FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

Gigi, comisionul îl ia Corbu! » Intermediar de la imobiliare

În această vilă e
sediul firmei care va
încasa comisionul
pentru drepturile TV
Foto: Gabriela Arsenie
În această vilă e sediul firmei care va încasa comisionul pentru drepturile TV Foto: Gabriela Arsenie

Articol de - Publicat vineri, 01 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 01 iulie 2011 00:26

SC Capital Properties este firma care va încasa comisionul de 2,25 de milioane de euro din achiziţionarea ultimelor 6 pachete ale Ligii I. Acţionar unic al societăţii este Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tărău, prietenul lui Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS


O vilă impresionantă la numărul 3A, pe o străduţă pierdută în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Construcţia, impresionantă prin dimensiuni, se află chiar spre capătul străzii Moeciu, cum intri dinspre Şoseaua Pipera. Este sediul societăţii comerciale Capital Properties, cel mai nou "jucător" pe piaţa drepturilor TV pentru Liga I pentru următoarele 3 sezoane. Acţionar unic este Mihai Corbu, 35 de ani, absolvent al Academiei de Studii Economice.

"Şeful e în concediu! Nu revine prea curînd"
Gazeta Sporturilor a aflat că aceasta este firma care a intermediat achiziţionarea ultimelor 6 pachete ale Ligii I de către trustul RCS-RDS, pentru suma de 45 de milioane de euro, fără TVA. Dragomir a anunţat că respectiva societate va încasa un comision de 5 la sută, aproximativ 2,25 de milioane de e euro, fapt care a declanşat un nou scandal între şeful Ligii şi patronul Stelei, Gigi Becali. Gazeta a fost ieri la sediul Capital Properties, dar acolo nu se afla decît secretara. "Domnul Mihai Corbu nu este aici. Este plecat în concediu şi nu se va întoarce prea curînd. O să vă contacteze dînsul cînd va reveni din vacanţă", ne-a expediat blonda de la intrare.

Firmă de dezvoltare imobiliară
Conform datelor de la Ministerul Finanţelor publice, SC Capital Properties a fost înfiinţată în 2004, Mihai Corbu fiind unicul asociat. Obiectul de activitate al firmei este de dezvoltare şi promovare imobiliară. Surse din piaţă susţin că aceasta ar deţine şi gestiona printre altele un complex rezidenţial "Cartierul Natural", situat la 16 kilometri de Bucureşti în zona Corbeanca.
Veniturile totale al ale companiei, conform bilanţului pe 2009, au fost însă doar în valoare de 582.033 RON, aproximativ 145.000 de euro. Sumă de peste 5 ori mai mică decît cea pe care Mihai Corbu o va încasa, prin firma sa, în primul an de la LPF, adică în jur de 750.000 de euro.


2 angajaţi avea în 2009 firma Capital Properties, al cărei profit net a fost de 34.117 RON, aproximativ 8.000 de euro

Manevra lui Teszari?
Surse apropiate tranzacţiei dintre LPF şi trustul RCS-RDS susţin că toată această poveste cu intermediarul Capital Properties ar fi fost pusă la cale pentru ca Zoltan Teszari să recupereze astfel o parte a investiţiei. Teszari s-ar fi sfătuit cu prietenul său, Adrain Tărău. Cum acesta n-ar fi dorit să se expună, a propus ca intermediarul să fie firma unui apropiat al său, SC Capital Properties, condusă de Mihai Corbu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
vlad57
vlad57  •  08 Aprilie 2014, 08:18

Din ce s-a spus si s-a scris pana acum nu cred ca acest caz sa stea in picioare. Poate daca sunt alte lucruri pe care nu le stim. Dar asa rezulta urmatoarele: Liga este o asociatie de drept privat, nu public, si nu e obligata sa faca licitatii pentru negocieri. Daca membrii ligii fac plangere ca au fost fraudati e altceva. Altfel procurorii nu aveau ce cauta in acesta poveste. RCS-RDS era ultima oara cand am verificat firma privata, deci negocierile si comisioanele sunt treaba lor si numai a lor. Daca nu s-au platit taxe si impozite, atunci da, intra ANAF-ul, dar altfel din ce s-a spus pana acum nu vad nimic ilegal. Hai sa mai vedem ce se intampla. Ziaristii sunt prosti gramada. Procurorii

star01
star01  •  01 Iulie 2011, 13:22

militica dragomir ce spune?....

gabi_moldo2000
gabi_moldo2000  •  01 Iulie 2011, 13:11

foarte tare.....uite cat de simplu se fac banii in romanik........la 25 ani cu o firma "mare",dar ce zic eu....Foarte Mare firma ...faci frumos peste 2 mil de euro..si asta din ce???????????????/sincer.....problema e ca multi traiesc la limita existentei in tara asta,iar altii efectiv Urineaza pe poporul asta!pacat nici in 20 ani nu o sa facem performanta la capitolul sport..asta pt ca suntem niste NENOROCITI!o sa ajungem sa ne batem la fotbal cu echipe din malta,san marino,feroe si alte tari..si o sa fim fericiti cand o sa trecem de calificari pt cupa europa sau Ucl!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează