FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

Dragomir explică cum s-a acordat comisionul de 5%: "Ni s-a propus Capital Properties, am verificat-o şi apoi am acceptat-o!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 23:23

Şeful LPF spune că respectiva societate s-a prezentat la LPF cu o procură din partea RCS&RDS, prin care să negocieze contractul de vînzare a ultimelor 6 pachete.


- Domnule Dragomir, Adrian Tărău susţine că nu el ia banii din comision.
- Nu ia el, domle, nici un ban, cum să ia Tărău banii din comision?! El a avut alt rol în aceste negocieri.

- OK, înseamnă că firma lui Mihai Corbu e cea care...
- Exact. Acela este cel care cred că a dus greul negocierilor şi el va încasa cei 5 la sută din valoarea ultimelor 6 pachete vîndute în această săptămînă.

- Bun, dar cum s-a ajuns ca firma lui să intermedieze acest contract?
- A venit la LPF, i-am dat procură din partea noastră că poate intermedia negocierile care s-au purtat între RCS&RDS şi LPF.

- Asta am înţeles, dar mă interesează cum de acest Corbu, care din ceea ce spune şi Tărău e cunoscut al acestuia, dacă nu chiar prieten, a ajuns chiar el să intermedieze contractul?
- Adică?

- Adică l-aţi chemat dumneavoastră, altcineva de la LPF, de ce nu s-a făcut o licitaţie la care să participe mai multe firme?
- Aaaaa! Firma asta a lui Mihai Corbu a venit cu procură de negociere din partea RCS&RDS. S-a prezentat la LPF, ne-a întrebat dacă sîntem de acord să negociem prin intermediul lor şi apoi ne-au solicitat şi nouă, dacă vrem, să le dăm şi noi mandat de negociere.

- Deci nu LPF sau Dumitru Dragomir a optat pentru Capital Properties?
- Nu, Doamne, fereşte, aşa ceva!

- Dar aţi avut încredere să acceptaţi o firmă care a venit de nicăieri şi despre care ştiaţi că urma să încaseze un comision atît de mare?
- Cu cine credeţi că vorbiţi, cu ultimul om de pe stradă? După ce au venit la Ligă, am cerut termen o zi, i-am luat la purificat la Registrul Comerţului, să nu apară cu sediul prin cine ştie ce off-shoruri din Cipru sau Insulele Cayman. Am chemat juriştii, i-am pus să verifice firma, pe cei din acţionariat, tot. Hai, domnule, ce dracu', eu mă jucam cu treburile astea?

- Bun, ce rol a avut Tărău, că mi-aţi spus mai devreme că el s-a ocupat cu altceva în această tranzacţie?
- El i-a consiliat pe cei de la RCS&RDS şi pe Mihai Corbu.

- A, e cam clar. Înseamnă că această societate a venit pe filiera RCS&RDS, pare o favorită a celor de acolo pe axa Teszari-Tărău?
- RCS&RDS n-are nici o legătură dubioasă aici.

- Cum, nu e dubios că firma aparţine unei persoane care se cunoaşte bine cu Tărău, un apropiat al patronului RCS&RDS?
- Aveţi încredere în ce vă spun eu, că RCS&RDS nu e băgată în nici o combinaţie cu firma asta care va lua comision. Dar ce mă interesează pe mine cine ia ăştia 5 la sută? Noi am luat bani mulţi, firma asta se va ocupa de tot, de absolut tot, inclusiv de achitarea banilor la termenele stabilite, mai departe, ce treabă am eu cu cine ia comisionul? Eu nu ascund, domnule, nimic, că nu am ce ascunde, nu înţelegeţi?

- Apropo de bani, cînd vor fi plătiţi cei 5 la sută firmei lui Corbu?
- Ei nu văd nici un ban pînă cînd în contul LPF nu intră prima tranşă, de 50 la sută, din banii pe primul an. Au termen 30 de zile să plătească, iar din acel moment, noi avem încă 15 zile să achităm comisionul aferent de 5 la sută.


”Am lucrat cu firmă de negociere şi la precedentul mandat, a fost la vremea respectivă în discuţii chiar şi o mare societate, Delloitte, deci nu e prima dată cînd s-a apelat la aşa ceva"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"LPF are dreptul să ia 6,5 la sută din drepturile TV, iar din aceşti bani puteam achita fără probleme comisionul de 5 la sută, însă nu am pus problema aşa. Am renunţat în favoarea cluburilor la ce ni se cuvenea nouă, iar cei 5 la sută vor fi achitaţi conform contractului de negociere"
Dumitru Dragomir

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
jan_ung
jan_ung  •  01 Iulie 2011, 12:52

MILITIANUL PARVENIT conduce; E o comedie ce va lovi in tot sportul romanesc.Cine credeti ca va mai sponsoriza cu 100 lei,nu cu milioane de euro,activitatea sportiva?;Cand vad cum se invart comisioane,spagi.... furt pe fata,credeti ca mai scoate cineva vreun ban pentru o activitate sportiva serioasa?;Eu cred,putin probabil.LA INCHISOARE MITICA,SANDEL si puneti, oameni seriosi care sa respecte sportul si sa-l dezvolte

margelatu2011
margelatu2011  •  01 Iulie 2011, 10:02

INCOMPETENTA si HOTIA iau amploare! DE-LE-TE SANDU & DRAGOMIR!!! E TIMPUL!!!

mihaienciu2000
mihaienciu2000  •  01 Iulie 2011, 09:47

Militianul asta ori e prost ori ne crede mai prosti ca el. Pai negocierea presupune doua parti. Liga si RCS au mandatat aceeasi firma sa negocieze. Adica amicul patronului RCS a negociat el cu el si a obtinut si comision. Asta e sifonare de bani necuveniti pe fata. Patronul RCS trage bani din firma platind catre liga o suma ce se intoarce prin alta firma. Asta daca nu cumva banii au ca destinatar pei Mitica si gasca dinamovista din Liga. Nu are dinamo de platit vreo 3 milioane ca sa joace in UEFA?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează