FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

FOTO Ultimele detalii de pe șantier și un avertisment pentru clubul din SuperLigă: „Ar fi un risc! Trebuie precauție”

Lucrările continuă la stadionul din Arad / foto: Bogdan Cioara (Arad) +6   FOTO
Lucrările continuă la stadionul din Arad / foto: Bogdan Cioara (Arad)

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2023 22:37 / Actualizat miercuri, 29 noiembrie 2023 22:55

Șantierul început în urmă cu două luni la Arena Francisc Neuman din Arad se îndreaptă spre final. După spusele constructorului, ce a fost mai greu a trecut și lucrările sunt aproape de finalizare. La Arad este așteptat gazonul hibrid, care va fi adus din Italia.

Suprafața de joc este în acest moment acoperită cu nisip, peste toate „tranșeele”, instalațiile și straturile care adăpostesc drenajul, degivrarea și sistemul de irigație.

„Suntem în cotă cu nisipul, urmează stratul de zeolit, pentru aplicarea căruia sunt necesare vreo trei zile fără precipitații. În ultima perioadă vremea nu a ținut cu noi, dar suntem în grafic, 95% din infrastructură fiind realizată”, ne-a declarat Stelian Dia, de la Sports Fields, firma care execută lucrările gazonului de la Arad.

Becali anunță o mutare sigură: din vară i se activează înțelegerea cu FCSB pe 3 ani. A semnat două contracte?
FCSB
Becali anunță o mutare sigură: din vară i se activează înțelegerea cu FCSB pe 3 ani. A semnat două contracte?

FOTO. Așa arată acum stadionul din Arad, casa celor de la UTA

+2 FOTO

După dispunerea substratului de zeolit, care conține minerale de importanță majoră pentru fixarea covoarelor de iarbă, gazonul poate fi montat.

„Discutăm zilnic cu partenerii din Italia. Este nevoie și acolo de două sau trei zile fără precipitații pentru recoltarea și livrarea gazonului în condiții optime.

Odată începută, această operațiune nu durează mai mult de trei zile, dar trebuie efectuată la momentul potrivit”, a transmis Dia pentru GSP.ro.

Avertisment pentru UTA: „Ar fi un risc să se joace aici imediat după montarea gazonului”

„Săptămâna viitoare la Arad se anunță temperaturi de -6 grade Celsius noaptea și zero grade ziua. Trebuie să fim precauți, mai trebuie să lucrăm la stratul de înrădăcinare al gazonului și nu se poate dacă terenul este înghețat”, a completat Dia, care nu crede că ar fi optim ca în luna decembrie UTA să evolueze la Arad:

Ar fi un risc pentru gazon ca în aceste condiții de temperatură, imediat după montare, să se joace pe el anul acesta”.

Mai multe știri din Liga 1:

Ce transferuri și schimbări tactice ar face ASTĂZI la Dinamo o legendă a clubului

„L-au făcut «morișcă»!” » Dragomir îl pune la colț pe rapidistul pe care-l cerea la națională: „Nici cu buletinul în mână nu știa cum îl cheamă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Noiembrie 2023, 09:07

...pacat ca nu v ati apucat de pus gazonul intre mijlocul lui decembrie si inceputul lui ianuarie ...atunci era vremea optima ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează