FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Fostul antrenor al lui Markovici, episoade neștiute cu atacantul Craiovei: „Îi spuneam că nu e bine ce face” + „Mirel Rădoi l-a zguduit destul de tare”

Jovan Markovici, atacant Universitatea Craiova
Jovan Markovici, atacant Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 11:32 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 13:41

Marin Dună, fost antrenor secund la Academica Clinceni și UTA în mandatele lui Ilie Poenaru, a vorbit la GSP Live despre probleme lui Jovan Markovici, exclus din lotul Universității Craiova de Mirel Rădoi.

Dună a lucrat alături de Markovici atât la Craiova, când atacantul era junior, cât și la Clinceni. Antrenorul și-a expus părerea despre problemele lui Jovan și despre excluderea sa din lotul Universității Craiova. El a povestit mai multe episoade din perioada în care a lucrat cu Jovan.

Gică Popescu, revoltat că Pintilii stă pe banca lui FCSB și dă interviuri după meci: „Mi se pare de prost gust! De ce se mai fac regulamente dacă intervin tot felul de aranjamente?”
FCU CRAIOVA - FCSB 0-2
Gică Popescu, revoltat că Pintilii stă pe banca lui FCSB și dă interviuri după meci: „Mi se pare de prost gust! De ce se mai fac regulamente dacă intervin tot felul de aranjamente?”

Marin Dună, despre Markovici: „Își gestionează viața destul de rău”

„Eu îl știu de mic, avea 16 ani neîmpliniți când eram la Craiova cu domnul Mulțescu. E un talent imens, dar își gestionează viața destul de rău. Nu pierde nopți, nu e genul. Una dintre probleme e greutatea. Iată că a fost pusă pe tapet și de Rădoi. Markovici dacă ar avea grijă de el și ar fi puțin mai disciplinate tactic, ar juca la un nivel ridicat, și nu în România. Am fost și eu atacant și știu. 

Nu e un băiat încuiat. Eu cred că problemele vin de când era copil. Din ce știu, el a fost crescut de bunici. Cred că asta ar putea să fie o problemă. Are un băiat care a avut grijă de el, Emil Pieleanu, director sportiv la Craiova. 

Eu mai vorbesc cu el din când în când și ar fi bine să se țină de capul lui, pentru că e tânăr. Deși îl știm de mult timp pe Markovici, încă spunem de el că e tânăr”, a exlicat Dună la GSP Live.

Dună: „Rădoi l-a zguduit destul de tare pe Markovici”

Marin Dună crede totuși în Markovici va reveni îl lotul Craiovei. Antrenorul a povestit și mai multe episoade din perioada când îl avea sub comandă pe Jovan la CSU.

„Eu cred că totuși va reveni. Mirel l-a zguduit destul de tare. Jovan își irosește talentul. Nu e genul nesimțit, e mereu cu zâmbetul pe buze. Noi, la Clinceni, la un moment dat, chiar îl lăsam să facă ce vrea. Au fost momente când eram mai duri cu el.

În momentul în care îl băgam, deși avea 6-7 kg în plus, dădea goluri, făcea lucruri pe teren la Clinceni. El e dezordonat în alimentație în afara programului echipei. Eu stăteam în același hotel cu el la Craiova. Mai aveam grijă de el, dar nu puteam să stau să îl controlez mereu. 

Îl mai vedeam că ieșea seara prin oraș. Mai venea cu o cola, cu un croissant. Îi explicam că nu e bine. Bine, atunci era și foarte mic, nu avea 16 ani împliniți. Dar uite că au trecut vreo 5 ani și el tot problema aceasta o are”.

227 de meciuriși 82 de goluri are Marin Dună în Liga 1. Fostul atacant a jucat în carieră la: Progresul, Steaua, Național, Astra, Metalul Plopeni, Inter Curtea de Argeș

Precizările lui Rădoi după meciul cu Rapid

După Rapid - CSU Craiova 2-2, Mirel Rădoi a explicat de ce i-a exclus din lot pe Jovan Markovici, Sergiu Hanca, Andrei Ivan și Ionuț Vînă: 

  • „Dacă cineva se crede mai presus, se înșală amarnic. Cât timp voi fi aici, eu decid regulamentul, de indolență, suficiență. Nu stau să mă rog de nimeni. Toți jucătorii ar trebui să înțeleagă. Dacă nu au înțeles până acum, e strict problema lor. Eu le dau a doua șansă, am greșit și eu ca jucător. Dar a treia oară îmi pare rău, trebuie să pleci.
  • Nu stau să mă rog de niciun jucător. Nu pot sta în fiecare zi să-i cântăresc. Îi iau pe rând, fiecare a primit șanse, nu am nimic cu niciunul dintre ei.
  • Pe Ivan l-am avut la tineret. L-am rugat să nu mai simuleze. Am pus și amenzi. Dar ce face? Simulează cu Voluntari și se accidentează.
  • De Marko (Jovan Markovic, n.r.) m-am rugat să facă anumite lucruri. Dacă noi ne rugăm de el și ne dorim mai mult ca el, e o problemă.
  • Sergiu a jucat titular toate meciurile. La Ocna Mureș putea fi o rușine chiar mai mare, ține adversarul într-una, de parcă eram la o miuță între noi.
  • Pe Vînă l-am adus de la echipa a doua. Era acolo cu Nistor. Dan a știut să profite de șansă, el nu. Doamne-ferește să am ceva cu ei, departe de mine gândul ăsta.
  • Momentan sunt excluși, vom vede pe ce perioadă. Eu când am vorbit de evaluare am vorbit serios.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Explicațiile formei lui Andrei Cordea, la GSP Live: „Sunt puțini jucători care fac asta. M-a impresionat”

Gică Popescu a „luat la ochi” un jucător de la FCSB: „Nu a avut o evoluție nemaipomenită”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
sibelius
sibelius  •  14 Noiembrie 2022, 20:06
Postat de brentford pe 14 Noiembrie 2022, 14:09

Nu vrea sa fiu rautacios dar in urmatorii 10-20 de ani nu vom avea nici macar un "noul Sinmartean". Vreun "nou Balaci","nou Hagi","nou Dobrin" vom avea cand ne vom alinia la standardele din Vest (academii,infrastructura,educatie,nutritie,etc)...adica niciodata.

Noi de 20 de ani nu il avem pe "noul Dobrin/Balaci/Hagi"...il avem tot pe vechiul, adica ala care transpira daca trebuie sa-si scrie numele, face un meci bun si 5-6 proaste si mai trage cate un chef. Cand o sa vorbim de "noul Boloni" nu de noul mancator de papanasi, o sa avem o sansa. Intre timp putem avea "academii" ca in vest ca materia prima e tot din est. Dovada si fotbaliatorii nascuti/crescuti prin vest care tot romani au ramas.

tororosso
tororosso  •  14 Noiembrie 2022, 19:13

Să îi pună Rădoi corset să pară mai corpolent sau să îl trimită la meseria de bucătar .

brentford
brentford  •  14 Noiembrie 2022, 14:09

Nu vrea sa fiu rautacios dar in urmatorii 10-20 de ani nu vom avea nici macar un "noul Sinmartean". Vreun "nou Balaci","nou Hagi","nou Dobrin" vom avea cand ne vom alinia la standardele din Vest (academii,infrastructura,educatie,nutritie,etc)...adica niciodata.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close