FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

EXCLUSIV Prima reacție oficială a Ligii Profesioniste după dezvăluirile făcute de Becali: "Așa stau lucrurile!"

Articol de - Publicat sambata, 13 mai 2017 10:03

Gigi Becali a declarat ieri seară că în caz de egalitate între Steaua și Viitorul, departajarea s-ar face pe baza rezultatelor directe din tot campionatul, inclusiv cele din sezonul regulat, nu numai pe baza rezultatelor directe din play-off.

"În acest caz, Steaua ar deveni campioană, la egalitate de puncte cu Viitorul!". GSP.RO a luat legătura și ieri seară, dar și în această dimineață cu oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal care au făcut primele declarații după dezvăluirile lui Becali.

"Din punctul de vedere al Ligii, lucrurile sunt foarte simple! Poziția oficială o puteți găsi pe siteul lpf.ro, acolo unde scrie clar că FC Viitorul Constanța devine campioană dacă învinge pe CFR Cluj, nedepinzând de niciun alt rezultat, având avantajul meciurilor directe cu FCSB în play-off", este poziția oficială a LPF transmisă pentru GSP.ro.

Surse din cadrul Ligii au dezvăluit că în cel mai scurt va fi emis un comunicat de presă care să lămurească clar situația conform ROAF!

"Campionatul din România e compus din două faze, faza 1 - sezonul regulat și faza 2 - sistemul de play-off și play-out. Articolul 27, punctul 1 din ROAF spune clar : « La terminarea fazelor play off / play out ierarhia valorică a echipelor se stabilește în funcție de locul ocupat de fiecare în fața în care a participat ». Deci ne referim doar la ceea ce se întâmplă în cea de-a doua fază a competiției, nu mai avem nicio legătură cu prima fază, cu rezonul regulat adică!

Dacă am ajunge să interpetăm parțial regulamentul, așa cum sugerează domnul Becali, am putea ajunge la o situație de-a dreptul hilară, penibilă! Dânsul se referă doar la o propoziție de la punctul 3: «... dacă două sau mai multe echipe acumulează același număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat».

Ce s-ar întâmpla dacă la finalul campionatului locul 7 din play-out, să zicem Poli Iași, ar avea 45 de puncte, același cu cel al ocupantelor locurilor 4 și 5 din play-off, să zicem Dinamo și Craiova? Iar Poli Iași ar sta mai bine la numărul de puncte după ce a jucat toate meciurile programate în campionat?

Ar însemna ca locul 7 să ajungă pe locul 4, ceea ce este o mare aberație!, din moment ce campionatul în România e compus din două faze: sistem regulat și play-off / play-out! Cum să înceapă o echipă faza a doua în play-out și să o termine în play-off? Asta sugerează domnul Becali prin interpretarea dânsului!", au explicat oameni din LPF, sub anonimat, pentru GSP.ro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (136)
titiduru22
titiduru22  •  14 Mai 2017, 06:04
Postat de cpt.ahab pe 13 Mai 2017, 14:01

Nu-mi doresc decat ca oltenii sa reziste si sa scoata cel putin un egal. In acest moment, toti microbistii care vor curatenie si dreptate in fotbalul romanesc sunt sustinatori ai Craiovei. FCSB trebuie sa termine pe locul trei, iar DNA-ul sa ancheteze modul in care FCSB a fost inscrisa la LPF in 2003.

Si-au dat chilotii jos inca de pe tunel , niste Koarde fara caracter !!!

wba33
wba33  •  13 Mai 2017, 20:54
Postat de Cornel Bradu pe 13 Mai 2017, 15:11

Ion Andone! Mai iesi odata si spune-le ceva de dulce, acum fcsb-istilor, ca merita!

Taci bai amaratule. Toti aveti gura mare si nu ati mai castigat un titlu de campioni de 10 ani. E rusinos.

mplttev
mplttev  •  13 Mai 2017, 15:58

Articolului 29 punctul "d" iată ce se spune: ... 3. Echipele calificate în play-off și play-out vor începe faza a II-a a competiției cu jumătate din punctele obținute în sezonul regular (sistemul belgian). În situația în care în sezonul regular s-a obținut un număr impar de puncte, numărul de puncte rezultat după împărțirea la 2 va fi rotunjit cu 0,5 (exemplu: în situația în care o echipă va obține în sezonul regular un număr de 31 de puncte, ea va începe faza a II-a cu 16 puncte). În situația în care la finalul play-off-ului sau play-out-ului două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform art. 27. Regulamentul e foarte clar.

Vezi toate comentariile (136)
Comentează