FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

NEWS ALERT UTA, deposedată de marcă! Efectele deciziei

Suporter Club Arad va retrage clubului din Liga 1 dreptul de a comercializa produse cu marca UTA / foto: facebook.com
Suporter Club Arad va retrage clubului din Liga 1 dreptul de a comercializa produse cu marca UTA / foto: facebook.com

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 15:05 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 21:07

Suporter Club UTA va retrage clubului din Liga 1 dreptul de a comercializa produse cu marca UTA

Măsura afectează sectorul comercial, în speță magazinul cu produse promoționale. În cadrul unui comunicat, Suporter Club UTA susține că s-au sustras sume uriașe în ultimii doi ani de gestiune sub Alexandru Meszar, membru cu drept de veto în conducerea clubului.

Fanii arădenilor oferă grupării antrenate de Balint o păsuire de două luni, perioadă pusă la dispoziție pentru ca UTA să vândă produsele existente pe stoc, și precizează că urmează să deschidă un fan-shop pe cont propriu, atât în format fizic, cât și online.

Antrenorul Anului 2022 » Reacția lui Dan Petrescu, după ce a aflat că l-a egalat pe Mircea Lucescu: „Pff... Mi s-a făcut pielea de găină!”
GALA GSP 2022
Antrenorul Anului 2022 » Reacția lui Dan Petrescu, după ce a aflat că l-a egalat pe Mircea Lucescu: „Pff... Mi s-a făcut pielea de găină!”

Suporter Club UTA: „Retragem dreptul clubului AFC UTA de a mai folosi marca «UTA» în scopuri comerciale”

Suporter Club UTA a luat, în urma Adunării Generale a membrilor - eveniment care a avut loc marți seară, una dintre cele mai importante decizii din ultimii ani, și anume, retragerea dreptului clubului AFC UTA de a mai folosi marca „UTA” în scopuri comerciale.

Decizia Suporter Club UTA a fost luată cu o majoritate covârșitoare de voturi „pentru”, niciun vot împotrivă și doar două abțineri. Rezultatul votului vine ca urmare a neregulilor sesizate atât de noi, cât și de mass-media, nereguli din care reiese destul de clar faptul că persoana care conduce clubul UTA și acoliții săi se îmbogățeau pe spatele, pe buzunarul și pe sentimentele suporterilor utiști. 

Asta în vreme ce banii proveniți din vânzările de produse cu marca „UTA” ajungeau în firma lui Alexandru Meszar și nu direct în conturile clubului, așa cum spera fiecare fan care a achiziționat un tricou, o șapcă, o bluză sau măcar un pix din magazinul oficial. Pe aceste considerente, noi, Suporter Club UTA, entitate deținătoare a acestor drepturi privind marca „UTA”, am luat decizia de a nu-i mai lăsa pe acești indivizi să-și umple buzunarele pe spatele fanilor.

Totodată, dovedim din nou că Suporter Club UTA are în vedere, în primul rând, interesele echipei și ale fanilor deopotrivă, astfel că, tot în Adunarea Generală s-a decis și preluarea acestor activități de tip fan-shop și deschiderea unui nou magazin dedicat suporterilor. Ne-am propus încă din capul locului să venim către fani cu produse de o mai bună calitate la prețuri mai bune. De asemenea, fiindcă transparența este primordială, ne-am propus ca banii strânși de pe urma vânzărilor din noul fan-shop să fie folosiți, cu precădere, pentru centrele de copii și juniori ale clubului UTA și să nu mai ajungă pe mâinile indivizilor care i-au deturnat până acum.

Un alt aspect important decis și care vine la pachet cu decizia de retragere a dreptului clubului AFC UTA de a mai folosi marca „UTA” în scopuri comerciale, face referire la notificarea pe care Suporter Club UTA, împreună cu avocații cu care colaborăm, o vom transmite în cel mai scurt timp pe adresa clubului și a firmelor care folosesc în acest moment marca „UTA” în scop comercial. Notificarea le va pune acestora în vedere faptul că nu vor mai avea acest drept. 

Și, pentru a arăta că suntem de bună credință, le vom acorda acestora două luni de zile în care să vândă produsele avute pe stoc în acest moment.

Nu în ultimul rând, Suporter Club UTA a pregătit și câteva surprize pentru fani, iar aici vorbim despre noul magazin dedicat suporterilor, care va funcționa atât fizic, într-o locație surpriză, cât și online. Totodată, suporterul utist va avea la dispoziție o aplicație mobilă dedicată, una cum puține cluburi de fotbal din Europa au și, cu siguranță, peste tot ce a avut vreodată o echipă din România. O aplicație extrem de bine pusă la punct și în cadrul căreia fanii vor avea parte de tot ce au nevoie pentru a fi la curent cu prezentul, viitorul și cu istoria clubului mult îndrăgit.

Toate aceste surprize vor fi anunțate și detaliate oficial, într-o conferință de presă ce va precede lansarea acestor proiecte. Pentru noi doar UTA contează! UTA liberă!”, este comunicatul celor de la Suporter Club Arad.

De ce nu au reușit Marin Dună și Ilie Poenaru la UTA: „Principala cauză au fost transferurile!”

Mai multe știri de actualitate din Liga 1:

Atenționat de MM, Dică a scos telefonul în direct: „Așa arată antrenamentul meu. Nu e normal?!”
FCSB
Atenționat de MM, Dică a scos telefonul în direct: „Așa arată antrenamentul meu. Nu e normal?!”
Fostul antrenor al lui Markovici, episoade neștiute cu atacantul Craiovei: „Îi spuneam că nu e bine ce face” + „Mirel Rădoi l-a zguduit destul de tare”
GSP LIVE
Fostul antrenor al lui Markovici, episoade neștiute cu atacantul Craiovei: „Îi spuneam că nu e bine ce face” + „Mirel Rădoi l-a zguduit destul de tare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
19sevilla86
19sevilla86  •  17 Noiembrie 2022, 11:42

Situatie asemanatoare cu disputa dintre CSA si Steaua! Echipa UTA, din liga a I-a, a pierdut dreptul de a folosi marca comerciala UTA, exact cum s-a intamplat cu Steaua, in 2014, la cererea cazarmii sportive expirate (unica ramasa in UE). Situatia in cazul UTA este chiar mai complicata, pt ca echipa a disparut si apoi a fost reinfiintata, pe cand in cazul Stelei este clar, evident, fara dubiu, ca este aceeasi echipa aflata de 75 de ani in liga a I-a cu continuitate sportiva incontestabila, confirmata de singurele organisme sportive care conteaza FIFA UEFA FRF LPF! Sa vedem cine se va activa pentru a interzice echipei sa mai foloseasca numele UTE si cum va reactiona CNA-ul. Cu siguranta nu se va face nimic, pentru ca in spatele solicitarii nu se afla o unitate miltara UM02301 si institutia de forta MApN!

guest10
guest10  •  17 Noiembrie 2022, 10:03

Ce caterinca proasta... adica aia, actualii conducatori, niste hoti...dar totusi sustin echipa in liga 1, iar astia, baietii destepti din galerie, au venit sa profite de tot ceea ce inseamna performanta la UTA in folosul lor personal, ca de... ei nu fura ca actualii conducatori, ei doar baga banutu in buzunar:))

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  17 Noiembrie 2022, 04:24
Postat de freddy pe 16 Noiembrie 2022, 19:50

Da. Si la Dinamo tot gg e de vina! Ca sunteti 3 de Dinamo. Si la Rapid la fel. Si la Craiova. Bai Firicele... Cele 8 clase ale tale, sunt exact necesarul pentru idei putine dar fixe! :)))))))))))))

Ce am zis eu si ce a inteles prostul asta, care se crede in las fierbinti !!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează