificat-o şi apoi am acceptat-o!". DETALII AICI

-Gigi Becali a declarat la emisiunea Contraatac de pe Gsp TV, pe data de 6 iulie 2011, că nu va accepta să plătească acel comision din licitaţia drepturilor TV. "Nu mă interesează din punct de vedere penal, să-i fac plîngere lui Dragomir. Un singur lucru o să fac, voi contesta comisionul, banii mei trebuie să îi recuperez. Din principiu, nu poate să dea el banii mei. Cota Stelei este de aproximativ 200.000 de euro" DETALII AICI

- Tot la acea vreme, surse apropiate tranzacţiei au dezvăluit că firma intermediară, care va încasa 2,25 milioane de euro, a fost introdusă chiar de către RCS în negocierile dintre cablist şi Ligă! Firma controlată de Adrian Tărău, un apropiat al lui patronului RCS, Zoltan Teszari. DETALII AICI

În această vilă e sediul firmei care a încasat comisionul pentru drepturile TV

- SC Capital Properties este firma care va încasa comisionul de 2,25 de milioane de euro din achiziţionarea ultimelor 6 pachete ale Ligii I. Acţionar unic al societăţii este Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tărău, prietenul lui Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS. DETALII AICI

"LPF are dreptul să ia 6,5 la sută din drepturile TV, iar din aceşti bani puteam achita fără probleme comisionul de 5 la sută, însă nu am pus problema aşa. Am renunţat în favoarea cluburilor la ce ni se cuvenea nouă, iar cei 5 la sută vor fi achitaţi conform contractului de negociere"
Dumitru Dragomir, în iulie 2011 pentru Gazetă

CIFRELE DREPTURILOR TV 2011-2014
81,6 milioane de euro
e suma totală, fără TVA, pe care LPF o va încasa în cei 3 ani pe toate drepturile TV, din partea a 3 televiziuni: DigiSport, Antena 1 şi Dolce Sport

58,2 milioane de euro e suma totală pe care RCS&RDS o va achita pe 3 ani pentru toate cele 7 pachete achiziţionate: unul la licitaţia din aprilie şi restul de 6 cumpărate lunea trecută

2,25 milioane de euro, fără TVA, reprezintă 5 la sută din cele 45 de milioane de euro pe care RCS&RDS le-a achitat pentru ultimele 6 pachete


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (388)
ricco
ricco  •  09 Aprilie 2014, 05:01

Daca Nea Mitica a luat-o pe englezeste, inseamna ca INTR-ADEVAR "nu-l mai doare-n pularie" si ca de fapt A BELIT BELENGHERU' pentru ca E GROASA RAU...

mak52
mak52  •  08 Aprilie 2014, 22:59
Postat de fffff pe 08 Aprilie 2014, 21:41

a turnat tot..astia il salta pe securist sa afle din magarii..tradator mai mare ca dragomir nu exista ...nici dosarul transferurilor nu se realiza fra dragomir

ai dreptate dar cine te asculta in ROMANIA asta?Comentariul tău...

mak52
mak52  •  08 Aprilie 2014, 22:57

Nostradamus e mort ! Ai mai ramas tu! Dar ma intreb pana cand si daca ai vazut in profetiile tale ca vei raspunde intr-o zi de toate hotiile tale?

Vezi toate comentariile (388)
Comentează