FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

UPDATE FRF ajută Steaua să-şi ia licenţa în ciuda "cazului Baciu" » Gigi Becali: "Ne-au învăţat ce acte să facem"

Articol de GSP - Publicat joi, 28 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 martie 2013 20:00

UPDATE 19:45 / Gigi Becali, patronul Stelei, a vorbit despre "cazul Baciu" şi despre cum şi-a asigurat echipa sa licenţa pentru sezonul viitor.

"N-am dat FRF în judecată, am contestat acea datorie. Am facut o cerere de constatare, prin care să se arate că decizia de la TAS nu se poate pune în aplicare după legile din România. Am contestat un act, n-avem de ce să dăm în judecată federaţia. Am pus banii într-un cont, în caz că pierdem la instanţa civilă să îi plătim imediat. 

Am fost la notar şi am făcut un act, conform căruia acea sumă revine celor de la Bacău, dacă noi pierdem în civil. Am depus acea foaie la dosarul de licenţiere şi n-o să avem probleme, avem garanţii de la federaţie. Ei ne-au învăţat cum să facem ca să luăm licenţa. Avem trei litigii la Curtea de Apel, dar nu cu Federaţia, ei ne-au spus să facem aşa", a spus Gigi Becali la sportro.

***

UPDATE 19:41 / Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, nu crede că FRF va dezafilia Steaua: "Riscă să păţească ce a păţit şi Craiova, dar nu cred că se întîmplă asta. Dacă se va proceda la fel ca în cazul nostru, Steaua poate fi distrusă", a spus Adrian Mititelu la sportro.

***

UPDATE 19:35 / Daniel Scînteie, preşedintele celor de la FCM Bacău, spune că echipa sa va merge în audienţă la FIFA şi UEFA pentru a-şi recupara banii pe Eugen Baciu.

"E problema Stelei că nu vrea să achite suma. Îşi asuma ce riscuri vor ei, nu ne interesează. Noi ne vom adresa în audienţă la FIFA şi UEFA şi vom încerca să ne recuperăm banii. Încă n-am primit nici un semnal din partea Comisiei de Licenţiere. Nu luăm în calcul o păsuire a Stelei, noi avem nevoie de bani", a spus Daniel Scînteiei la sportro.

***

Steaua a dat în judecată Federaţia Română de Fotbal, la Curtea de Apel Bucureşti înregistrîndu-se trei litigii în contradictoriu cu FRF, anunţă editie.ro.

"În dosarele formate 2191/2/2013, 2192/2/2013 şi 2130/2/2013, Steaua solicită instanţei de drept comun să anuleze somaţia de plată de circa un milion de euro pe care Ferderaţia Română de Fotbal a transmis-o, prin care FRF cere Stelei să respecte decizia TAS, într-un litigiu pierdut cu FCM Bacău!", notează sursa citată.

În 2011, Universitatea Craiova a fost exclusă din fotbalul românesc, după ce s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti în conflictul cu Victor Piţurcă. Spre deosebire de echipa lui Adrian Mititelu, "roş-albaştrii" au epuizat toate căile sportive de a contesta decizia în "cazul Baciu", Craiova atacînd direct în civil, fără a mai apela la acestea.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (142)
romeo_702000
romeo_702000  •  29 Martie 2013, 15:00
Postat de fenomeno89 pe 29 Martie 2013, 13:37

daca era alta echipa, era retrogradata deja...dar ce sa faci cu toti comunistii astia

Zi sa iei foc in nas.

fenomeno89
fenomeno89  •  29 Martie 2013, 13:37

daca era alta echipa, era retrogradata deja...dar ce sa faci cu toti comunistii astia

hardcore_xx
hardcore_xx  •  29 Martie 2013, 11:56
Postat de tigruzzu pe 29 Martie 2013, 06:32

Mai e ceva de așteptat, dar nu mult!!!

Mori tu pina atunci, cioara nespalata

Vezi toate comentariile (142)
Comentează