FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD - FC ARGEȘ 0-1

VIDEO + FOTO Primul meci al lui Croitoru, ultimul al lui Poenaru? » FC Argeș se impune la Arad și zdruncină situația la UTA! Clasamentul ACUM

FOTO: Alexandra Fechete +19   FOTO
FOTO: Alexandra Fechete

Articol de , , - Publicat duminica, 30 octombrie 2022 20:10 / Actualizat duminica, 30 octombrie 2022 20:34

FC Argeș, la debutul lui Marius Croitoru pe banca tehnică, s-a impus în deplasarea cu UTA, scor 1-0.

Primul meci al lui Marius Croitoru la FC Argeș ar putea însemna ultima partidă a lui Ilie Poenaru la UTA. Arădenii au ajuns la 6 meciuri fără consecutive în campionat, iar mulți dintre cei 7.867 au cerut demisia antrenorului.

Becali și-a pierdut încredere în Dawa, dar un club din Liga 1 stă la pândă: „Vai de capul meu!”
FCSB
Becali și-a pierdut încredere în Dawa, dar un club din Liga 1 stă la pândă: „Vai de capul meu!”

FC Argeș, victorie la debutul lui Marius Croitoru

Fără să fie încurajați de galerie, care a protestat în prima repriză a meciului din cauza sancțiunilor primite de la Jandarmerie, arădenii puteau deschide scorul în minutul 14, când Dobrescu „i-a suflat” mingea în careu lui Latovlevici, dar șutul său a trecut peste poartă. Tot gazdele au fost periculoase și Benga a fost aproape de gol, blocat senzațional de Straton.

+15 FOTO

Golul a picat însă în cealaltă poartă. Bahta a pierdut mingea la mijlocul terenului, Njike a recuperat și l-a lansat pe Garita. Atacantul francez a demarat perfect și nu a mai putut fi oprit de apărarea arădeană. Acesta a marcat cu un șut la colțul lung, fără șanse pentru Balauru.

UTA a revenit în atac încercând egalarea, dar Straton a respins perfect șutul lui Otele (30). Și Postolachi a fost aproape de gol (35), dar atacantul arădean a trimis pe lângă poartă cu capul.

Repriza secundă a început cu ocazia uriașă a lui Bertrand. Scăpat singur cu portarul în flancul stâng, mijlocașul din Madagascar l-a driblat pe Balauru în exterior însă și-a închis unghiul, șutând doar în plasa laterală. UTA putea egala în minutul 66, dar Stahl a trimis mult peste poartă de la marginea careului mic după pasa lui Otele.

În minutul 86, Șteau a văzut direct cartonașul roșu. „Centralul” Găman nu a ezitat când a văzut sângele țâșnind din figura lui Tofan. Nici Erico nu a prins finalul meciului pe teren, văzând al doilea „galben” pentru o intrare întârziată asupra lui Straton.

6 cartonașe roșiiau văzut jucătorii celor de la UTA în acest campioant, cele mai multe dintre toate competitoarele

Clasamentul LIVE din Liga 1:

FINAL » UTA Arad - FC Argeș 0-1

UTA Arad - FC Argeș, echipe de start

UTA: D. Balauru - Dobrescu, Erico, Benga, Abeid - Batha, Cascini - Stahl, Otele, R. Pop - Postolachi 
Rezerve: Fl. Iacob - Hoxhallari, Fl. Matei, Neagoe, Șteau, CIbi, Jobello, Keșeru 
Antrenor: Ilie Poenaru 

FC Argeș: Straton - Tofan, Dobrosavlevici, Cestor, Latovlevici - Njike, Raynov - Ișfan, Calcan, Bertrand - Garita 
Rezerve: Greab - Jakolis, M. Constantin, Meza Colli, I. Șerban, G. Crețu, R. Covaci, Donisa, Celestine 
Antrenor: Marius Croitoru

Stadion: Arena Francisc Neuman (Arad)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Popescu Adrian (Craiova), A2: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ) / Arbitru VAR: Flueran Viorel Nicusor (Craiova), Arbitru AVAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti)

A venit în vestiarul echipei și a făcut o promisiune importantă: „Bateți și primiți banii!”

Ilie Poenaru, antrenorul celor de la UTA, spune că Alexandru Meszar ar fi promis deblocarea salariilor în cazul unei victorii cu FC Argeș.

UTA a ajuns la 5 meciuri consecutive fără victorie în campionat și a căzut până pe locul 13. Marți, conducerea a anunțat înghețarea salariilor jucătorilor până la revenirea în obiectiv. Conducătorul Alexandru Meszar a ținut să le transmită personal acest lucru jucătorilor. A fost prezent la antrenamentul de astăzi al formației și a „îndulcit” pedeapsa.

„UTA nu are probleme financiare, iar domnul Meszar a venit azi dimineață în vestiar și a spus că este alături de echipă, iar, în cazul unei victorii cu FC Argeș, luni se vor vira salariile.

A fost o decizie internă, dar bani de salarii există pentru următoarele 6 luni!”, a declarat Ilie Poenaru într-o conferință de presă. 

Ilie Poenaru, înainte de UTA - FC Argeș 

„Despre importanța meciului nici nu are rost să discutăm. Se întâlnesc două echipe în suferință, mai ales de puncte. Cu toții avem așteptări mari de la meciul cu FC Argeș. Am și eu așteptări de la jucători, trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a câștiga acest meci. 

Am avut jocuri în care am arătat bine, am arătat că putem juca de la egal la egal cu oricine, dar trebuie să fim mult mai responsabili, mai concentrați și atenți în momentele cheie ale partidei. Să eliminăm greșelile personale, care fac diferența în joc și rezultat. Vreau să văd o reacție de orgoliu din partea jucătorilor mei”, a spus Ilie Poenaru în prefața meciului cu FC Argeș. 

VIDEO. Ilie Poenaru, despre atitudinea juniorilor din România: „Te rogi de ei să se antreneze”

Citește și alte știri din Liga 1:

FCSB a pus în vânzare biletele pentru derby-ul cu Rapid. Sunt mai scumpe decât de obicei

EXCLUSIV Destăinuirea făcută de Dan Șucu în platoul GSP: „Mi-a salvat viața!” + Mesaj clar: „E răspunderea mea să nu ajungă să fumeze, să bea sau să se drogheze”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
tivireli
tivireli  •  30 Octombrie 2022, 20:47

Daca Croitoru poate imediat sa antreneze, inseamna ca a clacat la Craiova, unde nimik nu semana cu ce era la Botosani. Club, stadion, baza de pregatire. La Pitesti, este copie cu Botosani, e in mediul lui.

dansy
dansy  •  30 Octombrie 2022, 20:27

Văd ca nimeni de la gsp nu spune ca fcarges a câștigat nemeritat!Practic pe teren a fost doar UTA.

dobrin
dobrin  •  30 Octombrie 2022, 19:52

Hai Argesul!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close