FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Un șef de club din Liga 1 se revoltă: „Noi nu avem LPF! Nu l-am văzut de 8 ani pe domnul Iorgulescu”

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, consideră că LPF tratează cu delăsare problemele formațiilor din Liga 1.
Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, consideră că LPF tratează cu delăsare problemele formațiilor din Liga 1.

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 18:14 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 18:14

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, consideră că LPF tratează cu delăsare problemele formațiilor din Liga 1. 

Valeriu Iftime este de acord cu înființarea unui fond care să garanteze plata salariilor către fotbaliști, astfel încât probleme ca cele de la Gaz Metan sau Academica Clinceni să nu mai apară. Finanțatorul celor de la Botoșani critică activitatea din ultimii ani a Ligii Profesioniste de Fotbal. Crede că Gino Iorgulescu nu face suficient pentru a-și merita salariul. 

Interzis la FCSB » Tatăl fotbalistului dorit de Becali e categoric: „În România, doar aici va juca!”
Mercato
Interzis la FCSB » Tatăl fotbalistului dorit de Becali e categoric: „În România, doar aici va juca!”

Valeriu Iftime: „LPF nu există!”

„E întâmplător că forurile astea conduc fotbalul. Chiar e o întâmplare. Nimeni, niciodată, nu a încercat să găsească o soluție de a face fotbalul profitabil. Licențierea făcută de FRF analizează activitatea trecută. Îmi acordă licență analizând situația mea financiară trecută... Pare o anomalie. Noi trebuie să avem o predictibilitate. 

La Ligă e un somn vrednic și nesfârșit. Noi nu avem Ligă! Îmi pare rău să spun asta. Niciodată în 8 ani, domnul președinte Iorgulescu nu a fost la Botoșani. Eu m-am văzut cu dumnealui în campanie. La prima vedere mi se părea cel mai normal. Zero! 

Are niște probleme cu fiul domniei sale, dar nu contează. Când cineva primește o astfel de sumă ar trebui să plătească toată ziua. Eu nu cred că o face. Ce rezolvă? Problemele din Liga 1 ne afectează pe toți. Dacă electoratul doarme, e clar că din somnul rațiunii nu pot ieși decât niște întâmplări monstruoase”, a spus Valeriu Iftime, la „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Eu nu vând fotbaliști de plăcere, ci pentru că nu am venituri să trăiesc. Am încercat să duc responsabilitatea asta către oamenii din club. De unde vin banii? Din aer?
- Valeriu Iftime

Angajații LPF, plătiți ca fotbaliștii cei mai buni

E greu de găsit în România o instituție sau o societate în care angajații să câștige mai bine decât se câștigă în Liga Profesionistă de Fotbal. Cu 25 de angajați, ea consumă 9,1 milioane de lei anual pentru salarii și mai face cumpărături de 1,4 milioane de lei.

Suma a părut foarte mare. E uriașă, de fapt, în condițiile în care Liga Profesionistă de Fotbal are numai 25 de angajați! Valoarea exactă, în lei, a bugetului anual de salarii al LPF: 9.100.000. Taxele sunt incluse, deci nu e vorba despre salarii nete.

Rezultă un venit mediu lunar de 30.300 de lei pentru fiecare angajat, echivalent cu 6.000 de euro! Aceasta e media!

Sunt surse din LPF care indică venituri de peste 15.000 de euro lunar pentru președintele Iorgulescu și pentru secretarul general Justin Ștefan, salarii egale cu ale fotbaliștilor cei mai importanți din campionatul românesc.

VIDEO Valeriu Iftime: „Play-out-ul e similar cu retrogradarea!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

EXCLUSIV Vești mari pentru Flavius Stoican înainte de Dinamo - Gaz Metan » Reveniri de marcă în lotul „câinilor”

Interzis la FCSB » Tatăl fotbalistului dorit de Becali e categoric: „Doar aici va juca în România!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
dansy
dansy  •  18 Februarie 2022, 12:06

Bravo d-le Iftimie.Sper ca și alți patroni sa aibă atitudine!

137729076992236
Conache Pavel  •  18 Februarie 2022, 05:59

Oare cine l-a votat pe iorgulescu, o *** de altfel, ? N-ar fi mai bine ca sefia LPF sa fie asigurata, prin rotatie, de unul din reprezentantii echipelor din Liga I ? Alta solutie ar fi ca seful LPF sa fie ales prin concurs sa mandatul lui sa depinda de realizarile pe care le are. Solutii sunt si depind de patronii echipelor de fotbal din Liga I .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicab
gicab  •  17 Februarie 2022, 20:37
Postat de steaua.libera pe 17 Februarie 2022, 19:39

Sau altfel zis, banii lui nu-s furati. Sunt facuti din niste business-uri organice, cu multe patente, cum ar fi firma de repartitoare.

Repartitoare pe câte suntem obligati sa le montam mai au puțin și ne pun repartitoare și pe apa care se scurge din cada

Vezi toate comentariile (8)
Comentează