FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gazeta a aflat cine e antrenorul dorit de Mihai Stoica la FCSB! Așteaptă doar aprobarea lui Gigi Becali

Valentin Iliev (42 de ani) este antrenorul cu Licență Pro propus de Mihai Stoica la FCSB. +7   FOTO
Valentin Iliev (42 de ani) este antrenorul cu Licență Pro propus de Mihai Stoica la FCSB.

Articol de , - Publicat sambata, 11 martie 2023 19:15 / Actualizat sambata, 11 martie 2023 20:13

Valentin Iliev (42 de ani) este antrenorul cu Licență Pro propus de Mihai Stoica la FCSB.

FCSB caută urgent un antrenor cu Licență Pro, după ce Leo Strizu a făcut pasul în spate. Mihai Stoica a dezvăluit vineri seară că va sosi un manager străin, cu un grad mai ridicat de implicare. 

Reacția lui Strizu după ce a fost umilit de MM Stoica: „Mi-am asumat ce am spus, dar nu pot să fac asta la nesfârșit”
FCSB
Reacția lui Strizu după ce a fost umilit de MM Stoica: „Mi-am asumat ce am spus, dar nu pot să fac asta la nesfârșit”

Valentin Iliev, antrenorul dorit de Mihai Stoica la FCSB 

Gazeta Sporturilor a aflat că antrenorul ales de managerul general al celor de la FCSB este Valentin Iliev, fost fundaș central la gruparea roș-albastră în perioada februarie 2011 - iulie 2012. 

MM i l-a propus lui Gigi Becali, iar finanțatorul va lua decizia finală zilele următoare. Pe lista s-ar afla și alte nume, tot antrenori din afara României.

Valentin Iliev, ideal pentru FCSB-ul lui Gigi Becali

În 2011, finanțatorul vicecampioanei spunea despre fundașul central bulgar: „L-aș ține toată viața la Steaua. Se gândește mereu la Dumnezeu. Mi-a cerut voie să plece din cantonament ca să se spovedească de Sfânta Maria”.

Nu ar fi prima dată când religia apropie un antrenor de banca celor de la FCSB. A fost și cazul lui Bogdan Argeș Vintilă, dar și situația fostului arbitru Alexandru Tudor, angajat în club în acest moment.

Valentin Iliev, fin cunoscător al fotbalului românesc

Valentin Iliev cunoaște foarte bine fotbalul românesc. A sosit prima dată în 2009, la Universitatea Craiova. Gigi Becali l-a cumpărat un an mai târziu. A revenit și în sezonul 2015/2016, la CSU Craiova, club de la care s-a și retras. 

A început imediat cariera de antrenor, la CSKA 1948, în Bulgaria. În octombrie 2018 a acceptat să fie „secundul” lui Devis Mangia la CS Universitatea Craiova. Între timp le-a mai pregătit pe Botev Vratsa, Tsarka Selo și CSKA 1948 II, toate în țara natală, Bulgaria.

Valentin Iliev, pe placul fanilor de la FCSB 

Valentin Iliev este extrem de apreciat de fanii celor de la FCSB. Pe 17 mai 2012, fundașul central bulgar marca două goluri în derby-ul câștigat cu 3-2 contra marii rivale Dinamo.

În Liga 1, Iliev a strâns 24 de apariții în tricoul celor de la FCSB, perioadă în care a marcat 4 goluri.

+3 FOTO

Pe Gigi Becali l-a convins!

Valentin Iliev are șanse mari să fie acceptat și de Gigi Becali, fiind recunoscut pentru apropierea de Dumnezeu. În 2018, în timp ce antrena în Liga a 3-a din Bulgaria, era țârcovnic la biserica cu hramul Sfântului Gheorghe din Bistritsa, Bulgaria.

În timpul liber, Iliev slujea într-o bisericuță din Bistrița, un sat cu 5.000 de locuitori din Bulgaria. Fundașul era recunoscut pentru credința lui încă din perioada petrecută la Steaua. 

Era extrem de profesionsist și cel mai credincios fotbalist pe care l-am cunoscut. E tatuat din cap până în picioare cu biserici, busturi
- Daniel Pancu, la „Digi Sport Special”

De la un conflict la altul!

Iliev ar reveni la FCSB în mijlocul conflictului dintre Gigi Becali și CSA pentru nume, siglă și palmares. Situația nu este însă străină pentru fostul fundaș. Și în Bulgaria a fost implicat într-un conflict asemănător.

ȚSKA Sofia, formația pentru care Iliev a evoluat în 2004-2007 și 2013-2015, a fost retrogradată în 2015 în al treilea eșalon. Nu a primit licență din cauza datoriilor acumulate. ȚSKA a promovat în liga a doua, a câștigat Cupa Bulgariei și a revenit după doar un an în prima ligă, după o fuziune cu Litex Loveci. În 2018, au cumpărat cu 4 milioane de euro brand-ul original.

Nu toți suporterii au acceptat însă fuziunea, iar în 2016 a apărut ȚSKA 1948 Sofia. A început în al patrulea eșalon și a ajung în prima ligă după numai 4 sezoane, iar acum se luptă la titlu cu Ludogoreț și cu marea rivală, ȚSKA Sofia. Iliev a antrenat formația ultrașilor și a promovat-o în liga secundă, unde a fost demis după doar 4 meciuri. De anul trecut antrenează „satelitul”.

Novak Martinovic îi face portretul lui Iliev: „E un mare pas înainte”

Valentin Iliev, varianta #1 pentru postul de antrenor al celor de la FCSB, primește o caracterizare ireproșabilă din partea lui Novak Martinovic, fostul său coleg din defensiva roș-albaștrilor.

„De Iliev pot să zic numai de bine, doar lucruri bune. Mă bucur pentru el, pentru cum e caracterul lui, pentru cum a fost ca jucător. Și mai ales pentru cum e ca om. Mă bucură mult că aud să aud asta, nu știam. Nu suntem într-un dialog constant,  ne auzim cât de cât, dar atât. 

Știu că a făcut treabă în Bulgaria (n.r. - ca antrenor). E un mare pas înainte pentru el și merită asta din plin. A fost unul dintre cei mai profesioniști jucători alături de care am jucat, sunt sigur 100% că, așa cum a fost ca jucător, este și antrenor. 

Este devotat. E drept, e sincer, nu e o persoană care să spună ceva, dar să spună altceva. Cred că Iliev e o soluție bună pentru orice club Nimănui nu-i e ușor cu Becali, atât Becali, cât și el, au o mare credință în Dumnezeu și în biserică, sunt foarte credincioși”, a afirmat, din Serbia, Novak Martinovic, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

VIDEO. Lucian Filip a venit la conferința celor de la FCSB: „E o postură nouă pentru mine, sunt angajatul clubului, îmi doresc să pun în aplicare toate cunoștințele”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Cea mai slabă UTA de la promovare » Rămâne Laszlo Balint? Răspunsul conducerii: „E prea târziu”

Lucian Filip, după anunțul lui Mihai Stoica: „La FCSB avem nevoie de un antrenor cu licență PRO” + Ce spune despre meciul cu Sepsi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  12 Martie 2023, 08:30
Postat de Catalynn._._ pe 11 Martie 2023, 22:59

A fi talpanist este o mândrie, a fi fcsbist însă … Hai sa te văd, ești mândru ca ești fcsbist!? Freddy e singurul care își asuma ca este fcsbist, voi fugiți de realiate!

acum ai dat una la maxim.. sa fi talpanist e mandrie :)))))))))))))))))) esti paznic in ghencea la fc talpan? te umplii de penibil mai ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo15
paolo15  •  12 Martie 2023, 07:38

Cum o fi sa-l ai ca idol pe Talpan, omul care vrea ca stadionul Steaua să-i poarte numele...

Catalynn._._
Catalynn._._  •  11 Martie 2023, 22:59
Postat de johny2003 pe 11 Martie 2023, 21:26

Ca doar n-o fi talpanist!

A fi talpanist este o mândrie, a fi fcsbist însă … Hai sa te văd, ești mândru ca ești fcsbist!? Freddy e singurul care își asuma ca este fcsbist, voi fugiți de realiate!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează