FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

UPDATE Poate fi FCSB campioană dacă termină la egalitate cu Viitorul? GSP a descoperit ce s-a întâmplat într-o situație asemănătoare

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 mai 2017 09:11

Gigi Becali a aruncat bomba aseară, susținând că un avocat a analizat în detaliu regulamentele și FCSB va fi campioană dacă va termina la egalitate de puncte cu Viitorul.

CONTEXT: LPF, pe site-ul oficial, susține că Viitorul ar lua titlul la egalitate de puncte cu FCSB, pentru că ar avea rezultate directe mai bune în play-off. Steliștii reclamă faptul că nicăieri nu scrie asta explicit în regulament, așa că se folosește criteriul meciurilor directe din tot campionatul (adică sezon regulat + play-off). Și acolo FCSB stă mai bine decât Viitorul: are două victorii, un egal și o înfrângere!

CE A DESCOPERIT GSP.RO

1. În Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice din România se scrie explicit că sistemul competițional este unul copiat după cel belgian

dedede

2. În Belgia, țara din care am importat sistemul cu play-off, a fost o situație asemănătoare celei dintre FCSB și Viitorul. În sezonul 2010-2011 din  Belgian Pro League, Genk și Standard Liege au terminat play-off-ul la egalitate de puncte, 51. 

Standard stătea mai bine la rezultate directe în play-off (2-1 și 1-1), Genk era mai bună dacă se luau în calcul toate partidele directe, adică inclusiv cele din sezonul regulat. Exact situația de acum din Liga 1! FCSB a câștigat ambele confruntări din sezonul regulat (3-1 și 2-0). În play-off a pierdut în deplasare, 1-3, și a remizat la București, 1-1. 

Genk a fost declarată campioana Belgiei în acel sezon, dar nu pentru că s-a ținut cont de toate meciurile directe. Ci pentru că a beneficiat în acel caz de rotunjirea punctelor. La intrarea în play-off a avut 64 de puncte, iar prin înjumătățire a intrat cu 32. În timp ce Standard a avut 49, iar în play-off a intrat cu 25. La final, când s-a tras linie, Genk a câștigat pentru că ea nu beneficiase de acea rotunjire în sus, ca Standard. 

CITEȘTE ȘI: "Exclusiv: prima reacție oficială a LPF"

NOTĂ: În varianta inițială a articolului se menționa eronat că Genk ar fi fost desemnată câștigătoare a titlului exclusiv pe baza meciurilor directe din întregul campionat. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (134)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  14 Mai 2017, 17:28

AM REVENIT LA VECHILE OBICEIURI..VA URMARESC SI MA AMUZ..***..*** .. *** :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1442801299127523
Gogu Eugen  •  14 Mai 2017, 16:36

Conform articolului scris de voi echipa care a fost desemnată campioană în Belgia (în exemplul folosit ) a fost cea care nu a beneficiat de rotunjirea cu 0,5 puncte. În cazul nostru și FCSB și VIITORUL au beneficiat de rotunjiri cu 0,5 puncte. Deci articol irelevant.

10202601865367440
Ovidiu Videl Radulescu  •  14 Mai 2017, 15:29

EU cred ca echipa lui Hagi e campioana si merita acest titlu,ma surprinde pozitia negativa a lui Becali ca vrea acest titlu,oare el calca in picioare toate regulile ca sa castige numai el milioanele participand la Liga Campionilor,facand declarati in presa ca va distruge echipele adversare care il deranjeaza,cum poate FRF sa accepte asemenea declarati murdare...iata din ce cauza a ajuns fotbalul romanesc ...ma uit la liga 1 si vad echipe comunale care nu are ce cauta in acest campionat modest de fotbal,echipe de traditie au disparut din cauza lipsei financiare si coruptiei ca Rapid,Petrolul,FC Arges UTA U Cluj Progresul,Sportul Studentesc ...etc Videl veteran fan 1958 Suedia

Vezi toate comentariile (134)
Comentează